Lemmenjoki ja juutua | 15.7.2006 00:01

KommenttiOmenapora - 15.10.2006

Tämän vuoden kohokohta. 9 päivän reissu kohti lappia. Tätä reissua oli suunniteltu jo puolivuotta ja odotettu kuin kuuta nousevaa.

Reissu alkoi hikisesti keskikesällä kuumasta kouvolasta. Vuokra hiace oli pakattu perhovehkeillä ja mallasjuomalla. Edessä olisi pitkä perjantai joka jatkuisi lauantain puolelle ja pitkälti. Jo tutuksi tullut työporukka suuntasi kohti lemmenjoen kansallispuistoa.

Perille pääsimme 14 tunnin ajomatkan jälkeen. Auto purkuun ja jätkät nukkumaan. Päivällä herättyämme ihmettelimme karua mutta mahtavaa maisemaa ja teimme päivän suunnitelmat valmiiksi.

Joelle päästyämme kirkas vesi ihmetytti lankosken ja jyyräänjoen käviöitä kummasti. Hei tuollahan on kalaa ihan tungokseen asti, eikun fiilistelemään pikku kepillä pinnasta harjusta. Mutta eihän sille kelvannutkaan mikä hörhelö tahansa, piti olla pientä ja sievää. Kun oikea perho oli löytnyt kalaa tuli ihan kiusaksi asti ja isoimmat harjukset kelpuutettiin ja ne myös pääsivät savustus pönttöön ja lopuksi nälkäisten kalastajien masuun. Perhona paras oli royal wright 16 koukku kokoon tehtynä.

Lemmenjokea seilattiin ylös alas soutaen ja huovaten. Paras pätkä oli n.15km soutu härkäkoskelle ja takaisin. Muutama taimen tuli matkalla virveli pojille ja isoin taisi olla yli viisikymmentä senttiä joka sekin pääsi pataan. Ei niin hauska tapahtuma sattui kun oltiin soudettu noin 2 kilsaa ylös jokea ja saavuimme umpikujaan, voi prr persikka... Tiedustelu mies harjulle ja katsos, joki virtasi vuolaana harjun toisella puolella, ei muuta kun vene kantoon ja harjun yli niin että heilahtaa, ei muuten käynyt niin yksinkertaisesti vaikka rotevia nuoria miehiä ollaan.

Juutualla käytiin myös parina päivänä, josssa mutaman ison harjuksen karkuutus ja kaksi harjusta itselle mökille soppakalaksi. Juutualla ei royal wright toiminut vaan siellä toimi pienet mustat kuulanymfit ja oliivi klinkki.

Muutama patikkaretki tuntureille tuli myös kipitettyä, joissa pienet tunturi lammet olivat täynnä kalaa. Ihmetttelin suuresti että eikö ne jäädy läpikotaisin mutta ei varmaan sitten. Taimenta ja rautua saaliiksi.

Olisihan tässä kertomista vaikka romaaniksi asti mutta kun tämä nyky netin käyttäjä ei jaksa lukea mitään niin tässä sitten kuvia joita voi ihastella tai vihastella.

Kiitoksia taas mukana olleille ja ensi vuonna taas uudet reissut ja uudet kujeet.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot