Näätämöjoki (Inari) | 3.8.2007 20:56

KommenttiJ@nne - 04.08.2007

Tultiin Näätämöjoelle 1.8 illalla, laitettiin leirikasaan ja painuttiin pehkuihin, jotta jaksais pyytää seuraavat kaksi vuorokautta.

2.8
Kalastus aloitettiin heti aamusta. Puolen päivän maissa ensimmäiset havainnot lohista, jotka hyppäsivät muutaman kerran komeasti ilmaan. Päivän ainoaksi mitalliseksi kalaksi jäi isän saama 42cm harjus. iltapäivästä jututettiin muita kalastajia, jotka sanoivat kalan tulon olevan erittäin heikkoa.

3.8
Ja taas aamulla ylös ennen sian pieremää ja jälleen näkyi lohi hyppäävän samassa paikassa kuin eilenkin, mutta kun ei niin ei...
Illalla lähdettiin kalaan pari kilometriä jokea alas päin. Siinä ehdittiin kalastaa noin pulitoista tuntia kunnes ensimmäisen kerran pomperoa vietiin. Ikävä kyllä kala voitti tämän erän, mutta jo seuraavalla heitolla uusi tärppi, ja taas sain niellä tappion karvasta kalkkia. Ympärillä alkoi lohet hyppimään, oli ilmeisesti parvi kohdalla. Enään ei kelvannut pompero. Muutaman kerran jouduin vaihtamaan perhoa ennen kuin kalat kiinostuivat taas. Saman kiven takaa mistä edellisetkin tärpit tulivat, ponkaisi titti vihaisesti perhoon kiinni ja vihdoinkin väsytys voi alkaa. Muutama minuutti siinä meni kunnes kaunis Näätämön uros lohi suostui haavittavaksi. Elämäni ensinmäinen LOHI vihdoinkin. Muutama iloinen huudahdus päälle ja eiku kalaa laittamaan. Enään ei viitsinyt lähteä kalastamaan vaan siihen oli hyvä lopettaa.

Kommentit

KommenttiAarne_k - 06.08.2007

Onnea ensimmäisestä! :D


KommenttiJ@nne - 06.08.2007

Kiitoksia vaan. Kyllä se pirun hyvältä tuntui.


KommenttiPäde-Veikko - 07.08.2007

Onnea saamamiehelle !
Tunne on mahtava ja makunautinnot päälle.


KommenttiValzu - 07.08.2007

Mistäs päin jokea nappas ja onnittelut saaliista.


KommenttiJ@nne - 07.08.2007

Kiitoksia onnitteluista. Kyllähän tuo oli semmonen kokemus, jota tuski heti unohtaa. Ja kyllähän se on niin pirun hyvää, että ei paremmasta väliä. Kala tuli Kontinpaistamalta pari kilometriä ylöspäin.


KommenttiTOT - 12.08.2007

Onnea lohesta! Tosi hienon näköinen kala! Oisko mitään vinkkejä tonne Näätämölle joitain ottipaikkoja/-perhoja jos ensikertaa lähtis sinne?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti