Vilppulankoski (Vilppula) | 18.11.2007 16:57

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 18.11.2007

Lämpömittari näytti plusasteita niin eihän sitä malttanut olla lähtemättä,pitkä rauhoitusaika kalastamatta.
Pelko rauhoituksen jälkeisestä ruuhkasta koskella haihtui kun ajoin Vilppulankosken parkkipaikalle,vain kaksi autoa oli parkissa.Puin hyvillä mielin tamineet ylle,hörppäsin termarista kupillisen kuumaa kahvia ja lampsin puolijuoksua kosken niskalle,saalistusvietin aiheuttama polte oli ankara.
Hetken matkaa alaspäin lasketeltuani nappasi kirre oliiviin zonkkeriin ja hieman myöhemmin vielä taimen haksahti mustaan liitsiin.Näistä tyytyväisenä maltoin lopettaa kalastuksen,ruokakala oli saatu.

Kommentit

KommenttiGlenButerol - 21.11.2007

Onnea hienoista kaloista ja upeista kuvista kiitos......Paitsi tuo veri pitää muistaa aina jättää kuvista pois..Se ei kuulu kala kuviin=) Jätetää nuo verihommat teurastamoilleDD


Kommenttistupe10 - 22.11.2007

oho toihan näyttää jo oikeen kunnon kirreltä ;) 2kg?Mut mil sait taimenen näyttää pikkasen et ois lippa suun pieles;) onnee kaloiosta.


Kommenttistupe10 - 22.11.2007

ei liitsihän se on anteeks ;)


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 22.11.2007 (Muokattu 22.11, 15:57)

Suonet anteeksi ajattelemattomuuteni tuon veren suhteen,ei tule toistumaan!
Ja stupe 10:lle:En punninnut mutta arvioisin kirren painoksi n.1300-1400g.


Kommenttitsipide - 22.11.2007

Katohan, filipiinit. Itse menen lauantaina onneani kokeilemaan! ;)


Kommenttistupe10 - 23.11.2007

Ok no ei perho joka söi lohikaloja varmaa oo hallunnu mitää näyttely kuvaa tehä tost.Pyrtöö sil ainaki on jo iha kivasti ei oo tän vuoden istukki vai?Oliks taimen meritaimen näyttäs vähän ;)


KommenttiVision79 - 23.11.2007

Juu erittäin komea kirjolohi, kyl noita kelpaa kalastella/saada... Verestä huolimatta (jos se nyt on jonkun ongelma) todella hyvä kuva kalasta...


Kommenttijuhahujanen - 23.11.2007

Veren näkyminen kuvassa...Hym
Mennäänkö me liian pitkälle? miksi luomme tällaisia tiettyjä ylimääräisiä etikettisääntöjä ja minkä vuoksi?
Kyseinen kuvahan on otettu mitä ihanteellisempaan aikaan. kala on tainnutettu, mutta ei ole vielä vedetty kurkkua auki, joten kala on paljon kunniakkaammin kuvassa kuin esimerkiksi omat kalakuvani, koska otan kuvat vasta autolla, kun en uskalla kameraa kuljettaa mukana kahlatessa.
Se, että kala on vioittunut koukusta ja aiheuttaa verenvuodon, jolle vain ei voi mitään...
PS: sama koskee C&F kalastusta. Itse otan suurimmaksi osaksi vain syömäkalat, mutta C&F -kalastajaksi en tunnustaudu/ryhdy niin pitkään kun kyseinen väki pitää itseään niin paljon muita ylevämpänä, että voi paheksua kalansa kotiin kuljettavia...


KommenttiGlenButerol - 23.11.2007 (Muokattu 23.11, 17:37)

Ei tässä nyt mistään verestä ole kyse, se ei vaan kuulu kuvaan=) Mulle todelliset LOHIMIEHET pitäny nii kovan saarnan tosta asiasta että pakko se oli uskoa!! Ja ammatti on teurastaja ettei se ny kauheen pahaa tee..Mutta jos joku haluaa sitä välttämättä nähdä ni ei se mua haittaa, se antaa vaan kalalle enempi arvoa ku on kaikki tehty eettisesti oikein!! Ite en raaskis kyl päästää yhtään ainutta kalaa takasin jos ei ole pakko, se yhtenä syynä miks vesistömme hohkaa tyhjyyttään luonnonkalojen osalta!


Kommenttijuhahujanen - 23.11.2007

on totta, että tietyillä arvokkaimmilla poikastuottokoskillamme C&R kalastus on erittäin järkevää. Mutta näillä istuta ja pyydä koskilla kalan koriin pistäviä moralisoivilla on idea kovin hakusessa. monien koskien läheisissä järvissä verkkokalastusta ei esimerkiksi ole millään tavoin rajoitettu ja istukkaista järkyttävän iso prosentti löytyy näistä, jos ne selviytyvät koskessa pidempään, koska suurin osa vierailee myös järvissä elämänsä aikana.
Ja voihan sitä ajatella, että mikä oikeus meillä on tuottaa kaloille tuskaa (erityisesti henistä tressiä), jos emme edes ole ottamassa sitä ravinnoksi. Se on vain mistä näkökulmasta sitä tarkastelee. eikö.
Jokatapauksessa minä katson, että kaikki koulukunnat ovat oikeassa, kunhan ei tuimita muita...


KommenttiVision79 - 23.11.2007

En malta olla vielä sekottamatta soppaa.. En missään nimessä usko, että pelkät vapakalastajat tyhjentävät joet, toki sallin pyydä ja päästä kalastuksen jos sitä joku haluaa harrastaa (harrastan toki itsekin).. Ja jos pyydä ja päästä kalastuksen huonoja puolia etsii niin mielestäni on se, että nykyään joka toinen taimenkoski mainostaa itseään luonnontaimen koskena joka sinänsä ei ole paha asia, mutta lupahinnat vaan tuppaavat nuosemaan pilviin.. Siitä "luomutaimenesta" voidaan olla montaa mieltä on se sitten eväleikattu tai ei... No tää nyt oli mun omia ajatuksia taas mut toistaiseks pysyn kirjotukseni takana...


KommenttiGlenButerol - 23.11.2007 (Muokattu 23.11, 23:06)

On myös totta esim. euroopan parhailla lohijoilla (Tornio ja Teno) <Tornio siksi ensin ku tulee ensin ku lähen Kokkolasta ajeleen hmm) on suositeltu jo 90-luvun taitteesta päästämään isot "marjaat" takaisin luonnonpoikastuotannon takaamiseksi, mutta kukapas siihen pystyy?? Suomen monet lohijoet (maailman parhaat) on raiskattu voimalatoimintaan ihmisen toimesta.. Vapakalastus on pienin paha luonnonkalan vähyyteen, kyllä ne kosket ja joet on sotiemme jlk laitettu tähän kuntoon missä ne nyt on/kalakannat!! Minä en tuomitse ketään, viereen mahtuu haspelikelan kans aivan hyvin (sopu sijaa antaa). Pidetään luonto siistinä ja tehään pienet asiat oikein ni saadaan varmasti vielä asiat parempaan kuntoon mitä nyt on, tosin suuntaus alkaa olla jo parempi kaikessa suhteessa! Äidinkielen opettaja vetäis tässä vaiheessa kynsille ku ei mitää tolkkua mut ei kait täs ku hyvät joulut kaikille ja sille opelle myös=)


Kommenttijuhahujanen - 24.11.2007 (Muokattu 24.11, 10:26)

No tämä luokanopettaja päästää ainakin sinut luokalta...
ja hyvät joulut
PS: ja huomenna viannankoskelle kalaan.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti