Vantaankoski (Vantaa) | 8.10.2005 10:00

Kommenttitsipide - 08.10.2005

Lähdettiin Hexenin kanssa vähän vantaankoskelle kalasteleen. Seuraamme liittyi Timo, joka halusi saada hieman vinkkejä saalisvarmuuden parantamiseksi. Ei muuta ku muurille siis!!

Noin puolen tunnin kalastelun jälkeen padon tuntumassa tsipillä, elikkäs minulla, tuntui kuin olisi perho jäänyt pohjaan. Parin sekunnin tunnustelun jälkeen totesin, että pohjakosketus se ei ole. Kala alkoi rimpuilemaan pirusti ja nopeasti myös sätki itsensä irti. Hieman myöhemmin melkein samasta kohtaa sain toisen tärpin. Se osoittautui hyvän kokoiseski kirpeliksi. Ei muuta ku haaviin, hymy huulille ja perkaushommiin. Ottipelinä musta liitsi

Sillä välin Hexen ja Timo siirtyivät ylävirran puolelle, Hexenin antaen vinkkejä perhoista ja kalastustaktiikasta sekä kosken luvusta. Eräästä hyvän näköisestä virrasta Hexenillä nappasi kirjolohi. Otipelinä vaalea kuulapääliitsi. Kala haaviin ja perkaamaan.

Siirryimme pikku sillan tuntumaan poolille, josta hetken kalastelun jälkeen Timolla tärppäsi. Kala iski sivutapsissa olleeseen larvaan. Sivutapsi oli hänellä ensimmäistä kertaa käytössä ja osoitti heti tehokkuuden kalan saannissa. Kala oli pienen oloinen kirjo, joten Timo päätti harrastaa C&R.

Kalastimme pikku sillan alustan ja loppu liun tuloksetta. Kahvitauko ja takaisin ylävirtaan. Timolle neuvottiin hyvä ottipaikka ja ei aikaakaan (noin 3 heittoa) kun tuli mukavan tuntuinen tärppi. Kala taisteli kovasti ja ohjautui minun luokseni, joten ajattelin sen haavita pois koskesta uiskentelemasta. Timolle hyvän kokoinen kotiin vieminen.

Hexen oli tällä välin siirtynyt kehä 3 siltojen alle, jossa niskaosio oli saanut olla rauhassa kalastajilta. Herkullisesta montusta kirjolohi kelpuutti Hexenin tarjoaman kiiltolarvan. Virran paine ohjasi väsyneen kalan koskessa alaspäin, josta Hexen sai sen haavittua. Hexenin ja Timon kalat laitettiin puuhun roikkumaan ja päätettiin kalastaa vielä puolisen tuntia. Lopussa Hexen sai vielä yhden kirjon, joka päästetiin takaisin kiintiön ollessa täynnä!! Musta liitsi toimi petollisena ottipelinä.

Mukava kalareissu. Kaikille kaloja ja toivottavasti Timolle hyviä vinkkejä.

Kommentit

Kommenttitigi - 08.10.2005 (Muokattu 8.10, 19:23)

Kiitokset hexenille ja tsipidelle hyvistä kalastusneuvoista ja mukavasta kalastuspäivästä!


KommenttiMyllykoski - 08.10.2005

Tiedättekö muuten millon ovat viimeksi istuttaneet? Olisin nimittäin ehkä huomen käymäs.


Kommenttipinturi - 08.10.2005

neljännestä kuvst päätellen vesi oli hirmu alhaalla. pitääkö paikkansa


KommenttiSplize - 08.10.2005

yläniskan possulla aika tuhoutunu pyrstö...mut sellastahan se on....mut komee kala :=)
ite kävin kynäsjoella joka oli kuulemma tyhjän olonen, eikä mitään tullutkaan...


Kommenttipinturi - 08.10.2005

neljännestä kuvasta päätellen vesi oli hirmu alhaalla. pitääkö paikkansa


Kommenttipinturi - 08.10.2005

voin tietysti olla väärässä.


Kommenttipinturi - 08.10.2005

mistä se hexenin vika kirre nappas


KommenttiJani1982 - 08.10.2005

Kyllä se on sata varmasti lahaalla niinkun jokapuolella muuallakin etelä-suomessa.


Kommenttiperhoilija1 - 08.10.2005

ookko miten sitonu ton perhon?


Kommenttikirjo89 - 09.10.2005

oks kukaa menosssa vantaalle15-16 päivä?? jos on ni olisin tulos koskelle ekaa kertaa ni ois kiva tietää jtn ottipaikkoi jos siel sellasii selkeitä ja ns. "varmoja" on..???? mitkä perhot on toiminu.hexen ja tsipi ainaki saa kalaa vaik millä mut niiku muute ;)


Kommenttilarvastelija - 09.10.2005

kirjo89 padon yläpuolinen virta on hyvä ottipaikka ja loppuliuku puusillan alapuolella. Puusillan yläpuolella saaren vasemman puolinen haarakin on hyvä paikka.


Kommenttikirjo89 - 10.10.2005

kiitos..kummini asuu vantaalla ja sanoi että hänen mielestään vantaa on kiintiö koski (kalastaja määrä)???? pitääkö paikkaansa.. ?? :)


Kommenttitsipide - 10.10.2005

Ei mielestäni ole mitään kiinitötä kalastajien määrässä. Lupiakin voi ostaa eri paikoista ja ikinä ei merkata minnekään luvan ostajia. Ja sinne voi ostaa myös kausiluvan, joten vaikea on kontrolloida montako jamppaa yhtäaikaa on kalastamassa!


KommenttiMerikarvia - 10.10.2005

Aika ehjä pyrstö tolla "yläniskan possulla".


Kommenttisqual - 11.10.2005

Te kauheat määräysten rikkojat ette taida olla lukenut sitä isoa ruskeakantistä kirjaa jossa kerrotaa tämä "Kahlaaminen jokiuoman koskialueilla on kielletty 1.10 - 15. 6 välisenä aikana." :D

Onnea vaan kalasaaliista.

t:kateellinen

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti