Vilppulankoski (Vilppula) | 7.7.2007 19:50

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 07.07.2007

Hetken mielijohteesta aamutuimaan välähti mieleeni että voisin käydä vaikka Vilppulankoskella kalassa.
Tuumasta toimeen,kamat autoon ja baanalle.
Koko päivä siinä tuli sitten perhosteltua ja saaliiksi kertyi pari säynävää sekä yksi kirjo-tärppi.Paikallistin kaksi kirjoa keskiriutalla kävellessäni ja tarjosin niille Grizzle-Strimukkaa,johon toinen kirreistä tälläsi mutta ei pysynyt kiinni.Ja sittenhän niille ei enää mikään kelvannutkaan...

Kommentit

Kommenttialoitteleva_perhooja - 09.07.2007

onko sun mielest toi kalaisa koski? en oo yhtään kalaa saanu sielt meinaa :P yks kirre on ollu mut se pääs karkuu..


KommenttiVision79 - 09.07.2007

Kyllä toi Vilppulankoski kalaisa on.. Itte oon kirjoja, taimenia ja harreja ihan mukavasti saanu, kun sielä olen käyny.. Muutaman kerran on perukkeet katkennu ison kirjon tai taimenen iskiessä perhoon..


Kommenttikirjo89 - 09.07.2007

Kalaa Vilppulassa on aina.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 09.07.2007 (Muokattu 9.7, 15:38)

Jep,yhdyn edellisten kommentteihin.Kyllä Vilppulankoski on suhteellisen varma kalapaikka,sekä perholla että kone-ongella.Lauantainakin näin saatavan virvelillä kaksi kalaa ylös.Toki munathan voi mennä pataan koskella kuin koskella vaikka siellä kalaa olisikin.Ne kun ei vaan joskus ota.


Kommenttiperho mies - 09.07.2007

Mites tonne keskiriutalle nykyään pääsee? Luultavasti vain kahlaamalla. Itseltä kyllä kurahousut löytyy, mutta kun olen vielä nuori ja piituutta on sellanen 143cm. Itse olin perjantaina ensimmäistä kertaa Vilppulassa kalassa ja kun ei millään päässy tonne keskiriutalle kun ko. koskihan on melko syvä ja vuolasvirtainen eikä viitsisi mennä virran vietäksi. Onko jotain matalaa kohtaa.


KommenttiVision79 - 09.07.2007

Ennen sinne meni ne tikapapuut siitä sillalta, mutta ainakaan toistaseks ei oo uusia näkyny, toivottavasti kuitenkin tulee uudet.. Matala kohta ainakin viimevuonna oli siinä kosken yläosassa mistä koski nk."jakautuu" keskusten puolella..


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 10.07.2007

Jep,keskiriutalle pääsee kahlaamaan riutan yläpäästä heti siitä missä heittolaituri loppuu,siitä vain heti niskan alta yli.Tai sitten alhaalta kahlaa keskelle ja sillan ali ylöspäin.Näin matalalla vedellä.
Tielaitos ei kuulemma anna lupaa tikkaisiin eli niitä ei tule ollenkaan,kuulemma sanoivat syyksi tikkaiden vaarallisuuden,ilmeisesti putoamisvaara.


Kommenttiperho mies - 10.07.2007 (Muokattu 10.7, 12:05)

Kiitos avusta!
Aika ihmeellistä touhua. Mitäs sitten kun porukat alkaa turhaa kahlailemaan kosken yli? Jos tulee vaikka uintireissu tai loukkaantuu. Ei se kaloillekkaan ole hyvä jos kahlataan kosken yli. Ei aleta vääntämään enempää.


Kommenttitsipide - 18.07.2007

Juu...ei taida olla enaa tikkaita tulossa. Toisaalta ihan hyva, vahentaa kalastuspainetta keskiriutoilla. Riutalle onneksi paasee ihan vaikka korkean vedenkin aikana kunhan vaan tietaa mista kohtaa kosken ylittaa ;)

Ja toinen juttu on,etta harvemmin on filippiineilta tyhjin kasin tarvinut lahtea. Pitaa vaan kaivaa ne kalat esiin! Mielestani yksi parhaimmista koskista, jossa olen kalastellut. Paljon kalastettavaa lyhyella valilla. Ei ole pitka matka autolle evaita syomaan tai illalla kotiin (vanhempien luokse) saunomaan! =)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti