Paparazzin painajainen | 1.12.2006 08:30

Kommenttihexen - 02.12.2006

Talvista pohjakalastusta uppotukkien valtakunnassa
(= perhoja meni ihan v***sti)


Ryanairilta kuulin, että tsipi oli saapumassa Suomeen. Eipä siinä sitten muuta kuin keski-suomeen väijymään tsipin kotikonnuille. Arvelin hexeninkin saapuvan maisemiin tapaamaan vanhaa ystävää, joka on ollut poissa kuvioista jo liian kauan. Eipä siinä kauaa kulunut kun näin jo pojat tervehtivän toisiaan ja kuulin heidän suunnittelevan reissua Multian suuntaan.

Varhain perjantai aamuna aloitin varjostamisen hexenin auton perässä. Siinä sitten pimeassä ajeltiin multialle ja palsankoskelle asti. Pojat laittoivat kamat niskaan ja suuntasivat housukosken niskalle. Tsipin suoristellessa vielä siimojaan hexen uitteli liitsejä koemielessä jutellen tsipille. Saman tien hexen kiljaisi ja vastanykäyksen voimasta pieni taimen sai melkein ilmalennon aamun kunniaksi. Tane oli todella pieni. Se pääsi nopeasti takaisin veteen, joten kameraa en edes kerennyt laukaisemaan.

Pojat kalastelivat tarkasti ja ahkerasti kaikki olennaiset ottikohdat. Legendaarinen "omaha biitsikään" ei tällä kertaa kalojaan luovuttanut. Kalat vain pysyivät hiljaisuudessaan...

Parin tunnin heittelyn jälkeen kaverukset suuntasivat laavulle ja sytyttivät houkuttelevan lämpöisen nuotion. Pusikosta kylmissäni katselin poikien herkullisia eväitä omien jäätyä kotiin. Ruokien lämmitessä pojat kävivät tyhjentämässä virtsavarastoaan pusikon puolella, joten kaytin annetun tilaisuuden nopeasti hyväkseni ja kävin nappaamassa eväistä kuvan. Kuitenkin houkutus oli liian suuri, joten toisen pizzan nappasin mukaani ja singahdin takaisin puskaan. Kylläpä oli hauskaa seurailla kun pojat yrittivät selvitellä kadonneen pizzan arvoitusta.

Tauon jälkeen kaverukset suuntasivat palsankosken loppuliukuun, jossa hexenin pohjatärppi muuttui nopeasti pikimustan taimen rimpuiluksi. Valitettavasti hexen ei kerennyt kauaa nauttimaan väsyttelystä kun pinnassa pyörähtelevä kiloinen patukka irtosi ja palasi takaisin virran syvyyksiin.

Tämän enempää tapahtumia päivä ei mukanaan tuonut. Kuitenkin pojat saivat olla koko päivän kahdestaan, joten huonosta kalantulosta huolimatta kuulin kaverusten pitäneen reissusta. Pimeän laskeuduttua hexen ja tsipi pakkasivat tavaransa ja suuntasivat auton keulan kohti kotia.

Heidän poistuttuaan kuulin rapinaa kosken rannasta, joten uteliaisuuttani kiiruhdin katsomaan mitä siellä oli. Ihmetyksekseni huomasin pari uutta kalastajaa ja päätin mennä heitä tervehtimään. Yllätys oli suuri kun miehet osoittautuivatkin ylityövapaita pitäviksi tonttu-ukoiksi. Kuulemma vapaat oli pidettävä ennen kiireisen sesongin alkua ja kalastus oli paras tapa unohtaa korvatunturin kiireet. Tontut suostuivat yhteiskuvaan pienen suostuttelun jälkeen. Kuvaa ei saisi esittää julkisesti mutta enpä ole tonttujen ennen kuullut tekijänoikeuskiistoja ennenkään nostaneen.

PS. Muistakaahna kaikki lapsukaiset, että Palsankoskella on tehty erittäin radikaali veto. Nimittäin taimen ja järvilohen alamittaa on nostettu. Enää ei sitten neljäkymppisiä kiikuteta kotiin vaan kalan tulee olla VÄHINTÄÄN 42 senttiä. Kalastuskunnalle suuret kiitokset näinkin uskaliaasta teosta!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?