Hammonjoki (Hollola) | 11.6.2006 18:53

KommenttiJurppa - 11.06.2006

Kirjotellaanpa nyt pitkästä aikaa..

Tulin purolle noin klo 14. Vesi oli kirkasta ja melko matalalla. Hiippailin siinä sitten ylävirtaan päin tähyillen samalla kaloja. Joitakin pieniä sinttejä näky jonkin verran enkä kiinnittänyt niihin sen enempää huomiota.. Jatkoin matkaa ylävirtaan päin kunnes näin tuikin jonkin matkan päässä. menin lähemmäksi katsomaan ja kala paljastui harjukseksi. Tarjosin kalalle aluksi klinkhämmeriä, jota kala kävi katsomassa mutta ei ottanut. Sitten kokeilin kaikenlaisia perhoja mutta nekään eivät kelvanneet. Jatkoin matkaa ylöspäin ja näin harjuksen jolle näytti pintaruoka kelpaavan, sidoin siimaani Nalle puhin ja heitin perhon kalan yläpuolelle ja annoin valua virran mukana alaspäin. Kala otti perhon ja hetken pyristelyn jälkeen laskin hieman alle mitallisen harjuksen takaisin. Jatkoin kalastusta ja sain useita puronieriöitä, jotka laskin takaisin...

Kommentit

Kommenttiperza - 11.06.2006

onpas komean näköinen paikka...


KommenttiSalmo trutta - 11.06.2006

Kaunista... Tuo kuva puronieriästä on tosi hieno, taisi ton kuvan oton jälkeen vähän pärskäytellä, on meinaan siinä asennossa? Paljonkohan tonne maksaa luvat? (tylsä ja vanha kysymys mutta koettakaa kestää)


Kommenttimikke.l - 11.06.2006

Erittäin hienon näköinen paikka :D


KommenttiJurppa - 12.06.2006

Kyllähän se puronieriä pikkusen rimpuili siinä ;) Kausilupa maksaa 67e, 3vrk 20e, vrk 8e ja alle 18-vuotiaat pääsee puoleen hintaan. Tuossa alhaalla vielä yksi kuva puronieriästä joka ei reagoinut millään tavalla vaikka talsin aivan sen yläpuolelle.. Perhotkaan eivät kelvanneet. Onkohan se saanut kipeetä jostain..?? Kuva ei parasmahdollinen veden pintaheijastuksen takia.


Kommenttijahas - 12.06.2006

Yritättekö tahallisesti onkia pieniä puronieriöitä? Ihmeellistä touhua!


KommenttiSalmo trutta - 12.06.2006

Siinä lukee että Jurppa päästi ne takaisin, ja mistä luulet että ne olivat pieniä?


KommenttiTodellakin - 13.06.2006

ongitaan pieniä puronieriöitä, eihän se edes kasva hirveän isoksi (yli 40 cm jo todella suuri kala, lyhytikäinen ja hidaskasvuinen laji). Sitä paitsi vierasperäisen lajin ollessa kyseessä, ei alamittaakaan ole, joten pannulle vaan tai keittoon, istareita ne on loppupeleissä. Puronieriöiden kalastusta ei siis kannata hätäisesti tuomita "tammukan ongintana", vaikka se siltä saattaa vaikuttaakin. Ja kuten sanottua, kalat taisivat kaikenlisäksi mennä takaisin, joten stfu!


KommenttiJurppa - 13.06.2006

Takaisin pääsivät kaikki kalat.


KommenttiRhs - 13.06.2006

Pannulla noista pienistä puronieriöistä ei varmaan hirveästi iloa ole, mutta perhokalastus kalana vallanmanio.


KommenttiJurppa - 13.06.2006

Hyvältähän noi maistuu mutta nälkä noista ei välttämättä lähde... ovat nääs melko pieniä.


Kommenttifigheldean - 14.06.2006

Jenkeissä monet onkivat ruokakaloiksi just noita pieniä, ne kun maistuvat parhailta.


Kommentti<zx<zx - 15.06.2006

oks tuol hammol mtn yöpymis mahdollisuutta?


Kommenttisummer fly - 15.06.2006

no oishan siinä teltta paikkoja, mutta eipäs oikein muuta. ja en kuitenkaan yöksi jäisi, suht nopeasti kalastettu.


Kommenttipälli - 17.04.2009

älkää pliis enää kukaan valittako noista "pienistä puronieriöistä". Ton isompia saa jo ettiä, noitten pienten sukupuutosta ei Hammolla ole mitään vaaraa, ja kuullun mukaan nuo pienet maistuvatkin vielä erittäin hyvältä! Kirjolohen rinnalla lähes varma saalis joella! Ja <zx<zx:n yöpymismahdollisuuksiin vastaan että kunhan löydät paikan niin varmasti on. itse nukkunut yhden yön nuotiopaikan välittömässä läheisyydessä (en suosittele) mutta ehkä yläjuoksun kuusikkoon?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti