Juutua (Inari) | 10.8.2006 18:56

Kommenttiepäkalamies - 10.08.2006

Olipa taas pakollinen Lapin reissu pojilla tiedossa ja niin lähdettiin ison taimenen kaatoon Juutualle.
Heti Ivalossa tiedustelimme Vision-kauppias Suutari-Sepolta Pietarin kalansaaliista joelta. Kovin oli ollut heikkoa kuulemma ja ison(kalan koko sekä määrä)nousun aika olisi vasta elokuun lopulla.
Käytiin torstaina lupien alkamista odotellessa turinoimassa Ritakosken leiripaikalla Mikkelin ja Lahden remelin kanssa. Terveisiä Helbergille ja kumppaneille ;) Pientä olivat kuulemma onnistuneet siihen mennessä vain koukuttamaan. Ennuste oli siis "pahin" mahdollinen, mutta uskoa näissä miehissä riitti.
Vesi oli kyllä melkoisen alhaalla ympäri Lappia ja tarjosi lisähaastetta. Ensimmäinen yö heitettiin Jurmukoskella ja puolen yön tienoissa alkoi tapahtua. Streamerilla yksi 45cm tane ja yksi 45cm hate. Loppuyö olikin sitten harrin vetämistä lähes joka heitolla. Koko vaihteli 30-40 cm:n välillä. Musta kuulapupa toimi erinomaisesti ja oikeastaan mikä vaan mitä kehtasi virtaan heittää.
Yhden yön purje-evien vetäminen oli ihan hauskaa, mutta niiden ravistaessa perhoa seuraavina päivinä, jo rupesi huumori olemaan kaukana. Loppuaika käytännössä kalastettiin Ritakoskea (käsittämättömän monipuolisen näköinen paikka), mutta parin tane karkuutuksen lisäksi ei kaunis koski tarjonnut muuta kuin 30-40cm harria.

Loppu kaneettina voisi todeta että vaikea on Juutualta hyvän kokoista taimenta saada, jos ei ajoita reissuaan elokuun lopulle/syyskuun alulle. Ainakaan näin kuivana kesänä.
Toki alakoski oli etukäteen meilläkin kovan odotuksen paikka, mutta syystä ja toisesta jäi käymättä kokonaan.
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja kalastus todella monipuolista. Mainostaessaan Juutuaa pelkkänä perhopaikkana,ontuu kategorisointi pahasti. Koneen kanssa heittäjää on joka kiven nokassa. Paikalliset saavat kalastaa kuulemma missä tykkäävät mutta kyllä näkyi turistiakin "lohta" pyytämässä ilman lupaa joka suvannossa.
No se siitä ja puhutaan kuitenkin käymisen arvoisesta paikasta ja kohtuu edulisesta, joten ei muuta kuin omia kokemuksia kartuttamaan legendaariselle "perhojoelle".

Kommentit

Kommenttiharriles - 11.08.2006

Hyvinhän tuolla Juutualla näyttää olevan viellä vettä... Ensi viikon lauantaina olisi tarkoitus lähteä viikoksi koittamaan josko se taimen olisi jo noussut.


Kommenttikalastaja85 - 11.08.2006

Kohtalaisen kaunista maakkaraa. =D Maisemat on hienoi. Ja tietty kaloista onnittelut..


Kommenttihaavimies - 12.08.2006

Kiitos terveisistä!!Tehän pääsitte taimenen väsytykseen.Lähettiin siitä lätäkselle ni ei sieltäkään kalaa tullu ku pikku harreja,mut eipä ollu muutkaan saanu,vesi oli tosi alhaalla!Näkykö sitä karhua juutualla viel?Meillä kävi lätäksellä kotka syömäs makkarat,et joku söi ainakin...onnittelut kaloista!!!


Kommenttiepäkalamies - 12.08.2006

Terve Helberi ! Hyvä että äijä bongas terveiset täältä rasiasta. Ei näkyny Ritakoskella karhua enää, ehkä parempi niin ;)
Kotkan näitte, aika jäätävä näky. Se jäi tänä kesänä vielä kokematta...ja se karhu.
No ens kesänä uudet kujeet.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 16.08.2006

Hyvä että on pojat Juutualta Taimentakin saanu... Olisi kyllä kannattanut tuo alakoski kopasta, sillä siitä on paikalliset jo isompaakin saanut (Itse mukaanlukien) Laitetaan tarinaa kuhan saadaan kuvat koneelle. Kireitä vaan Harrille ja tavataan jokivarressa jos Haapakoskelle satut iltasella kahvinkeittoon...


Kommentti-toue - 22.12.2007

Jurmukoski??? Aijai... Ei saa pyytää kun on yksityisen paikkoja..

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti