Vanhankaupunginkoski (Helsinki) | 13.8.2006 00:15

Kommenttibunkkah - 14.08.2006

Saavuimme kaverin kanssa vanhankaupungin koskelle illalla 23.00 . Siinä kiertelimme koskea ja hioimme viimehetken strategiat kuntoon :D. Kello lähestyi kahtatoista ja perhovuoromme oli alkamassa. Piinaava odotus päättyi tasan 0.00 kun perhomme sinkosivat vanhankaupungin kosken suvantoon, kosken loppuliukuun. Niin varman näköinen loppuluiku luikuisine pintakäynteineen osoittautuikin turhaksi puroksi meidän perhoillemme. Kaveri halusi mennä labran monttuun ja itse jäin vielä muutamaksi heitoksi alas. Lyhyen pinnani takia, keräsin kamani kasaan ja painuin häntä koipien välissä kaverin perään :D! Jäin vähän alemmas kalaan, ja meni vain hetki kun kaverini jo onnellisena väsytteli suunilleen parin kilon taimenta. Taimen otti muutaman hypyn ja lähti alavirtaan jossa se kuitenkin harmittavasti pääsi irtoamaan. Kala tapahtumasta innostuneena römysin myös pelimestoille aivan kaverini kylkeen kiinni ;D. Ei montaa heittoa musta-hopea kettu putkella tarvinnut ottaa, kun vavassa tuntui selkeä tärppi. Ei muutakun vastanykäys ja siinä oli. Pimeässä oli erittäin vaikea nähdä missä kala meni, mutta muutaman minuutin väsyttelyn jälkeen kaverin maglite tavoitti kalan aivan rantavedestä ja haavi heilahti. Loppu yö olikin sitten jo hiljaisempaa, eikä isompia tapahtuia ollut meillä yhtä alamittaista taimenta ja lukuisia ahvenia lukuunottamatta. Vuoro oltiin loppuun asti ja poisuimme vkk:lta kuuden aikaan. Kala oli hirveän makuinen, eikä tästälähtien yksikään taimen lähde ainakaan minun mukaani ennen kuin joku kertoo maun parantuneen!

Kommentit

Kommenttilarvastelija - 15.08.2006

Onneksi olkoon komeasta meritaimenesta! Hienoa, että kalaa on koskessakin, saisi vain sataa vettä, että ne nousisivat ylemmäs nopeammin!


Kommenttittt - 15.08.2006

Onnnee komeasta kalasta!


Kommenttipapa91 - 15.08.2006

Joo onnea kalasta!tuliko labralta?


Kommenttittt - 15.08.2006

Oliko paljon muita kalastajia?


Kommenttioiva - 15.08.2006

Onnee kalasta! Mul oliki sellanen kutina et kyl sielt jotai tulee! Kunhan pääsen Helsinkiin nii tuol nähää;) Aight!


Kommenttibunkkah - 15.08.2006

Noni Klaaas!! Tuuppas jo tänneppäin niin sidoskellaan yhdessä parit perhot, ja sit mennää nykimään.. Kohta se vesikin nousee ni kalaa tulee toivottavasti paremmanmakuisena ja kokoisena koskeen ! Se Hirsala reissu pitäis myös saada tehtyä sitten jossain välissä kunhan matkoiltasi kerkeät!


Kommenttioiva - 15.08.2006

No oikeestaan oon etelään jo palannut ja tässä raporttia vääntelen mutta Helsingissä oon vast viikonloppuna et ens viikoks niit lupia hakuseen! Tsek


Kommenttilarvastelija - 15.08.2006

Vanhankaupunginkoskelle mätätään ensiviikon lopulla 1000kpl kirjolohta :D siellä on joku tapahtuma.


Kommenttioiva - 16.08.2006

No voihan saatana! Mitä järkeä sinne on tuollaisen nousukalan aikaan mättää niitä helvetin pullamössömölliäisiä. Kertokaa mulle jos oon väärässä ja siinä on joku järki.


Kommenttittt - 16.08.2006

Ei siinä kyllä oo mitää järkee :(. Onneks on tälle viikolle luvat ;)


Kommenttilarvastelija - 16.08.2006 (Muokattu 16.8, 14:03)

Oiva, ei siinä mitään järkeä olekkaan. Istuttaisivat nuo kirjolohet vantaankoskelle tai siitä ylemmille koskille vaippaka. Ajallaan ne kirretkin alas kyllä valuvat :( Lauantaille pitäisi olla luvat 12-24 :)


Kommenttijukka poika - 16.08.2006

On siin sellanen järki et pullat pussiin ja mertsarit takas.


Kommenttitsipide - 16.08.2006

"Vanhankaupunginkoskelle mätätään ensiviikon lopulla 1000kpl kirjolohta :D siellä on joku tapahtuma"

Kuten larvastelija itse kirjoitti niin tosiaan siellä on jokin tapahtuma. Samanlaisia tapahtumia järjestetään vuosittain. Ne junttaa ne kirjot siihen suvantoon ja kait siellä on sit ilmasta ongintaa tai jotain! Viime vuonna ainaski oli joku sen tyylinen juttu!

Ja toinen juttu on, että vesi on niin alhaalla ja lämmintä niin eipä niitä kirjoja kannata vantaankoskeen istuttaa ku selviäminen olis aika heikkoo!


Kommenttilarvastelija - 16.08.2006

Tai sitten lopettaisivat kokonaan kirren mättämisen vantaanjoelle.


Kommenttibunkkah - 16.08.2006

No kyllähän ne kirjot nyt ainakin pitkäkoskella tarpeeksi kauan hengissä pysyvät.. Ei ehdi lämpö tappaa. Siellä ainakin viimeksi kun kävin oli kymmenkunta veli venäläistä mato-onkien kanssa, joten eiköhän he hoitele kirjolohet ennen kun kirjolohet edes kerkeävät huomaamaan paahtavan helteen :D


KommenttiHENU - 17.08.2006

No kyllähän ne kirjot nyt ainakin pitkäkoskella tarpeeksi kauan hengissä pysyvät.. Ei ehdi lämpö tappaa. Siellä ainakin viimeksi kun kävin oli kymmenkunta veli venäläistä mato-onkien kanssa, joten eiköhän he hoitele kirjolohet ennen kun kirjolohet edes kerkeävät huomaamaan paahtavan helteen

eikö kukaan sano mitään noille mato-onkijoille,kun tuntuu että porukka valittaa ja kertoo täällä kuinka oli niin paljon onkijoita koski täynnä.menkää sanomaan niille että täällä ei saa onkia,jos on ulkomaalaisia tai jotain urpoja niin luuri käteen ja soitto poliisi sedälle.tänään olin ruutinkoskella käymässä ja loppuliussa oli 2 mato-onkijaa,menin sanomaan että koskialueella ei saa kalastaa ongella,ja ne luulivat että loppuliuku ei ole koskea,ja siirtyivät alemmaksi suvantoon


KommenttiPera - 17.08.2006

Ottakaa kirjot syötäväksi, mutta päästäkää mieluiten taimenet pois. Ne ovat oikeasti arvokkaita, koska nykyisellä kalstuspolitiikalla niitä ei montaa Vantaanjokeen pääse. Kalan saaminen on ihan yhtä hieno juttu, vaikka sen päästäisi poiskin.

Tämä ei ole sitten mitään moralisointia, vaan ihan faktojen sanelema realiteetti, jos Vantaanjoesta joskus oikea nousukalajoki halutaan. Jos kalat kuitenkin ylös haluaa ottaa, niin mikäs siinä sitten, en minä heitä voi mistään moittia.


KommenttiKalamies - 17.08.2006

Larvastelija: Lauantaille pitäisi olla luvat 12-24.

Varasitko Aleksi noi luvat tonne vkk:lle?


Kommenttilarvastelija - 17.08.2006

No minnes muualle vantaanjoelle saa varattua lupia? :)


Kommenttiaki.tormanen - 17.08.2006

Mistä saa varattua lupia?


Kommenttilarvastelija - 17.08.2006

Meri-infosta, sijaitsee vanhankaupunginkosken vieressä.


KommenttiKalamies - 17.08.2006

Joo, eihän niitä voi. Käytiin tänää kyselemässä lupia nyt lauantaiks, ja he sanoivat että ei voi ostaa seuraaville päiville vaa pitää ostaa täks päiväks luvat, että se vähän ihmetytti. :)


Kommenttilarvastelija - 17.08.2006

Siis häh? Yrititte ostaa lauantaille lupia ja ne ei myyny? Sanoivatko edes ettei ole tilaa?


KommenttiAki_ - 17.08.2006

Pera sanoikin jo kaiken mitä olisin itse sanonut asiasta. Saamisen iloa ei vie pois se että laskee arvokkaan kutukypsän nousukalan jatkamaan kutunousuaan. Pikemminkin päinvastoin - tämän jälkeen voi tuntea tehneensä päivän hyvän teon Vantaanjoen taimenkannalle ja tulevien vuosien kalastukselle! Kalan ottamista ei sääntöjen puitteissa voi moittia, mutta toivoisin jokaisen ainakin miettivän ennen pamputtamista että nyt vapautettu kala on sijoitus tulevaisuuteen.

VKK on kuitenkin paikoin turhan helppo paikka nousukaloja tartuttaa, joten toivottavasti jokainen pitää järjen mukana toiminnassa ja huolehtii siitä että muillakin pysyy. Nyt kun näyttävät taas kippaavan roimasti kirjolohia sinne niin toivottavasti nimenomaan niitä jatkossa otetaan ruokakalaksi vaikka taimenia tai lohiakin saataisiin.

Kireitä.


KommenttiKalamies - 18.08.2006

larvastelija, 20 tuntia, 27 minuuttia sitten.
Siis häh? Yrititte ostaa lauantaille lupia ja ne ei myyny? Sanoivatko edes ettei ole tilaa?

Eivät sanoneet ollenkaa että onko lupia seuraaville päiville vapaana vai ei, eivät vain myyneet.


Kommenttilarvastelija - 18.08.2006

Kaveri soitteli tänään Meri-infoon ja lauantaina päivälupia oli jäljellä kuulemma 8kpl :D


Kommenttibunkkah - 18.08.2006

Kalamies, Kävitkö kysymässä Meri-infosta vai siitä ravintolasta? Jos kyseisen illan lupia on vapaana illaksi niin ne viedään siihen ravintolaan, mutta siitä ei voi ostaa lupia muille päiville. Meri-infosta sen sijaan kyllä voi ostaa lupia viikkoja eteenpäin.


KommenttiKalamies - 18.08.2006 (Muokattu 18.8, 21:36)

Käytii siinä ravintolassa kyselemässä, eli seuraavaks vaa Meri-infoon ostamaan lupia. Komee on muute toi sun kalas! :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti