Koskenranta | 15.11.2017 13:39

KommenttiJepsuli - 03.12.2017

Jaaha, oli jälleen sellanen aamupäivä että oksat pois ja pala latvaa. Aamu rupes valkenemaan kirkkaana. Muutamat Muikku Zonkkerit kiepautin ja päätin lähteä ruoskimaan tammerkoskelle. Rauhotukset oli päällä joten ei ollut mitään asiaa mennä Tampellan kulmalle eikä mältinrantaan kalastelemaan. Marraskuun alku kuussa oli kuitenkin tehty Taimen istutus jonka johteesta kolmessa viikossa nostin lähemmäs 20 mitta kalaa ylös koskenrannasta, pakko myöntää hienoa se oli etenkin kun kalat oppivat koskea ja alkoivat liikkua muuallekkin kuin lähelle rantaa. Zonkkeriin tärähteli iskua 2-3 päivässä. suurimmat taimenet olivat 52 cm ja noin 1.5 kg luokkaa. Vaistomaisesti päästin nämä istarit kaikki takaisin kunnes sitten yksi kalamies tuli jutulle ja ihmetteli miksi päästän kalat takasin. Hän sitten sanoi että tammerkosken sisäkoskilla eli Tampellan kulma, koskenranta ja perhoalueella on poikkeuslupa istutustaimenille alimitta on 40 cm ja kaloja saa ottaa mukaansa vaikka rauhoitus on käynnissä, koska rauhoitus on ylempänä koskee jonne vanhat taimenet,järvi lohet ja järvi taimenet tulevat kutemaan. Eli sai ottaa ruuaksi taimenia. yhden otin maistiksi ja myönnettävä se on. maistui aivan kuralle koska olivat istuttaneet hiljattain kaloja. Mutta tämä nätti 51 cm kala lähti takasin kotia kasvamaan ja oppimaan uusia kikkoja millä kiusata kalamiehiä jatkossa.

Kommentit

KommenttiFario - 09.12.2017

Harvemmin nuo marraskuussa kudun jälkeen saadut taimenet on ruokapöytään kelvollisia. Valkolihaisia, vähärasvaisia ja parhaimmillaankin mauttomia. Pahimmillaan täysin syömäkelvottomia.
Joka tapauksessa hieno ja tuhdissa kunnossa oli tuo kuvan kala talvitaimeneksi. Onnea hienosta saaliista....


KommenttiVaiarm-1 - 01.01.2018

Joudun yhtymään edelliseen kommettiin talvi taimenen mausta. On tullut joskus kokeiltua ja olisi ollut parempi päästää takaisin kesää odottelemaan. Muutoin kyllä pidän kala ruuista

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?