Vantaankoski (Vantaa) | 10.8.2007 20:00

Kommenttijanne93 - 11.08.2007

Lähdimme irska123 kanssa kalaan aamulla 9.00. Perillä lähdimme kävelemään muurillepäin, kalastettiin siinä puol tuntia, kunnes Srska pakotti lähtemään varjoisempaan paikkaan.

No,lähettiin sitten yhtä kuumalle mustakoskelle heittelemään liitsejä ja Iiro siinä karkuutti n.1kg kirren Mustakosken niskalta. Siinä sitten vielä oltiin parikymmentä minuuttia, kunnes aurinko taas pakotti lähtemään pois. Nyt suuntasimme takaisin muurille siinä sitten olimme taas puolituntia, saaliina kaksi isoa turpaa(300-400g). Lähdettiin kiertämään nyt tonne muurin toiselle puolelle, siihen mihin se ylin koski putoaa, saaliiksi ei tullut kuin yksi iso turpa ja taas lähettiin Mustakoskelle, mutta nyt lähettiin kävelemään alaspäin.

Yht'äkkiä Iiro huusi et sil on kala kii ja oli niin varma että se oli kirjolohi, mutta paljastui noin 500g turvaksi. No ei se mitään, kitkettiin pois se sieltä koskesta. Muuta ei tullut taaskaan.

Lähettiin ostamaan ranskalaiset sieltä kiskalta (kaikilla mausteilla), hyvää oli, vain 3euroa. Siinä ranskiksien lomassa päätimme lähteä takaisin Mustakoskelle koluamaan monttuja. Lähettiin kävelemään sieltä sitten alas kohti Mustakoskea, mutta siinä sillan kohdalla muutimme kurssin kohti Vantaankosken loppuliukua. Tultiin sinne ja kalastettiin jonkin aikaa auringonpaahteessa, kunnes näkyi joitakin kirrejen hyppyjä ja tiesimme että kalaa oli.

Puolentunnin päästä Iirolla kävi kiinni kala, väsytys oli pitkä, yli 15 minuuttia. Kirjolohi tuli 3 kertaa ihan lähelle, mutta lähti sitten syöksymään takaisin alavirtaan. 10 min päästä alkoi kala jo hieman väsymään, mutta pysyi vieläkin lujana, mutta tahti hiipui pian. Haavitsin kalan ja veimme rantaan.

Iiro oli jo suolistamassa noin 1,1kg painoista kalaa,kun minä päätin mennä hakemaan omani. Heitin keskiliuvussa olevan kiven viereen ja heti nappasi. Pari sekuntia tästä tärpistä ja kirre ampaisi 15-18m syöksyyn alavirtaan ja yritti lähteä kivikkoon poikkaisemaan perukkeen, mutta sain kelattua taas 5m lähemmäksi ja kirjo ampaisi taas 15m syöksyyn, nyt vastarannan laituriin päin. Kelani oli jo lähes pohjasiimoilla ja nyt sain taas kelattua sitä 10 m minua päin, kun vielä kala jaksoi tehdä syöksyn. Nyt syöksy lyhentyi jo n.8 metriin.

Ei enää jaksanut kala tehdä syöksyjä ja vedin sen lähes rantaan. Iiro haavitsi kalan. Tämä 0,9kg kirjolohi oli aika ehjäpyrstöinen ja kaikin puolin hieman punaisempi kuin normi kirret. Tästä vielä tunti eteenpäin ja saimme vielä pari normikirreä. Siitä oli sitten hyvä lähteä kotiinpäin.


Tätä edellisenä päivänä saimme muuten 2 kirjoa molemmat,mutta näistä en jaksanut tehdä päiväkirjaa.

Kommentit

Kommenttihipsu - 22.08.2007

no on melkosia vonkaleita!Onnea kaloista!


Kommentti-Jerry- - 22.08.2007

onnee kaloista ;) mihin perhoihin otti?


Kommenttiirska123 - 22.08.2007

Kaikki kalat tulivat erivärisillä liitseillä.


KommenttiVision79 - 23.08.2007

Juu onnea kaloista, onko näistä osa ns. "amerikan kirjolohia" (stealhead) ainakin näyttäs? Niitä ainakin on laitettu viime aikoina etelä-suomen kohteisiin.. Pistävät vastaan aika mukavasti.. :)


KommenttiSalmo trutta - 23.08.2007 (Muokattu 23.8, 20:12)

Hienoja kaloja.

Eikös tuo Steelhead ole kirjon mereen vaeltava muoto, siltä tietääkseni puuttuu tuo "kirjoviiva" lähes kokonaan, tosin, voihan se viiva palautua makeassa vedessä.

Yhtä kaikki, onnea kaloista, kirjoitus oli mukava ja kuvia riittävästi, kiitokset teille.


KommenttiVision79 - 23.08.2007

Juu, varmasti näin onkin, mutta näin olen ymmärtänyt, että joitakin tämän tyylisiä kirjoja on istutettu.. Varmasti joku asiantuntija tietää/tietäisi paremmin..


KommenttiJan-- - 23.08.2007

oho ku on pistäny syöksyi kun mulla vantaankosken kirjoista yks on vaan pistä'ny ja seki irtos hypyssä.. muut on vaa hiukan potkinu ja tullu haaviin... niin ja tietääkseni myllykoskelle on tota "jenkkikirjoo" istutettu.. mutta yhden kirjon kun olen josksu saanu sieltä ni ei siinä mitää eroo ollu kyllä imo.


Kommenttin3natoK - 25.08.2007 (Muokattu 25.8, 16:22)

Paljonko luvat on tuonne vantaankoskelle ja mistä niitä saa ostettua ? kalastaja kiintiö on paljonko ? Ja saako lupia helposti vaikka viikonlopuksi vai pitääkö varata aikaisin ?


KommenttiJan-- - 25.08.2007

Luvat alle 18v 3e vrk, 30 vuosi. aikuiset taitaa olla 8 e vuosiluvasta en oo ihan varma... jotain 60-80e.. luvat saa siitä uudesta kahvilasta tai kännykällä, ohjeet kännykkätilaukseen oli siellä parkkipaikan lähettyvillä muistaakseni..jos ostaa sielt ylhäältä grillistä luvat ne ottaa jotai euron pari kirjoitus palkkiota... ei ole kalastaja kiintiötä ja luvat saa aina..


Kommenttin3natoK - 25.08.2007

Ok kiitoksia :)


Kommenttimullomään - 28.08.2007

Jotain 10-15 vuotta sitten laitettiin Myllykoskelle "jenkkikirjoa" (joka on siis aavistuksen villimpi ja ei elintarviketeollisuutta silmällä pitäen kasvatettu, kuten meidän tavalliset istukaskirremme) - tämän jälkeen en ole ko. sortin istutuksista kuullut. Nuo kalat olivat näidenkin kuvien pullasorsakaloihin verrattuna hyvin solakoita, isoeväisiä ja muutenkin sopusuhtaisempia - muistuttaen aitoja luonnonkirjoja (joita olen ulkomailla onkinut).

Yksikään yllä olevien kuvien kaloista ei vähääkään muistuta nitä kaloja. Tässä netistä pöllityssä kuvassa oleva on sen sijaan aika lähellä silloisten myllykoskelaisten ulkomuotoa:


KommenttiVision79 - 28.08.2007

Joo no varmuudella tiedän, et haihunkoskeen ja herralan-ja kuokkalankoskiin näitä on laitettu tänäkin vuonna.. eli kyllä niitä yhä istutetaan.. olisin ollut lähiinä kiinnostunut niiden tarkemmista tunnistus keinoista.. muutenkin kun ne taistelevat siiman päässä aivan hullun lailla.. olen myös jonkin verran erimieltä kanssasi tuosta ulkomuodosta, mutta kun en tiedä varmuudella.. mielestäni kaikki saamani eivät ole olleet noin "virtaviivaisia"/solakoita..


Kommenttikalamies-94 - 28.08.2007 (Muokattu 28.8, 15:09)

musta tuntuu ,että kaikki suomen kirjot on alunperin tuotu amerikasta ...


Kommenttimiksu84 - 01.09.2007 (Muokattu 1.9, 03:31)

Terve.
Tuo kirjolohi oli tosi vahva. Itse väsytin Norjassa 7kg lohta 13 minuuttia. Onnittelut vahvasta ja todella upeasta k-lohesta!!! Saamamies!! Tuo "jenkkikirjo" on muuten varsin hupaisa juttu, kaikki kirjolohet kun sattuvat olemaan Pohjois-Amerikasta.. Kalankasvatuslaitoksella työskenneelleenä voin sanoa, että koko "jenkkikirjo" käsite on hyvin pitkälti pelkkä vitsi.. mutta tsemppiä kuitenkin "jenkkikirjon" pyyntiin...


Kommenttijanne93 - 11.09.2007

toi ensimmäisen kuvan sinnikäs"syöksyjä"kirjo oli muuten tosihyvänmakuinen.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti