Kärnänkoski (Viitasaari) | 5.7.2007 23:30

Kommenttikerridwen - 09.07.2007

Lähdettiin Mikan kanssa ekaa kertaa kahdestaan tuonne keski-suomeen kahtelemaan, että millaisia on siellä maisemat. Viikon reissulla oli tarkoitus käydä useammassakin paikassa kalassa, mutta "saaliiksi" tuli vain kaksi paikkaa.
Ensimmäisenä oli Kyrönpuro vuorossa, jossa ei taimenista tai mistään muustakaan juuri ollut mitään havaintoa. Ainoaksi saaliiksi sieltä jäi 1,5 kg hauki(jos ei kaikkea pikkukalaa oteta lukuun), joka oli ensin minulla kiinni, mutta hetkeä myöhemmin sen ylös sai Mika. Enpä ole ennen nähnyt hauen käyttäytyvän kuin taimen. Kaipa tuo oli koskessa sitten tavoille oppinut =D.

Seuraavana päivänä huilailtiin ja sitten oli vuorossa Kärnän kosket. Paikka oli hieno ja sieltä se sitten tuli minun ensimmäinen isompi taimen! Pituutta oli 40cm, harmi vaan että kärnällä alamitta on sen 45 cm. Eli kaveri jatkoi elämäänsä vielä kärnän kuohuissa. Mutta oli se hienoa vihdoin saada jotain isompaa haaviin saakka!

Fiilikset oli korkealla huolimatta särkevästä jalasta, jolla lääkäri oli kieltänyt kyseiseen reissuun lähdön. (leikkaus olisi huomenna, eli tänä kesänä ei sitten enää kalaan pääse.)

Reissu oli oikein mukava kaikin puolin, ja ensi kesäksi on mökki jo vuokrattu, eli uudelleen kärnän taimenia narraamaan sitten taas!

Kommentit

Kommenttimianka - 10.07.2007

Vitsi vau ja jee! :D

Juu, mutta siitä hauesta: ei ole kauhean montaa haukea vastaan tullu, jotka hyppää kolme kertaa 30-40 senttiä ilmaan väsytyksen aikana. Yleensä vaan ravistelevat pinnassa. Sai sen kanssa vähän töitäkin tehdä, että ylös tuli.

Taisteli enemmän kuin keskiverto pullataimen, joten ansaitsi vapautensa. Vaikka sitten söisikin koskesta jalokalat. (ei muuten aluksi arvattu haueksi ollenkaan)


Kommentti[Titti] - 13.07.2007

** ...harmi vaan että kärnällä alamitta on sen 45 cm. ***

Paremminkin onneksi kärnällä on se alamitta 45cm, paitsi paras olis jos olis vaikka se 60cm ;)


Kommenttikerridwen - 15.07.2007

Nojuu.. ei se siis oikeasti harmi ole että se alamitta on sen 45cm. Kommentti tuli ainoastaan sen vuoksi, että se oli ensimmäinen iso kala jonka olen saanut(aloittelija kun olen vielä), ja toki niin kuin moni muukin täällä foorumilla ottavat/ottaisisvat sen ekan mieluusti ylös.Itse aion vastaisuudessakin nauttia maisemista ja tunnelmasta koskien läheisyydessä,ei se saalin ,ja varsinkaan sen ylös saaminen ole minulle se kaikkein tärkein juttu.


Kommentti[Titti] - 16.07.2007

No hei ei kannata harmitella että et saanut ottaa ekaa isompaa sillä paremminhan se kala säilyy siellä koskessa :D Ja ei muutakun isompaa yrittämään ja ainahan isompi paremmalle maistuu ;) Ja toki voin tunnustaa että otin minäkin ensimmäisen mitallisen kalani ruoka kalaksi, että en minäkään täydellinen ole B-)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti