Äänekosken Kalakeidas (Äänekoski) | 2.12.2006 16:43

KommenttiNuorukainen - 04.12.2006

Lähin pyörähtämään Kalakeitaalla taimen -ja kirretärppien toivossa... kun kalaa on tuntunut aikaisemmin viikolla olleen liikkeellä (joku oli saanu kolmen ja puolenkilon taimenen ja muitakin jalokaloja on tullut useita). Aloitin kalastuksen alemmalta sillalta. Siinä perhoja viskelin pari tuntia eikä kalan kalaa... tosin yksi (ilmeisesti isohko harjus) komia pintakäynti näkyi ;) Eräs vanhempi mies kävi juttusillani ja kertoi juttua kuuden kilon järvilohesta! Hän kertoi myös, että virrasta on aikoinaan saatu useita yli kymppikiloisia lohia ja sehän on ihan totta... isohkot lohet vierailevat välillä virrassa mutta niistä ei ollut tällä kertaa havaintoja...
Siiryin ylemmän sillan luo kalastelemaan... tuloksetta. Paikalla oli myös virvelimiehiä ja uistelioita... mutta kellään ei näyttänyt olleen kalaonnea (johtuisiko kirkkaasta säästä?). Ihan ok reissu vaikkei saalista tullutkaan. Joku viikonloppu uusiks!

Kommentit

KommenttiNiba - 04.12.2006

saisko ohjetta tohon, on aika komeen näkönen.


Kommenttitappajahauki - 04.12.2006

Unohdit mainita, että kotiutuessa oli vastassa mainioita leivonnaisia n_n


KommenttiNuorukainen - 04.12.2006

Pyrstö: mustaa hopeakettua ja flääsää.
Runkohäkilä: musta kukko.
Kierre: fluorinvihreä silkki.
Runko: musta dubbing (tässä perhossa koirani Elviksen karvaa).
Häkilä: musta kukko.
Pää: vihreä.
Lisään tän perhon jossain vaiheessa kunhan saan parempia kuvia ;) Tosiaan!!! Unohdin mainita leivonnaiset! Anteeksi emäntä :)


Kommenttitappajahauki - 04.12.2006

Anteeksi annettu. Et oo kertonu et tää on Elvis-perho(?).. Kelpuutatko meijänkin ötökästä haivenia? ;>>


KommenttiNuorukainen - 04.12.2006

Se oli "salainen ase". Toki kelpuutan :) tuos karvat tänne vaa :D


Kommenttitappajahauki - 04.12.2006

..Ja eikun marsu kaljuks. :D


KommenttiTuuppari - 04.12.2006

Jaa, ajattelin jo kotimajavaa :D


KommenttiJeremy719 - 04.12.2006

"Eräs vanhempi mies kävi juttusillani ja kertoi juttua kuuden kilon järvilohesta! Hän kertoi myös, että virrasta on aikoinaan saatu useita yli kymppikiloisia lohia ja sehän on ihan totta."


juupa juu, nuo on noita savolaisten kalavaleita ja tyypillistä liiioittelua

6 kilon tai 10 kilon järvilohi, just joo

kumma kun ei kuvaa oo koskaan saatu


Kommenttihirvanen - 04.12.2006

Kyllä siellä isojakin kaloja liikkuu. Alapuolisen paperitehtaan kalaportaassa on kuvattu useasti Jyväskylässä carling-merkattuja 6-8,5 kiloisia taimenia. Mutta eipä ole ihan jokapäiväisiä kaloja, ei missään päin Suomea. Ainiin, ja tuon Kalakeitaan yläpuolinen järvihän on sellainen pieni metsälammen tapainen, nimeltään Keitele. Liikkuu siitä läpi järvilohiakin, niitä on jopa saatu sieltä.

Ootko muuten Nuorukainen käynyt Penan Apajassa katselemassa kuvia noista Wanhoina hyvinä aikoina saaduista kaloista? Jos et, niin kannattaa käydä, on meinaa joskus nostettu siitä melkoisia otuksia...


KommenttiNuorukainen - 05.12.2006

Juu oon käyny kattomassa kuvia :) sidon Penalle perhoja myyntiin... et kyllä siellä tulee aika usein käytyä. Komeista kaloista on kuvia... jos ei Jeremy719 usko, niin voihan hän vierailla Penan Apajassa Äänekoskella katselemassa ISOJEN kalojen kuvia ;) ai niin... järvilohtahan istutetaan Kalakeitaalle taimenen, harjuksen ja kirjolohen lisäksi... et kyllä niitä fisuja siellä on ;)


KommenttiPeku- - 05.12.2006

nättiä vetttä :)


KommenttiNuorukainen - 06.12.2006

Ootko muuten hirvanen ite kalastellu Kalakeitaalla? Ootko saanu saalista? Ite alotin kalastelun tänä kesänä ja muutamia kirrejä sieltä on tullut. Myös paljon taimen -ja harjushavaintoja on ollut. Kävimme myös muutama vuosi sitten kaverin kanssa uistelemassa Kalakeitaalla ja yksi kirre tuli ylös asti ja n. 10 karkuutusta. Näimme myös, kun n.+3kg taimen teki komean pintakäynnin ylemmän sillan alapuolella ;) Keväällä jahtaamaan suurtaimenta! :D


Kommenttitappajahauki - 06.12.2006

Peku-:
Itseasiassa paljon kamalampaa vettä kuin kuvat antavat olettaa. Tehdasalueen piiput paistavat häiritsevästi silimään c_c

Sukasta koko Äänekosken tehdastoiminta. Täällä haiseekin joka aamu pahalle niiten takia.


KommenttiNuorukainen - 07.12.2006

tappajahauki on oikeassa... tehtaan alue on karsee (kalat tosin tykkäävät oleskella siellä). Noi kuvat on ylemmän sillan alueelta joka on vielä ihan "puhdasta aluetta". Tosin ei se ylempi siltakaan säästy tehtaan hajuilta ;)


Kommenttihirvanen - 07.12.2006

Eipä ole tullut koskaan käytyä Kalakeitaalla kalastelemassa vaikka siinä rannan vieressä (Ääneniemessä) ennen asuinkin. Moneen kertaan tuli kesäöinä seurattua miten taimenet jahtas pikkukaloja siinä Äänejärven keskellä. Jytkyjä kaloja siellä liikku ainakin silloin.

P.S. Täällä Suolahdessa haisee tuo vaneritehdas vielä paperitehdastakin hirveämmälle...


KommenttiNuorukainen - 07.12.2006

:^O


KommenttiTOT - 07.12.2006

Onks toi virtaavaa vettä tuolla, tai vähän Vuoksen tyylinen. Hieno perho muuten.:)


KommenttiNuorukainen - 07.12.2006

Juu virtaahan tuo... ja joissain kohdin aika voimakkaastikin ;) soutaminenkin ottaa koville kovimmissa virtapaikoissa. Kiitos vain kehuista. Perho tulee varmaan jossain vaiheessa rasiaan :)


KommenttiNuorukainen - 08.12.2006

Kävin tänään Penan juttusilla... joku oli saanut useita yli viiden kilon taimenia vähän matkaa virrasta ylöspäin!!! Eli isoa kalaa on liikenteessä! B-)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti