Muonionjokeen laskeva Kangosjoki | 10.6.2006 21:10

Kommenttigraz_jsw - 04.07.2006

Aloitin kalastuksen kahdeksam pintaan illalla pienen kosken niskalta. Aurinko paistoi sopivasti virtausta vastaan. Pari nykyä tuli kosken niskalla. Aloin kahlata keskellä koskea alemmas kohti muoniojokea. Mietin ettei täältä mitään tule tälläsella ilmalla.

Päätin kokeilla viellä tuosta kiven juurelta ja tärppi. siinä aikani väsyttelin ja huomasin, että harrihan se siellä on. Kelailin kalaa lähemmäs ja taas mentiin sinne lähti viemään. Aikani väsytettyä aloin haavistamaan harria, muistin et haavin kuminauha meni viimekesänä poikki ja se oli todella lyhyt. Ajattelin että kyllä se tälläkin onnistuu ja annoin olla haavin kiinni.

Siinä sitten kävi niinkuin pelkäsin, kurotin haavistaakseni kalan, naps haavin reuna osui kalaa leukaan ja sinne irtosi. Kiroilin ja noiduin äänen, että kesän ensimmäinen harri ja näin pääsi käymään. No istuin siihen kiven päälle ja polttelin tupakin suivaantuneena. Ajattelin että lähden pois. Siinä sitten heitin perhon takasin jokeen ja uitin perhoa vähän kiven alapuolella ja tärppi.

Mietin että ei voi olla sama kala. Saman kokoinen se oli ja totesin ettö sama kala se on. Tällä kertaa otin haavin irti. Väsytyksen jälkeen kala haavin ja iso hymy kasvoille.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?