Vantaankoski (Vantaa) | 18.8.2007 13:00

Kommenttiirska123 - 22.08.2007

Päätettiin Jannen kanssa lähteä yöksi kalaan vantaankoskelle. Noin kello kolmen aikaan lähdettiin matkaan pyörillä.

Pysähdyimme vanhankaupunginkoskella ja nähtiin puron tapaisessa paikassa (ei kuulu koskialueeseen) lähes pari kiloisia lahnoja ja tietenkin kokeilimme saada niitä nappaamaan, tarjosimme niille nymfejä mutta ne olivat nirsolla päällä eivätkä napanneet.

Jatkoimme matkaa ja seuraavaksi pysähdyimme ruutinkoskella ja jäimme sinne n. tunniksi kalaan ja saaliiksi saimme vain muutamia ahvenia. Seuraavaksi pysähdyimme pitkäkoskella, mutta emme jaksaneet jäädä sinne heittelemään.

Perillä vantaankoskella ja kalaan! Janne sai ensimmäisten minuuttien sisällä alamittaisen taimenen, mutta ei se ihan pieni ollut(c&r).

Kello yhden aikoihin Janne väsytteli normaalikokoisen kirjon rantaan. Teimme nuotion ja laitoimme kirjolohen paistumaan(Ja makkaraa tietenkin oli). Itse sain myöhemmmin neljän aikoihin 2 kirjolohta, joista toisen vapautin. Kaikki kalat nappasivat jälleen kerran erivärisiin LIITSEIHIN.

Aamupäivällä maantiesillan alla minulla jäi perho ``pohjaan``. Yritin irroitella perhoa lähes minuutin, mutta kun lähdin kahlaamaan niin ``pohja`` teki nopean lyhyen syöksyn ja siiman päässä oli kala. Se nousi koskea vähän ylöspäin ja juroi pohjassa. Minulla oli 0.30mm siimaa ja yritin vetämällä saada kalaa liikkumaan, mutta se ei hievahtanutkaan. Yhtäkkiä siima poikkesi ja suru tuli kasvoilleni. Olen varma, että kyseessä oli suuremman luokan nousukala. Harmittaa, kun en edes nähnyt sitä.

Kalastimme vielä jonkin aikaa ja lähdimme pois. Isompi kala nappasi mustaan liitsiin. Viime reissulla vantaankoskelle sain verenpunaisella liitsillä päälle kilon ankeriaan!

Kommentit

Kommenttikalamies-94 - 09.09.2007 (Muokattu 9.9, 21:21)

Mäki olin tuolla eilen ja sain sellasen "lahnan" ja vedin saksilla pikkurilliin ---> 11 tikkiä kirjon kilohinnaksi tuli n.200 e :D:D:D


Kommenttivolsu - 09.09.2007

Mulla kävi toissa vuonna vähä samalla tavalla mutta oli 0,20mm peruke.. Ehin sentää 10-15 min väsyttelee ennenku vetäs puu aitaan.. Niin ja käväs se kerran pinnassaki mutta ei voi olla varma että kumpi oli..


Kommenttiwalt - 10.09.2007

Mikä on syy siihen, että takaisinlaskettavat kalat pitää käyttää kuivalla maalla kuvattavana?


Kommenttiirska123 - 10.09.2007

Joo ajattelin tota itsekkin silloin, mutta halusin saada kalasta kuvan ja kuvasta huomaa, että ruoho on aika kosteata. Kuivalle maalle en kalaa olisi laittanut:)


KommenttiShag1 - 10.09.2007

alamittaiset kalat nopeasti takaisin veteen, eikä kidutettavaksi rannalle!


KommenttiSande_86 - 10.09.2007

Silkki******** taas vauhdissa...


KommenttiLampinen - 10.09.2007

Shag1
alamittaiset kalat nopeasti takaisin veteen, eikä kidutettavaksi rannalle! <-- samaa mieltä! Onko jotain järkeä kuvata jotain alamittaisia taimenia?!


Kommenttiirska123 - 10.09.2007

Asia meni perille kiitos. Pyydän anteeksi, että ``kidutin`` kalaa ja otin siitä kuvan. Olen pahoillani.


KommenttiShag1 - 11.09.2007

voit pyytää sitä anteeksi kalalta jonka juuri väsytit ja sen jälkeen vielä laitoit nurmikolle sätkimään, on varmasti kovin stressaantunut tapahtuneesta.


KommenttiSande_86 - 11.09.2007

Onko jotain järkee nostaa aina tollanen helkkarinmoinen meteli, kun joku käyttää kalaa maalla? Häh!? Eikö teillä oo todellakaan parempaa tekemistä...?!


Kommenttiirska123 - 11.09.2007

En tiedä miksi jaksan vastailla kommenteihinne. Tuo kala ei ole edes minun saamani, otin siitä vain kuvan.


KommenttiMik@el - 11.09.2007

onpas herkullisen näköistä kirbeliä...


KommenttiJiiZeW - 13.09.2007

Oon Sande_86:n kanssa samoilla linjoilla. Miksi pitää joka ikinen kerta alkaa jeesustelemaan noista alamittaisista kaloista?

Eihän se tietenkään oikein ole noita pikkukaloja turhaan stressata, mutta jotain rajaa! Varmasti irska123 kavereineen tietää, ettei kala kovin mielellään rannalla makaile.

Kyllä tilanteen salliessa itsekin otan kuvan kalasta, oli se sitten alamittainen tai ei. Ja päästyään takaisin veteen, ei se tuota rannallakäyntiä enää hetken päästä muista. Lopettakaa siis se valitus ja menkää vaikka kalaan. Peace.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti