Äänekosken Kalakeidas (Äänekoski) | 10.12.2006 20:25

KommenttiNuorukainen - 10.12.2006

Taas muutaman tunnin pyörähdys Kalakeitaalla. Sää oli puolipilvinen ja tuulinen. Aloitin kalastuksen puoli yhdentoista aikoihin ylemmältä sillalta. Menin viskomaan "heittolaiturille" uppoperhoa tuloksetta... vaihdoin perhon streameriin. Uitin perhoa aivan pinnan läheisyydessä ja pian kävikin kala (epäilisin pienehköä taimenta) pyörähtämässä... huti! Aloin pommittamaan samaa paikkaa eikä enää tärpin tärppiä. Vaihdoin punaisen leechin ja siirryin hiukan "ottipaikkaa" alemmaksi. Pian sainkin pienen +30cm harjuksen, joka tietenkin sai vapautensa takaisin. Siinä tunnin perhoa viskelin ja ajattelin vaihtaa paikkaa. Kiersin Äänenjärven toiselle puolelle viskelemään perhoa. Kokeilin kaikkea mahdollista (larvasta streameriin) eikä nykyn nykyä. Muutaman tunnin perhoja uittelin alemman sillan yläpuolella kunnes päätin laittaa kamat kasaan ja lähteä oman kullanmurun kainaloon :) Ihan hyvä reissu vaikkei ruokakalaa tullutkaan. Tulipahan samalla heitettyä lenkki Äänenjärven ympäri. Ensiviikonloppuna uudestaan (jos vaikka saisin jostain venettä lainaan).

Kommentit

Kommentti[Titti] - 11.12.2006

HYvä kun sinä jaksat ahkerasti laittaa näitä päiväkirja merkintöjä tänne! Näitä on mukava lueskella kun itse ei itse oikein nyt kalaan pääse... ja kun muutkaan eivät näytä pääsevän sillä merkintöjä on melko harvoin... :(

Onko tuo vapa ja siimä muuten abun setistä? Näyttäsi vähän siltä... jos on nii onko minkälainen tuo vapa heittää ja onko siima kenties hyväkin? Jos vain viitsit niin vastaatko.

BTW. Nätti harri!


KommenttiNuorukainen - 11.12.2006

On abun setti. Vavalla on hyvä heittää streamereita ja muitakin "isohkoja" perhoja. Toimii muös hyvin harjusten narraamisessa. Siimakin on minusta ihan hyvää... verrattuna aikaisempiin abun siimoihin (kaverilla oli ja se lohkeili ja katkeili helposti). Itse olen kyllä ihan tyytyväinen näihin välineisiin... tollaset perus kalavehkeet :)


Kommenttiperho-poika - 11.12.2006

on kyllä ihan mukavan näkönen harjus :D me taidettiin nähä teidät kun olit suolahden puolella virpomassa. nyt on tullu hyvin kalaa semmosella sateenkaarivärillä kalaa ainakin omien kokemusten mukaan.


KommenttiMELA - 11.12.2006

niin onko tää se 100 egen abun setti? meinasin ite ostaa mutta en sitte kuitenkaan ollu varma tosta laadusta ja toimivuudesta.. valottaisitko vähän miten on pelittäny ?


KommenttiNuorukainen - 11.12.2006

perho-poika: Olitteko uistelemassa? :D

MELA: Muistaakseni on kahenlaisia abun settejä... halvempia ja sit tää vähän kalliimpi. Maskoi muistaakseni 140 euroo Penan Apajassa. Hyvin tää on pelittäny... vapa on lyhyehkö ja jämäkkä. Toimii hyvin vauraampien kalojen jallittelemisessa. Ite käytän yleensä hauki -ja taimenhommissa tätä vapaa... käytän tätä vapaa myös Kitkalla "yleisvapana". Mielestäni on ihan hyvän laatuinen... itselläni on ainakin hyvin kestänyt eikä ole ollut ongelmia heitoissa tai kalojen kanssa. Tietenkään tämä vapa ei ole mikään paras vapa siialle tai muille "aroille" kaloille(oma mielipide), mutta isohkoja ja "äkäisiä" kaloja tällä on mukava väsyttää :D


KommenttiMELA - 12.12.2006

ookei. kiitoksia tiedoista.. sittehä se soppiiki minulle ;D


Kommentti[Titti] - 12.12.2006

Juu kiitos vastauksesta!


Kommenttiperho-poika - 12.12.2006

joo oltiin uistelemassa :D


KommenttiNuorukainen - 12.12.2006

perho-poika: Saitteko saalista? Oon muuten tainnu nähä teidät muutamasti aikaisemminkin kun oon käyny rannalta heittelemässä. Mites ootte aikasemmin saanu kalaa? Taimenta? :D


Kommenttiperho-poika - 12.12.2006

nyt ei saatu mitään, mutta tässä pari viikkoa aikasemmin tuli yks 1400G järvitaimen :D myös sipponen (jos edes tunnet sipposta) on saanut hyvin kalaa uistelemalla siitä kalakeitaalta:) enimmäkseen taimenta


KommenttiNuorukainen - 12.12.2006

Sehän on hyvä uutinen että on kalaa tullu :) itelleni on osunu vaan kirrejä ja harreja (toki taimenista on paljon havaintoja). Pitää saaha vene jostain lainaan nii pääsis soutamaan perhoa ;)


KommenttiFancy^trout - 18.03.2007

Heh! Ostin aikoinaan 2 abun perhosettiä, kaveri 1 samanlaisen. Hintaa 20 euroa, kun oli vähän annettu liikaa alennusta, "oikea" hinta jotain 140 luokkaa. Aivan paska setti mielestäni, mutta kaveri kalastaa sillä vieläkin.. Jäykkä vapa, mutta ihan jees vapa varmasti larvastuksessa. Omani annoin kaverille, kun hävitti osan vavasta.


KommenttiFlyman90 - 19.03.2007

Vähän ohi aiheen.. Taitaa Fancy^trout puhua vähän vanhemmista perhoseteistä mitä Nuorukainen ja Mela. Itsekkin tuollaisen joskus ostin ja hintaa taisi olla se 30e, ajoi se asiansa ensimmäiset vuodet.


KommenttiNuorukainen - 07.07.2007

Joo taidat puhua eri setistä... kaverillanikin oli se vanhempi setti eikä se kovin hääppönen ollut. Tämä on uudempi Abu:n setti, joka on myös järeämpi kuin aiempi "halpis".

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti