Juutua (Inari) | 19.7.2006 16:00

Kommentti-toue - 15.12.2007

Juutualla käytiin heinäkuun lopulla ja pelkästään harjusta pyydettiin. Melkein kaikki kalat tuli n. klo 16.00-17.30 numero 18 sidottuun hyttysjäljitelmään.
Lyhyt ohje:
pyrstö: ruskeita kukonniskan häkilähöyhenen siikasia
runko: stripattu riikinkukko
häkilä: ruskea kukko
Eli ei voisi perho olla helpompi. Joitakin vaaleita pikku pikku perhosia (ei sääskiä) lenteli ja katselin rasiasta sopivan ehdokkaan ja alkoi napsimaan. Puolitoista tuntia riitti syöntiä. Sinä aikana ylös tuli noin 10 kpl + 40 cm harjusta. Kaikkia ei tietenkään otettu. Saman heiton aikana jopa 3 eri täkyä (kaikki +40 cm), mutta sitten syönti loppui kuin seinään. Koko yön aikana tuli vain pari harjusta. Mutta mikä mukavinta, kaikki kalat olivat +35 cm! Mahtava paikka, mutta vaikea kalastaa...

Kommentit

KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 17.12.2007

Missäs päin Juutuaa olitte?
Hienoa, että reissu on ollut onnistunut ja saalista on saatu. Kyllä Juutua on edelleen aika saalisvarma paikka osaavalle kalastajalle ;)


Kommenttihc_flyfisher - 17.12.2007

Jes! Juutua On Todella mukava paikka kalastaa. Oikea harjusparatiisi! Onnistunut reissu ja syömäkalat vain ylös, oikea asenne! Mukavia Jouluja!!! :)


KommenttiLampinen' - 17.12.2007

On kyllä hienoja harreja! Ja hyvä kun ette ottaneet enempää kaloja mitä tarvitsitte! :)


Kommenttistupe10 - 17.12.2007

Onnistunut keikka näköjään,Eiks tuol ylempänä suomea kalat syö niin että eka syöö pienet ja sit rupee vasta isot tärähtelee,mutta kyllä ne syö liian vähän aikaan. :)


Kommentti-toue - 17.12.2007 (Muokattu 17.12, 23:14)

Alanivan paikkeilla taidettiin olla, länsipuolella.

Stupe.. Tuo teoria on muuten hyvä, mutta en ole tavannut Juutuan maagisesta virrasta tullutta pientä harjusta.

Juutuassa viehättää sen jylläävä voima ja epäilys astua veteen. Ainakaan alanivan kohdalla ei parane nivan keskivaiheilla astua veteen. Vain vaaleimmat kivenjärkäleet loistavat pohjasta kutsuvasti mutta yritäppä astua, vettä on useita metrejä heti rannasta! Juutuan pimeänsoutaja varmaan vahvistaa tämän. Sekä edesmennyt enoni joka vaikuttaa juutuan virroissa jurmukosken alapuolella. Hän näki ja koki mitä valtava virta voi ihmiselle tehdä. Jurmun pyörteet kaatoivat veneen... Vaikka paikallisia olivat ja vedet tunsivat.


Kommenttistupe10 - 18.12.2007

Ok kait sieltä muutama pienikin löytyy,mutta joskus ne on vain harmiksi kun aina suunnilleen on kiinni. :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti