Kituskoski (Virrat) | 2.6.2007 17:00

KommenttiKRP - 03.06.2007

Virroille saavuimme Lauantaina kello 16.00 aikaan.Lunastimme luvat kyläkaupalta ja suunnistimme nokat kohti jokea. Vesi oli vuoden aikaan nähden aika matalalla mutta muuten kyllä ihanne korkeudella. Paikka oli itsellenikin periaatteessa uusi tuttavuus kerran aiemmin koskella oli tullut vierailtua silloin muutaman tunnin maantiesillan kohdalla olevalla koskella, mutta nyt oltiin ihan eri koskialueella. Kaverini oli paikoilla ihan eka kertaa.
Kun varusteet oli saatu puettua päälle suunnattiin kohti tuntematonta. Hetken jokea tutkittuamme aloitimme kalastuksen joskus lähempänä viittä. Paikaksi tai lähinnä kalastus alueeksi valitsimme koskesta kohdan johon siihen laskee sivu uoma. Sivu uoman kohdasta noin 50 m ylä juoksuun ja 200-300 m ala juoksuun oli alue missä kalastimme koko luvan ajan. Ensimmäinen tunti oli varsinkin ylä puolisella alueella todella aktiivista. Oli rajuja tärppejä, ohi lyöntejä, irti päässeittä ja yksi oikein rannallekkin saanti kovan taistelun jälkeen. 40 cm kirkas taimen pari fotoo elvytys ja takaisin kasvamaan. Pikku hiljaa koski alkoi rauhoittumaan kellon lähentyessä seitsemää yksittäisiä tärppejä oli muutamia. Olikin hyvää aikaa käydä hieman alempana tutkimas mitä löytyy, syödä ja katsella kun pienemmät taimenet pintoivat todella ahkeraan sekä näyttävästi.
Ennen keskittymistä kalan ilta syöntiin rantautin samalta ylä puoliselta alueelta yhden 42 cm istarin joka pääsi takaisin vapauteen.
Kellon lähestyessä puolta yhtätoista alkoi taas tapahtumaan. Kaveri rantautti 45 cm ja 47 cm taimenen vartin sisään ja niistä sai jo ruokakalojakin. Taas oli runsaasti täppejä molemmilla itselläni yksi tärppi, yksi irti pääseminen ja kerran sit per... siimat poikki. Nämä tapahtumat kaikki ala puoliselta alueelta. Et semmonen kala reissu. Kaikin puoli onnistunut hienot maisemat, hieno keli, mukavasti tapahtumia ainut miinus hyttyiset kun ei tietenkään myrkkyä mukana.

Kommentit

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 04.06.2007

Tarinasta päätellen herroilla on ollut varsin antoisa reissu.Itseäkin kiinnostaa tuo Kituskoskien alue,vielä tänä kesänä täytyy käydä tutustumassa noihin niin kehuttuihin koskiin.Mites noi ottiperhot,tinseliä ja larvaa?


KommenttiKRP - 04.06.2007

Ehdottomasti täytyy uudemman kerran päästä. Tällä kertaa perhoina toimivat eri väriset tinselit ja niistä parhaiten värit kulta ja keltainen. Oliivi Zonker pelitti myös. Larvoja ei tullut edes kokeiltua.


KommenttiKalanKaveri - 10.06.2007

onneksi olkoon hienoista kaloista. Hieno koski kyllä tuo kun on kalastajakiintiöt ja taimenella 45cm alamitta, saisivat useempaankin paikkaan laittaa tuon 45cm alamitan. :)


KommenttiAnttiLehto - 12.06.2007

Eipä ole vaan tuolla 45cm alamitalla juurikaan merkitystä ainakaan taimenkannan menestystä ajatellen.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti