Palsankoski (Multia) | 11.8.2007 20:00

Kommenttijacksoni - 12.08.2007

Perjantaina klo.18.00 serkun ja kaverin kanssa nokka kohti Multiaa Palsankoskelle. Paikan päällä laitettiin leiri pystyyn ja heti klo.20.00 lupien alkaessa kalaan. Keli oli mainio illalla: t-paita keli ja ei itikoita.Ja kalaakin pitäisi olla, kun samana päivänä käynyt tankkiauto. Paikalla oli muutamia muita kalastajia mutta kaikki mahtui sentään kalastamaan. Tapahtumia ei ollut omalla porukalla illan aikana mutta toinen porukka oli saanut kirren yläsuvannosta. Itse joutui vielä pureskelemaan kynsiään toisen porukan syödessä savustettua punalihaa. Nukkumaan mentiin yön pimeimmäksi ajaksi.Aamulla klo.3.30 ylös kamat päälle ja koskeen. Istutetut kirret näyttivät jo heräämisen merkkejä tuikkimalla, mutta vielä ei perhot maistunut. Ensimmäinen havainto kalasta siiman päässä tapahtui joskus 7 aikaan aamulla kun kirrelle maistui vesiperhosen kasvikoppaa jäljittelevä perho, mutta se ei kauaa pysynyt suussa. Heti tämän tilanteen jälkeen serkulla oli Housukosken alkupäässä taimen kiinni ja ei muutakun haavitus, kuvat ja takaisin koskeen,n.45 cm kaunis luonnonkala. Tapahtumia rupesi olemaan aamupäivällä enemmän mutta kalat vei voiton. n.14.00
tuli sitten tuo saamani 2 kilonen kirre joka pääsi reissun jälkeen savustus pönttöön. Kalaa rupesi nousemaan päivällä oikeen urakalla muiden toimesta.Meillä ei ollut kuin harmittavia karkuutuksia!Istareille toimi parhaiten kaikki räikeenväriset liitsit ja taimen tuli Red Tagilla.Tämä reissu oli jo 4. kerta palsalle tänä kesänä. Hieno ja kalaisa paikka. Suosittelen!

Kommentit

KommenttiElvari - 13.08.2007

Palsasta jos jostakin pitää paikkaansa tuo et hieno paikka ja saalisvarma. Mut jos haluaa oikeita kalastuselämyksiä ja kalastella muitakin kuin järkyttävässä kalastuspaahteessa olevia istarikaloja ni unohda paikka.

Aloittelijoille voin kyllä suositella vahvasti... Siksi siellä käyn itsekin kertaalleen kesässä ;)

nimim. surullinen siitä kuin hieno tuo paikka voisi oikeasti olla.


Kommenttiakimoto - 13.08.2007

Kyllä palsa tarjoaa muutakin kuin istarikaloja. Harria en ole koskaan palsalta saanut, enkä kuullut että muutkaan olisivat saaneet mutta, nimenomaan housukosken pätkä tarjoaa varsin otolliset paikat taimenelle. Itse 2vkoa sitten sain 50cm luonnontaimenen. Ja tuohon yhdyn että aloittelijalle hyvä paikka, suvannot ovat paikkoja joissa on hyvin tilaa ja näin ollen heittoa on hyvä reenata.

Totta kuitenkin on että istarikirre on palsan todennäköisin saalis.


Kommenttijacksoni - 13.08.2007

Jep samaa mieltä.. paikka olisi aivan mahtava jos siinä olisi hyvä kalastusta kestävä luonnon taimen kanta mutta enpä nuita leikattuja taimenia ole kauheasti palsalla tavannut...


Kommenttibelmondo777 - 14.08.2007

Palsankoski on kokeilemisen arvoinen paikka, varsinkin jos on mahdollista käydä arkena. Itse olen tänä kesänä käynyt kaksi reissua, jolloin molempina kertoina ainoana kalastajana.

Onnea kaloista! Palsankoski on maisemiltaan mielestäni yksi hienoimmista Keski-Suomen koskista.


Kommenttiakimoto - 14.08.2007

Jep, me ollaan samalla porukalla joka jutussa on niin menossa taas ensi pe. Palsalle kokeilemaan. Arkena varmasti vieläkin mukavampi paikka kun ei tosiaan ole porukkaa paljon ja saa rauhassa kalastaa joka kivenkolon.

Ja mitä nyt viikonloppuisin käyty niin ei ole koskaan ollu niin paljon porukkaa että ei olisi päässyt kalastamaan, ja onhan siellä paljon tilaa ja paikkoja joista pystyy ja kannattaa kalastaa.

Ja todellakin loistava paikka, kun ilta alkaa hämärtyä ja ei pysty enään kalastaa niin on mukava mennä paisteleen makkaraa ja ehkä ottaan jopa muutama koffi ;) Ja aamulla sitten taas ennen kukonlaulua kaloja narrailemaan.

Se se on mahtavaa :)


Kommenttijacksoni - 14.08.2007

se on elämää se :D kiitoksia belmondolle.


KommenttiFlyman90 - 14.08.2007

Jaa siel on luonnonkantasta taimenta? Me saatiin kaverin kans muutama jölli ylös eikä näyttänyt miltään suunnalta luonnonkaloilta, rasvaevät oli mutta muut päin jotain ihan muuta.Muuten upee paikka ;)


Kommenttijacksoni - 15.08.2007

Luonnonkantaa löytyy ainakin viimeisen suvannon jälkeen olevasta koskesta.. alle 30 cm mutta noista isommista rasvaevällisistä ei ole varmaa tietoa kun istutettujen taimenten evien leikkaus on aloitettu vasta viime kesänä..


KommenttiElvari - 16.08.2007

Eväleikkauksista ei kannata mitään suurta johtopäätöstä vetää sillä tuolla suunnalla on ainakin muutamalle muulle koskelle lorahtanut tänä kesänä ihan leikkaamattomia taimenia...

Tai no, on kaikki leikatut varmasti istareita, mut kaikki leikkaamattomat ei aina ole edes vanhoja istukkaita.

En vaan voi sille mitään mut jotenkin tuo Palsa saa mut aina pahalle tuulelle... Niin hieno paikka, ja niin huonosti on asiat.

Miettikääs mitkä resurssit olis jos laitettais kalastajakiintiö/vrk, unohdetaan Kirjojen istutus ja ei mainosteta istutuspäiviä ainakaan netissä.


Kommenttimotulli - 16.08.2007

TE-keskus 13.8.2007 tekemällään päätöksellä ei jatkanut taimenen kuturauhoituksen poistoa Palsankosken koskikalastusalueella, joten Palsankosken koskikalastusalueella on normaali taimenen kuturauhoitus, eikä kyseisenä aikana koskikalastusalueella voi kalastaa.


Kommenttijacksoni - 17.08.2007

Resursseja olisi todellakin vaikka mihin.. Voisi tosiaan unohtaa nuo kirjot kokonaan sinne tankkiautoon.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti