Hammonjoki (Hollola) | 14.5.2005 16:00

KommenttiRuma - 16.05.2005

Lähdimme kaverinini (Dustin) kanssa ensimmäistä kertaa koittamaan millainen paikka Hollolan Hammonjoki on. Sää suosi meitä sillä mikäpä sen hienompaa on kun kalastella auringon kuumottaessa melko pilvettömältä taivaalta. Kalaakin tuntui Hammolla olevan ihan mukavasti.

Kahdentoista ja yhden välissä pääsimme perille yläjuoksulle. Ehdimme kalastella ehkä puolisen tuntia niin Dustin sai nippa nappa 30 cm pitkän harjuksen vihreällä larvalla.

Etenimme hitaasti mutta varmasti ylöspäin ja sieltä löysimme paljon nieriää. Ikävä kyllä nieriät olivat pieniä ja kohtuullisen arkoja. Kyllä ne perhoon ottivat, mutta niin arasti, että karkuutuksia tuli runsaasti. Keltaisella kuulapupalla saimme kuitenkin pari ylös asti.

Vielä illan suussa sain grillipaikan läheltä pienen kirren, joka taitaa todistaa sen, että kirre tosiaan lisääntyy Hammossa.

Erilaiset ja eriväriset kuulapupat tuntuivat olevan todellinen hittituote Hammolla. Itse taisin saada lähestulkoon kaikki kontaktit kuulapupilla. Harmi, että rasia tyhjeni melko nopeasti sillä saralla. Vihreä toimi ainakin minulla parhaiten, mutta kummatkin niistä ehti olla vain pienen hetken siiman päässä kunnes jäivät pohjaan.

Kävimme myös alajuoksulla tsekkaamassa mestan, mutta emme viihtyneet siellä kauaa. Saimme todeta, että alajuoksu on paljon haastavampi paikka kalastuksen kannalta.

Kommentit

KommenttiKole - 16.05.2005

Oliko vesi kuinka sameaa?


KommenttiPäde-Veikko - 16.05.2005

Onko nuo (puro)nieriät tarkoitetttu ongittavaksi vai jopa lisääntymiskykyiseksi vakiokannaksi joella ?


KommenttiJurppa - 16.05.2005

puronieriä on kotiutettu Hammolle 1960-luvulla ja ne lisääntyy luontaisesti.


KommenttiDustin - 16.05.2005

Hammo tosiaan yllätti todella positiivisesti!:D Eikä kyllä ollut NIIN kauhean pöheikköinen paikka (paitsi ala-alue), mitä useiden kommenteista sai lukea. Meikäläisen top-listassa nousi kyllä samontein kärkeen!;)

Vesi oli aika sameaa. Joissain matalissa kohdissa näky pohjaan asti. Mut ei kyl tosiaan päässy mitään sight fishingiä harrastamaan!;)


Kommenttiunzkipunzki - 16.05.2005

heh oli niin iso kala et piti käyttää haavii?


KommenttiMie - 16.05.2005

Kannattaako noin pientä edes ruveta kuvaamaan?Vedessä vaan irti ja takasi.
Tuolla hammolla vissiin sitte ihan hyvin kalaa riittää...


KommenttiDustin - 16.05.2005

unzkipunzkille:
Eiköhän se ole mun asia mitä kaloja mä sillä haavilla haavin!

Mie:lle:
Jos minä ensimmäisen puronieriän jostain saan niin tottahan mä siitä kuvan haluan!

Onko ihmisillä kenties tekemisen puutetta, kun ruvetaan aivan tyhmiin asioihin puuttumaan?

Kyllä tulee hieno olo näiden saalisraporttien lisäämisestä, kun (kateelliset) ihmiset ovat saman tien etsimässä jotain negatiivista mihin puuttua ja sättivät aivan mistä vaan keksivät!! Enkä vain tarkoita tätä merkintää, vaan olen huomannut saman monessa muussakin saaliskertomuksessa!

Eiköhän kuitenkin pysytä aiheessa!!
Ja vieläpä voisin lainata lukemaani (en kyllä muista mistä luin) hyvää neuvoa: "Kunpa kaikki kalastajat osaisivat olla onnellisia ja innostuneita myös naapurin saaliista, vaikka itse ei mitään saisikaan."


KommenttiOlli Kuhta - 16.05.2005

Kohta iskee noihin pieniin nieriöihin vesihome, koska haavi ja kalastajan kädet ovat tehneet kalan"ihoon" reiän poistamalla limaa kalan pinnasta.
Kaloihin iskee taudit 100% nopeammin, koska limapinta kaloilla on sama kuin ihmisellä iho.

Kaikki alamittaiset on syytä irroittaa vedessä niihin käsin ja varsinkaan haavinhavaksella koskematta. On aivan sama onko haavi C&R-haavi tai jokin muu, limapinta vaurioituu AINA.

Onnittelut vain näille suurtekoja Hammolla tehneille KALAMIEHILLE !


KommenttiPäde-Veikko - 16.05.2005

Hetkonen hei, onko puronieriällä joku alamitta tuolla ja ylipäätään koko lajilla ? (Laji on Suomen oloihin vieras, vaikkakin tehokkaasti kotiutunut kuten minkki ja syrjäyttänyt kotimaisia lajeja)
Jos onkimies saa kalan niin se on hänen asia mitä sille tekee. Uhanalaisia saalislajeja on sitten kohdeltava erittäin varoen.


KommenttiDustin - 16.05.2005

ei oo alamittaa hammolla


KommenttiOlli Kuhta - 16.05.2005

Tarkoittaako arvon herrat nyt sitä jossei kalalla ole alamittaa, sitä voi käsitellä miten haluaa, ja sitten heittää takaisin vesistöön ?

Tuo alamitan puuttuminenko tekee puronieriästä lainsuojattoman ?

Kalastajalla tulisi olla inhimillisyys ja eettinen ajatusmaailma kuitenkin aikalailla terve, ennenkuin voi itseään kalastajaksi kutsua, varsinkin perhokalastajaksi.


KommenttiJurppa - 16.05.2005

Tottakai kalasta kuvan saa ottaa jos haluaa mutta se olisi hyvä koittaa tehdä jo vedessä vaikka haavin päällä siten ettei kala vahingoitu (ainakaan niin paljon).

Minkä kokoinen se kirre oli muuten oli???


Kommenttianza - 16.05.2005

noita siellä hammolla tuntuu olevan en ole vielä yhtään isommasta havantoja tehnytkään... vaan pakko kai se on uskoa että siellä niitäkin on.... missäs olisi hyviä/on saatu kirrejä olisi kiva niitäkin joskus yrittää väsytellä ;) onko tänä keväänä kalaa tullu hammolta ja minkä kokoista????


KommenttiPäde-Veikko - 16.05.2005

Tarinasta ja viestiketjusta ei ainakaan minulle käynyt ilmi, että nieriät olisi vapautettu. Ei muuta ku pannulle vaan. Mitä niitä vapauttelemaan ?
Jos kalakanta on tiheä/ vesistö pieni/ ravintokäyttäytyminen suppea, ei noista nieriäisistä isoja koskaan tulekaan.
Hyvä vaan että papittaa ja paistaa pannulla heti kalapaikalla. Oikein sopivia suupaloja onkimiehelle.


Kommenttipietu - 16.05.2005

Hammolla on kyllä isompiakin tuollaisia päälle puolikiloisia nieriöitä, saaliina ovat vain suhteellisen harvinaisia mutteivät toki mahdottomia. Kyllähän tuota pikkunieriäkantaa olisi varaa verottaakin hammolla, täytyy kuitenkin muistaa että kiintiö on 2 lohikalaa/vrk.


KommenttiDustin - 16.05.2005

Juu siis nuo nieriät otettin ylös ja syötiin paikanpäällä. Ja olivat muuten aivan mahottoman hyviä! Toinen nieriä oli isompi kuin tuo joka kuvassa, mutta ei kuitenkaan mikään hirmufisu.;)

Jurpalle:
kirre oli abouttiarallaa 20cm


KommenttiMie - 16.05.2005 (Muokattu 16.5, 20:33)

Dustin kirjoitti:
"Onko ihmisillä kenties tekemisen puutetta, kun ruvetaan aivan tyhmiin asioihin puuttumaan?

Kyllä tulee hieno olo näiden saalisraporttien lisäämisestä, kun (kateelliset) ihmiset ovat saman tien etsimässä jotain negatiivista mihin puuttua ja sättivät aivan mistä vaan keksivät!! Enkä vain tarkoita tätä merkintää, vaan olen huomannut saman monessa muussakin saaliskertomuksessa!"

Tekemisen puutetta ei ole enkä ole kateellinen tuolle sinun saaliillesi ja ymmärrän hyvin että halusit ottaa kuvan tuosta ensimmäisestä puronieriästä.Mutta jos et halua kuulla raporteistasi mitään negatiivista,älä lisää niitä.
Ja tuo oli vain neuvo,että ensi kerralla teet "oikein"/"oikeaoppisesti".kiitos :D


Kommenttiunzkipunzki - 16.05.2005

äläs nyt Dustin hikeenny ! :D muistan ite ihan samanlaisen tapahtuman norjasta ku sain ensimmäisiä rautujani, kala oli n 20cm pitkä mutta ohut kun sormi, no eikös se pitäny oikee haavilla ottaa ylös ettei vaan karkaa ja kala oli niin puikula että meni haavi reiästä läpitte xD siinä se sitte roikku ilmassa.. olis ollu vähän parempi vetää vaan suoraan rannalla..
Niin ja mä luulin että sä olit laskenut ton takasin ni sit ois ollu vähän turha ottaa haaviin, mut kun kerta halusit varmistaa maistias palan niin mikäs siinä ;) Kauniit värit..


Kommenttikoksi - 16.05.2005

Aika pitkään sai perhokalastuksen parissa pyöriä ennen kuin törmäsi kalamieheen joka ottaa eteläsuomesta puukonmittaista, luonnonvaraista lohikalaa ylös asti.. Jos joku kehtaa asiaa kyseenalaistaa niin pitäähän siitä pelihousut repiä, joo.. Onnittelut kuitenkin saamamiehelle, nyt kun sait pään auki niin ehkä se kolmenkympin maaginen raja vielä rikkoutuu!


KommenttiPäde-Veikko - 16.05.2005

Ylä-Lapissa tuli viime vuosisadalla perhosteltua järviltä rautuja. Kalat eivät olleet kolmea, neljää sataa grammaa suurempia, mutta jännittäviä pyytää ja ennenkaikkea erinomaista erämurkinaa.
Pidän kalamiehessä rikkautena sitä, että osaa nauttia myös pienemmästä saaliskalasta sekä sitä, että osaa iloita harrastajatoverin onnesta ja kehittymisestä. Jos perhokalastajien pitää alkaa tosissaan (paino sanalla tosissaan) jotakuta tässä kalastuksen kiemuraisessa maailmassa neuvomaan lohikala-asioissa, niin se on takuulla nuo päättävät elimet, joilla olisi valta laittaa Suomen vaelluskalakannat parempaan kuntoon. Vapa- ja vapaa-ajankalastajat eivät yksittäisillä suomunsilittelyillä kotimaisia lohikalakantoja pelasta, eikä varsinkaan lannistamalla samaa lajia harrastavia.


Kommenttipikku kalat ylös - 17.05.2005

Päde: Vapa- ja vapaa-ajankalastajat eivät yksittäisillä suomunsilittelyillä kotimaisia lohikalakantoja pelasta, eikä varsinkaan lannistamalla samaa lajia harrastavia.


ei niinkuin koksi...


KommenttiDustin - 17.05.2005

Päde-Veikko:
"Pidän kalamiehessä rikkautena sitä, että osaa nauttia myös pienemmästä saaliskalasta sekä sitä, että osaa iloita harrastajatoverin onnesta ja kehittymisestä."

Täysin samaa mieltä!


Kommenttiaulis - 17.05.2005

"Jos perhokalastajien pitää alkaa tosissaan (paino sanalla tosissaan) jotakuta tässä kalastuksen kiemuraisessa maailmassa neuvomaan lohikala-asioissa, niin se on takuulla nuo päättävät elimet"

No tuo nyt on kyllä täysin paskapuhetta. Jos katsot miten loistavassa kunnossa on asiat nyt päättäjien kesken niin voit ehkä nähdä ettei niihin luottamalla kyllä mitään aikaan saa. Ei muuta kuin kaikki äänestämään tony halmeita ja ex urheilijoita päättämään asioistamme niin maailma pelastuu ;D

Kyllä imho kaikenlainen aktiivinen asian puolestapuhuminen ja keskustelu yleensä on aina tervetullutta, siitäkin huolimatta, että joku oulun perämettissä kaikki kalansa suolaakin!

-s


Kommenttihc_flyfisher - 17.05.2005

Minäkin olen kyllä samaa mieltä pädeveikon kanssa. ja ennenkaikkea, kaikkihan tässä perhomiehiä ollaan. Ei minusta tarvitse heti mennä puukko ojossa riehumaan sanoillaan, jos kaveri ei ole saanut syömäkalakseen 5 kilon körmyä. Vaan on saanut, mitä saanut ja hyvän omatunnon kanssa hän verottaa hieman joen kantaa, joka tuskin tässäkään tapauksessa teki suurta retkahdusta joen puronieriäkantaan.


Kommenttihc_flyfisher - 17.05.2005

"Ei muuta kuin kaikki äänestämään tony halmeita ja ex urheilijoita päättämään asioistamme niin maailma pelastuu ;D"

Hah hah... siis tämähän vasta paskapuhetta onkin!
Ei voi muuta sanoo kun, et on kyllä aika raju tyyppi!


KommenttiPäde-Veikko - 17.05.2005

Aulis: "No tuo nyt on kyllä täysin paskapuhetta. Jos katsot miten loistavassa kunnossa on asiat nyt päättäjien kesken niin voit ehkä nähdä ettei niihin luottamalla kyllä mitään aikaan saa. Ei muuta kuin kaikki äänestämään tony halmeita ja ex urheilijoita päättämään asioistamme niin maailma pelastuu ;D"

=> Virkamiehet ovat hyvillään, jos pienet ääriryhmät tappelevat keskenään, silloin he nimittäin saavat olla rauhassa. Jos taas keräisimme voimat yhteen ja painostaisimme päättäjiä/virkamiehiä (mm. maa-ja metsätalousministeriössä sekä ministereitä) rajoittamaan ylikalastusta mm. Itämerellä ja rannikoillamme sekä nostamaan esim. verkkojen solmuvälejä, niin jokiimme voisi nousta paremmin taimenta ja lohta. Satakin taimenta enemmän jonnekin pikkujoelle on näkyvä lisäys jokivarren onkijoille ja kalakantojen jatkumiselle.


Aulis: "Kyllä imho kaikenlainen aktiivinen asian puolestapuhuminen ja keskustelu yleensä on aina tervetullutta, siitäkin huolimatta, että joku oulun perämettissä kaikki kalansa suolaakin!"

=> Jo vain on puolesta puhuminen tervetullutta. Kerroppa esimerkki miten olet sitä itse tehnyt ja millä nimellä ?
ja mitä tuohon kalojen "suolaamiseen" tulee, niin ruokakalaksi käytän vuositasolla itse muutamia kymmeniä kiloja ahventa ja haukea.
Harjuksia, siikoja ja taimenia ihan muutamia kappaleita. Enimmäkseen siis sitä ns. "roskakalaa", mitä täällä koko Suomessa riittää enemmän kuin koko perhokalastava populaatio ehtii elämänsä aikana onkia.

terveisin perämettäläinen junttikalastaja


Kommenttikirjo89 - 17.05.2005

tota paljonkos tonne hammolle maksaa luvat niiku vuorokausi?ja miten sinne helpoiten ajaa Lappeenrannasta...??? :D


Kommenttiaulis - 17.05.2005

Ärh. Sori Päde. Luin/ymmärsin väärin tuon quoteemani tekstin, jonka olit kirjoittanut.

Korjaan, olen siis todellakin sitä mieltä että päättäjiä pitää opastaa. Ymmärsin (tyhmä minä) niin että olit sitä mieltä että meidän tulisi vain kuunnella päättäjiä ;)

Lukihäiriöstä kärsii koko kroppa. Sano.


KommenttiDustin - 17.05.2005

kirjo89:lle:
Vrk luvan hinta on 8€
Ja tuota ajo-ohjetta kannattaa haeskella keltastensivujen tai eniron reittihausta!

http://kartat.eniro.fi/reittipalvelu/
http://www.keltaisetsivut.fi/cgi-bin/gwi679/gSks/gwx/?model=routeindexreitt i.gws


Kommenttiörret - 17.05.2005

Hammon puronieriäkanta on ilmeisesti ylitiheä, sillä pientä kalaa on tuhottomasti ja suuremmat harvinaisia. Sama ilmiö on nähtävissä monilla vesillä kalan kotiseudulla: Pohjois-Amerikassa on suuri osa puronieriäpaikoista sellaisia, joissa 20-sentin kala on hyvä saalis.

Ja, kuten monet kalaa maistaneet tietävät, tässäkin pätee Obelixin sääntö (alunperin villisioista ja roomalaisista): pienet ovat parhaimpia.

Hammolla kannattaisin ennemmin purkkarin ylämittaa, esimerkiksi yli 30-senttisten rauhoittaminen voisi muokata muutamassa vuodessa kantaa oikeaan suuntaan.


KommenttiHaRRi-H - 17.05.2005

Milläpä sitten perustelette sen että n. 15 vuotta sitten kalakanta oli vieläkin tiheämpi ja isompia nieriöitä nykyistä enemmän? Nykyisin isot kalat harvinaisia ja pientäkin vain kohtuullisesti. No, vihjeeksi voin sanoa että mm. mato-onginta on välillä ollut varsin yleistä Hammolla :(


Kommenttijuuso_h - 17.05.2005

Mato-ongella saa kivasti tyhjättyy puron :(


Kommenttispider - 17.05.2005

Onpa Teillä ongelmia.Minun mielestä on ainut ongelma löytää ko. kala paistinpannulta rasvan seasta.


KommenttiJurppa - 17.05.2005

kirjo89: Vuorokausilupa on alle 18v 5€, tai ainakin nimimerkkis perusteella olisit vuonna 89 syntyny..?

koksin kirjoittama: "Aika pitkään sai perhokalastuksen parissa pyöriä ennen kuin törmäsi kalamieheen joka ottaa eteläsuomesta puukonmittaista, luonnonvaraista lohikalaa ylös asti.. Jos joku kehtaa asiaa kyseenalaistaa niin pitäähän siitä pelihousut repiä, joo.. Onnittelut kuitenkin saamamiehelle, nyt kun sait pään auki niin ehkä se kolmenkympin maaginen raja vielä rikkoutuu! "

Ottamalla noita pienempiä pois ja päästämällä isompia takaisin saataisiin muutamassa vuodessa ihmeitä aikaan. Alkais kalojen keskikoko olla jo kummasti isompi:p Tottakai täytyy pysyä kohtuudessa siinä paljonko kaloja tappaa ja tietenkin muistaa se saaliskiintiö 2kalaa/vuorokausi. Elikkä olen samaa mieltä örretin kanssa tuosta 30cm ylärajasta...

Ja edelleen koksille: 30 cm ei ole mikään maaginen raja puronieriälle Hammolla, vaan se on tavallista isompi!

Niin ja mato-onget vois jättää kotiin.


Kommenttispider - 17.05.2005

Yhtykää kaikki urheilukalastajat ja perustakaa liitto,joka ajaa yhteisiä etuja.Mitä isompi porukka vaatimassa etujaan,sitä enemmän sitä kuunnellaan.Poliittisilta puolueilta voi aina ennen vaaleja kysellä mitä aikovat tehdä urheilukalastajien eteen.
Liiton täytyy toimia siten,että sillä on selkeä ohjelma ja ajan tasalla.Vaatimukset täytyy olla koko ajan näkyvillä.
Urheilukalastushan ei ole pelkkää kalastusta vapa kädessä,vaan asioita täytyy hoitaa koko ajan ja pitkällä tähtäimellä.Luonnon saastumisen estäminen ja kalakannan järkevän hoidon tulisi olla ihan itsestään selvä asia.
Asenteiden muuttuminen on ihan pakollista.Ryöstökalastus verkoilla ja muilla vehkeillä pitäisi kieltää.Amattikalastajat ovat eri asia.He tekevät työtään.
Vaikkakin Suomessa on paljon vesistöjä,niin vesimäärä on vähäinen ja keskisyvyys olematon.Sellainen vesimäärä ei kestä järjetöntä kalastusta.
Nuorisotyö olisi tärkeää.Tulevaisuuden urheilukalastajien käyttäytyminen ja ajattelutapa on ratkaiseva,tulevalle kehityksellä.Se mitä me on opittu isiltä,voi jo heittää romukoppaan.(Ne älyttömät asenteet).
Urheilukalastus on HARRASTUS,eikä mikään puoliammatti tai bisnes.Sellaiset,jotka eivät voi asiaan suhtautua järkevästi,pitäisi nostaa tikulla tunkiolle ja sakko per....een.
Iso joukko urheilukalastajia voisi liiton voimalla hankkia etuuksia jäsenilleen;esim tietyn prosentin alennuksen kalavälineistä.Ilmaisia kalakortteja ja kilpailuja.Kannustaminen on kaikille hyödyksi.
Suomi olisi kalaturistimaana aivan mahtava,jos asiat olisivat kohdallaan.Nyt ei kukaan tule narraamaan olemattomia tinttejä,kun joku on ahneuksissaan ne isommat ottanut verkolla ja muilla pyydöillä ylös.Turistit toisivat rahaa ja muuta hyötyä.Ja samalla siivellä voi myydä myös paljon muuta.
Summarum: Ajamaan yhteisiä etuja.Kateus ja muut mielenviat pois.Olla iloinen myös muiden puolesta.Tämä tarina sisältää myös paljon muuta,mutta siitä sitten "huomenna". /spider


KommenttiPäde-Veikko - 17.05.2005


Kommenttikirjo89 - 18.05.2005

jo kiitos tiedoista! joo olen synt 89. eli siis 5egee?? selvä!


Kommenttikirjo89 - 18.05.2005

ja kuinkas ku saapuu koskelle/joele niin miten löytää nämä kalaisat alueet ja onko koskessa tällä hetkellä kalaa??Jos kirjoja haluaa löytää mihin on mentävä??


Kommenttispider - 18.05.2005

Liian monta järjestöö samalla asialla.Mutta hyvä näinkin.


KommenttiVattu_mato - 18.05.2005

Istutetaanko hammoon myös noita puronieriöitä? vai onko vaan luontasen lisääntymisen varassa?


KommenttiZeno - 18.05.2005

Kirjo89:
"ja kuinkas ku saapuu koskelle/joele niin miten löytää nämä kalaisat alueet ja onko koskessa tällä hetkellä kalaa??Jos kirjoja haluaa löytää mihin on mentävä?? "

Koskesta ei voida puhua, eikä liioin joestakaan. Hammonjoki on pieni 3m leveä puro joten jätä kahluuvehkeet ym muu koskikalastus roju kotiin. Kalasta hiipien kyyryssä yläosan loppupätkällä virtapaikan jälkeen, niin on varmin keino saada kalaa.

Vattu_mato
"Istutetaanko hammoon myös noita puronieriöitä? vai onko vaan luontasen lisääntymisen varassa?"

Tietääkseni enään ei puronieriöitä istuteta, koska joessa on ylitiheä nieriäkanta. Pientä puukonmittaista nieriää tulee todella runsaasti. Pyyntikokoiset kalat harvassa.


KommenttiJurppa - 18.05.2005

"Jos kirjoja haluaa löytää mihin on mentävä?? "

Kirjolohta ei kait ole vielä istutettu, mutta siellä on edellisten kesien kirjolohia vielä jokunen varmasti jäljellä. Ainakin viime kesänä kirret kipattiin siinä kesäkuun aikoihin(tai ei ainakaan paljon aikaisemmin). Yläosalla puron yli kulkee tie ja sen alla siltarummussa on varsin usein kirjolohia, eikä pintakäynnit/tuikit ole harvinaisia! Kaikki syvemmät montut kannattaa kalastaa tarkkaan.


KommenttiJurppa - 18.05.2005

Siis tarkoitan että tänä vuonna ei vielä ole istutettu kirjolohta.


KommenttiErämies - 19.05.2005

Mun mielestä on uskomatonta että perhokalastuspiireissä pyörii niin paljon näitä tekopyhiä "tosikalastajia", jotka nostaa (useimmiten vielä) istutetut lohikalat lähes jumalalliseen asemaan. Niitä ei saa koskea kun heti tulee reikä kylkeen, tai näemmä edes valokuvata ettei kala vaan sokeudu salamavalosta... Pitäis vaan kalastaa cr-koukuila ja irroittaa kala koukusta ilmeisesti Jedien tavoin Voimaa käyttämällä.

Ja sitten samat jannut hauen tai jonkun muun "roskakalan" saadessaan repii koukun irti säälimättä ja heittää kalan tukehtuun rannalle, ettei se vaan pääse päättämään enään yhdenkään pullataimenen elämää ennenaikaisesti...

Ja tulee tänne vielä neuvoon...

Vähälukuisia luonnonkantoja tulee toki suojella, mutta se tehdään parhaiten kalastuskieltojen avulla. Koska Hammonjoessa ei ole kysymys oikeasta luonnonkannasta, eikä siellä ole edes alamittaa, niin kellään ei pitäisi olla kritisoimista jos joku menee sinne kalastamaan sanan varsinaisessa merkityksessä, siis syömäkaloja pyytäämään. Eikä siis kiduttamaan c&r:n merkeissä.


Kommenttimonni - 20.05.2005

Mun mielestä taas on uskomatonta että perhokalastuspiireissä pyörii niin paljon näitä provoajia, jotka haastelee ilman nimimerkkiä näinkin "räjähdysherkästä" aiheesta kuin cr-kalastus.
Itsehän päästän kaikki kalani takaisin, koska en kalaa syö!


Kommenttispider - 20.05.2005

Monni on rauhotettu kala ja sitä ei saa syödä,eikä tappaa. Cr touhusta voi olla monta mieltä,mutta se on aika mieletöntä.Ei ole itsestään selvää,että se olisi parempi vaihtoehto "tappavalle" tyylille.Riippuu hyvin paljon vesistön koosta ja kalakannasta.Se,että ei syö kalaa,on joka pojan oma asia,johon muilla kalaa-ahmivilla ei ole sanottavaa.Samaa rotua on myös porkkanan tappajat.


KommenttiSepiSipuli - 22.05.2005

"Monni on rauhotettu kala ja sitä ei saa syödä,eikä tappaa"

Miten toi liitty mihinkää? :D

Kuinkas kirkas vesi nyt? näkeekö kaloja??


Kommenttispider - 23.05.2005

Onko pipo kireällä???


Kommenttipinturi_62 - 21.07.2005

paljon on luvat ja mistäpäin koskea kannattaa kalastaa oon itte menossa sinne pian

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti