Vantaankoski (Vantaa) | 30.6.2005 17:00

Kommenttitsipide - 03.07.2005

Hexenin kanssa taas täytyi lähteä vähän vantaankoskelle. Ilma oli mitä oli ja sadevarusteinkin varauduttiin. Aloitettiin kalsataminen perinteisesti niskalta. Oli muuten omat välineet eka kertaa käytössä. Vähän yli puolen tunnin jälkeen tärppäsi. Mukavan pirteä ja ihan hyvän kokoinen kirre nappasi pintapupaan. Paikka vaati kovaa pitelyä, että kala ei olisi karannut alas kuohuihin ja niin kirre tuli sen verran pitaan pienen väsyttelyn jälkeen, että sai rimpuiltua sivutapsin poikki. Kyllä harmitti!! Edettiin alaspäin. Hexenillä nappasi varsin hullu kirre sillan yläpuolella olevasta poolista. Se veti siimaa alavirtaan sellaisella siepillä että ei olla ennen nähty. Hexen kahlasi perässä ja kelaten samalla siimaa lyhemmäksi. Hetken aikaa kala junnasi paikallaan kunnes päätti rynnätä uudestaan alavirtaan. Hexen yritti pidätellä kalaa kovempaa, jolloin siima katkesi. Itse sain vielä pienen kirren sillan alta. Lopulta Hexen nappasi ravintolan edustalta puoltoista kiloisen kotiin viemisen. Ottipelinä ruskea kuulapupa. Niin, ja sit käytiin vielä alakoski metsästämässä ja saaliina sieltä oli vain koskeen pudonneet cat fish-aurikolasit. Se vasta harmitti...

Kommentit

KommenttiHeeba - 03.07.2005

hieno kala!...itselläni ei ole ollut hyviä kokemuksia tuola vantaankoskella.:/entiädä miksi en ole saanut kalaa, johtunee taidoistani tai ynm.joitakin vinkkejä kaipaisin?


Kommenttihexen - 04.07.2005

Niin eipä mulla suurempia vinkkejä ole...

Kalastaessani käytän eina melko pieniä perhoja, kuulanympfejä ja kuulapupia. Sivutapsissa on sitten joku pintapupa.

Oletettu ottipaikka kannattaa aina haravoida huolella ja ajan kanssa. Kala ei sameassa vedessä aina huomaa pientä perhoa ekalla kerralla. Pieni perhon liike helpottaa sen havainnointia sameassa vedessä.

Lisäksi olen käyttänyt muutamaa haulia perukkeessa upottamaan perhot sinne missä kalat ovat, siis pohjalle.


KommenttiRami - 04.07.2005

Minkä kokoinen toi pieni kirjo oli suunnilleen?


Kommenttihexen - 04.07.2005

varmaan 30-35 cm.


Kommenttihexen - 04.07.2005 (Muokattu 4.7, 12:02)

Painoa ehkä 500-700 g.


KommenttiHeeba - 04.07.2005

joo kiitos näistä "pienistäkin" vinkeistä. niistä saattaa olla apua ensikerralla ja muillakerroilla. missäs käyt normaalisti kalastelemassa?


Kommenttihexen - 05.07.2005

Siis miten normaalisti???

Koskilla oon käynyt Keski-Suomessa Tampereen ja Jyväskylän seutuvilla. Vilppulankoskessa tulee käytyä aika paljon, Palsankoskella, Virtalankoskella, Kotalankoskilla ja joskus Kuusaalla ja Heijoistenkoskella.


Kommenttihexen - 05.07.2005

Ja pääkaupunki seudulla tolla Vantaankoskella ja Vanhankaupunginkoskella. Nyt kun on auto niin varmaan lähetään kaverin kanssa tarkastaan noi Nukanrinkosket.


Kommenttitsipide - 05.07.2005

Juu, Hexen puhuu asiaa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti