Kymönkoski (Viitasaari) | 30.4.2007 10:00

KommenttiKRP - 02.05.2007

Tuli tehtyä reissu maanantaina Kymönkoskelle. Ilma oli kuin morsia päivällä nippanappa plussan puolella ja järveltä kävi mukava pohjoistuuli joka vei kyllä enimmät kalastus halut. No ohan se hienoo lähtee 200 km päähän krillaamaan makkaraa mutta voi sen vapaa päivän tietenkin huononminkin viettää. Reissun saalis yksi kela hajalle, pari menetettyä perhoa, pari näkö havaintoa (harjus/taimen), rutkasti kokemusta ja näkemystä uudesta paikasta. Paluu matkalla sitten kierreltiin kosket Kärnä, Huopana, Hilmo siinä sitä onkin sitten yhdelle päivällä. Paikasta paljon fotoja tässä muutamia toivottavasti jollekkin hyötyä.

Kommentit

Kommenttinurmoo - 02.05.2007

Hienon näköistä seutua. Eipä oo tullu vielä ite käytyä. Noi kalastusohjeet kyllä pitävät paikkansa...heh!


KommenttiSteinbock - 02.05.2007

"Paska päivä kalassa on parempi kuin hyvä päivä töissä" ;)


Kommenttiperho mies - 02.05.2007

Mites se Huopanankoski, kun ajateltiin äidin kanssa mennä tänä kesänä niin antakaa neuvoja. Tästä Kymönkoskesta voi myös antaa infoa jos kävis heittää reissun.:)


KommenttiNuorukainen - 02.05.2007 (Muokattu 2.5, 20:28)

Kymön -ja Keihärinkoski ovat omia suosikkejani Viitasaaren reitiltä. Perustelut: Tilaa kalastaa, mukavat maisemat, paljon kaloja ja suuria sellaisia. Ainoita miinuksia ovat mielestäni lupahintojen kalleus.

Perhoina Viitasaaren koskille suosittelen pieniä oliivinvihreitä larvoja, tinseleitä, salakkastreamereita, vesiperhos ja päivänkorento pintureita. Myös liitsit ovat kova sana. Pinturit ja larvat kokoa 12-16 ja streamerit kokoa 4-8 ovat toimineet parhaiten!

Kymöllä kannattaa suurta taimenta hakea hämärän aikaan pienillä pintureilla kosken niskalta ja sillan alta. Niissä kohdin on ollut eniten tapahtumia! :D

On se Huopanakin vallan mainio paikka, vaikkakin itseeni se ei ole oikein iskenyt. Isoja kaloja sielläkin...

Toivottavasti noista oli apua :) Ja kysyä saa (tarkempia) lisätietoja jos vain haluaa.


KommenttiKRP - 02.05.2007

Kyllä tuo Kymmön niska tuottaa varmasti kontakteja järvestä laskeutuvaan taimeneen mut kalastus kannattaa kyllä keskittää hämärän aikaan on meinaa helppo myös karkuttaa kala tuolta niskalta sen näkönen paikka oli näin ens näkemällä. Keihärille oli alun perin puhe mennä mut yllättäen oli koko vapun aika niin ruuhkaista et ei päässyt.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti