Kihniön taimenkosket (Kihniö) | 10.6.2006 09:15

Kommenttikirjozuho - 19.06.2006

Juttu tulhoo vähän myöhässä, koska oon ollu melkein koko ajan mökillä, mutta tässä se tulee. Lähettiin iskän kanssa viime viikonloppuna lauantaina jo toista kertaa tänä keväänä/kesänä kihniön taimenkoskille.

Ensiksi menimme joen alimmallle koskelle kuorekoskelle, jossa aluksi vain näkyi komeita taimenien loikkia ja tärppejä. Itse testailin liitsejä, larvoja ja pupia, mutta ei kun ei. 11 aikoihin siirryimme koskelankoskelle, mikä on näistä koskista pisin, noin kilometrin.

Kalastettavaa riittää koskelankoskessa vaikka päiväksi, mutta me keskityimme enimmäkseen yläpäähän ja alapuolen monttuihin, josta iskä karkuutti 2 taimenta. Itse minä jäin yläpäähän ja kun olin lähdössä niskalta, niin kävi noin kiloinen taimen yrittämässä oliiviin liitsin perässä. sama toistui vielä viisi kertaa, mulahteli vain mun perhon perässä, ei muuta... tyhmä kala:D

Lähdimme noin yhden aikoihin uudestaan kuorekoskella käymään, josko nyt vaikka pysyisi. iskä heitteli keskelle koskea semmoitteeseen pienenpieneen monttuun, jossa sanoi että taimen kävi sen vieheen perässä, itse tulin siihen noin vartin päästä, ja heitin siihen monttuun ison mustan liitsin ja heti paukkui komea taimen.

Hyvin se väänsi noin pari minuuttia, ja sitten se saatiinkin jo kuivalle maalle. Kala painoi hiukan yli kilon, mutta kala lähti mukaan. Dodii, kala saatu, mutta kalastus jatkuu vielä. enään ei tullut tärppejä, paitsi pohja tärppejä. Menimme vielä kerran käymään koskelankoskella, mutta sinnekkin oli tullut lisää kalamiehiä.

Muuta ei enäää tullut kuin iskän saama kiloinen hauki, jonka suussa oli kaksi punapäistä mustaa liitsiä, joissa oli volframi pää. Mukava päivä oli kalastella, ja mikäs sen mukavempaa, kun vielä ssalistakin tulee....

Kommentit

KommenttiJurppa - 19.06.2006

Onpas hyvännäköisiä koskia.. Ja hieno taimen :)


Kommenttiperhonen - 19.06.2006

Onnittelen taimenen johdosta :D , ja on kyllä kauniin näköistä seutua, minkä merkkinen kela tuo muuten on joka on tuossa kuvassa. :)


Kommenttikirjozuho - 19.06.2006

3 zone se ompi:D


KommenttiMELA - 20.06.2006

joo on tosi kivan näköstä mestaa...:D ja tosi komee taimen!!!:Donnittelut,


KommenttiTatuu - 20.06.2006

On kieltänättä hienoja paikkoja ja tosi bueno kalakin.

Eikö tuo kela ole kuitenkin Superlite?


Kommenttikirjozuho - 20.06.2006

sori... superlight se on...:D


KommenttiTuntematon kalastaja - 21.06.2006

Onnittelut kalamiehelle komeasta taimenesta!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti