Vantaankoski (Vantaa) | 1.10.2005 11:09

Kommenttihexen - 01.10.2005

Tällä kertaa lähdin yksin Vantaankoskelle kalaan. Saavuin siinä yhdentoista maissa. Sää oli erinomainen ja koskella näkyi vain yksi perhostelija. Luvan oston jälkeen suuntasin matkani kohti myllyn muuria, tämä on muodostunut vakio aloituspaikaksi. Muurin ympäristö ei antanut viitteitä kaloista, vain pieni taimenen poikanen otti miedosta virrasta mustaan liitsiin.

Jatkoin kalastusta alavirtaan kohti pientä siltaa. Sillan yläpuolella olevasta poolista kiiltolarvaan iski kirjolohi, mutta tämä kosketus jäi lyhyen puoleiseksi, koska sivutapsi katkesi. Olin käyttänyt perukkeena halvempaa siimaa säästö syistä ja tämä kostautui heti....kyseinen siima ei näet kestä sivutapsissa käyttämääni luisumis-solmua vaan se
"palaa" poikki. Kalan menetyksen jälkeen istahdin alas ja vaihdoin suosiolla kärjen laadukkaaseen fluorocarboniin.

Siirryn pikkuhiljaa pienen sillan alle ja siitä sitten ravintolan loppuluisuus. Nämä paikat eivät antaneet tapahtumia. Lähdin autolle hörppäseen kahvit, jonka jälkeen siirryin takasin myllyn muurin yläpuolelle.

Muurin yläpuoleista virtaa ronkin vaaleallakuulapää liitsillä ja kiiltolarvan yhdistelmäällä. Yhdestä peilistä sain tukevan tärpin, joka osoittaitui kirjoloheksi. Kala nousi pintaa pärskyttelemään ja puljaamaan. Tämän kalan väsyttelyssä ei mennyt kuin hetki (harmi). Verestin kalan ja jatkoin kalastamista. Seuraavaan tärppiin kului n. viisitoista minuuttia. Tämä kala otti vaaleaankuulapää liitsiin edellisen ottipaikan yläpuolelta. Kala osoittautui hyvä kokoiseksi, mutta vaatimattomaksi taistelijaksi. Kala antautui nopeasti haavittavaksi.

Kalat olivat tällä kertaa vähän paremman kokoisia, mutta kuten kuvasta näkee peräevät ovat surkean näköiset. Tästä johtuu vaarmaan niiden heikko taistelutahto...

Kommentit

Kommenttitsipide - 01.10.2005

Saakelin heebo...meikä koulutuksessa ja jäbä salaa kalassa! Ai kauheeta!!


Kommenttivieras - 01.10.2005

aika hyvän kokosia kirrei.Minkäs kokosta koukkuu käytät nois liitseissä ja saisko ton kiiltolarvan reseptin? :)


Kommenttiaki.tormanen - 01.10.2005

Miten mä voin olla näin p##ka kalastaa tuol vantaankoskella, ja sit sä meet sinne ja ohops tuli kaks killee


Kommenttiaki.tormanen - 01.10.2005

Niin ja mitäs oot käyttäny tos kiiltolarvassa


Kommenttivieras - 01.10.2005

aki mulla on kyl vähä sama tilanne ei oo kaloja näkyny käyn aika paljon kummiski heitteleen perhoa missä vika??Mut ehkä vielä joskus ;)


Kommenttihexen - 02.10.2005 (Muokattu 2.10, 18:35)

Käyttämäni kiiltolarva on Pertti Kanervan Erä(1999 8) lehdessä esittelemä perho. Tavallinen larva, jonka selässä on helmiäiskalvo.

Liitsi oli koossa 8 pitkä vartinen suora silmäinen.

Tässä on muutama vinkki jotka voivat auttaa kalan saannissa Vantaankoskella.

1. Tärkeintä on saada perho aivan kalan nokan eteen!!! Koska vesi on savisameaa perho tulee saada 30cm päähän kalasta. Tämä tarkoittaa että perho on saatava kulkemaan pohjan tuntumassa ja paikka pitää kalastaa TÄSMÄLLISESTI HARAVOIMALLA. Lyhyt siima auttaa tässä. Usein näkee ihmisiä koskella jotka heittävät potettiaalisen kalapaikan vauhdilla ja siirtyvät liian nopeasti uudelle paikalle.

2. Aktiivinen uitto on IN!!! Liikuta perhoja vapaa nypyttämällä tai siimaa sisään ottaen kädellä. Nykivin liikkein uiva perho on houkuttelevampi ja se on helpommin havaittavissa sameassa vedessä kuin tasaisesti "laahaava" perho.

3. Tupla perholla tehoa kalastukseen. Alempana voi olla vaikka isompi liitsi ja sivutapsissa pieni houkutteleva pupa, nymfi, liitsi tai vastaava.

4. Kalasta siellä missä muut eivät ole kalastaneet vähään aikaan.

Perhon tarjoamisella on 80% osuus kalan saamisesta, perholla ehkä 15% ja muilla 5%. Perhon vaikutus kasvaa mitä kirkkaampaa vesi on.


Kommenttivieras - 02.10.2005

ok kiitos vinkeistä pitää kokeilla ens kerralla kun käy ;)


Kommenttikirjo89 - 02.10.2005

onkos vantaalla rauhotusta?? ois tarkotus mennä ilmeisesti 16 päivä kalalle.. :D mistä niitä lupia siis saa.. kioskilta mutta missä tuo kioski sijaitsee... :D kiitos??


KommenttiMarab - 02.10.2005

Pärjääkö tuolla ilman kahluu varusteita?


Kommenttilarvastelija - 02.10.2005 (Muokattu 2.10, 21:05)

"Pärjääkö tuolla ilman kahluu varusteita?"
Pärjää, mutta hyvä se on jos olisi kahluukamat. Kumisaappailla pärjää melkein kaikkialla.

Tietääkseni taimenen rauhoitus on, mutta saa kuitenkin kalastella koskella.


Kommenttimianka - 03.10.2005 (Muokattu 3.10, 12:39)

Sanoisin, että sen kiskan osote on Kuninkaantie 37 tai 39. Villatehtaan sillalta länteenpäin mäen päälle. Punainen talo tien pohjoispuolella.


edit: kirjoitusvirheitä


Kommenttipinturi - 07.10.2005

monelta se kioski aukee ja saako lupia muualta kuin siitä kioskilta


Kommenttivieras - 07.10.2005

kioski aukee muistaakseni kello 10. Ja lupia saa myös martinlaakson uimahallista

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti