Nukarinkoski (Nurmijärvi) | 29.12.2007 14:08

KommenttiYöperho - 30.12.2007

Kävimme kaverini Reelmanin kanssa useaan otteeseen kalassa välipäivinä. 26. päivänä olimme saaneet pari pientä taimenta ja pidimme taukoa kalastuksesta. Katsoessani veteen näin suuren varjon lähes siinä kohdassa, jossa kaverini oli lantsareilla seissyt. Mielestäni siinä ei mitään tullessamme ollut.

Tätä ihmetellessäni varjo lähti liikkeelle jättäen veden pyörteilemään. Puolipaniikissa heittelimme perhoja kalan oletetun paikan eteen tuloksetta. Tämä tapahtui siis Koulusuvannossa itärannan "hiekkarannalla". 27. päivänä heittelimme "mutkasuvantoa", josta on joskus kaloja noussut. Vedin perhoa hitaasti virran viertä, kun kala nappasi. Alle minuutin taistelun ja yhden laiskan ryntäyksen jälkeen kirjolohi makasi kalliolla. Siunasin kalan papilla ja näin oli ensimmäinen ruokakala pariin kuukauteen saatu.

Kello oli n. 15:30 ja pimeys alkoi hiipimään jokirantaankin, joten piti lähteä kotia kohti. 28. päivä sai koski jäädä meidän puolestamme rauhaan. 29. päivänä emme saaneet kumpikaan tärpin tärppiä, mutta kun menimme samalle koulusuvannon hiekkarannalle, oli hämmästys suuri.

Rannalla makasi n. 70 cm kuollut koiraslohi. Vähän aikaa Reelmanin kanssa pohdittuamme lohen kuoleman syytä, aloitimme heittelemään suvantoa. Lähes heti paikalle tuli kaksi miestä, jotka olivat ilmeisesti varta vasten tulleet lohta katsomaan. Toinen oli kuulemani mukaan kalanviljelylaitoksella töissä ja hänen kaverinsa oli kertonut kuolleesta lohesta. Miehet mittasivat kalan, joka oli 73 cm pitkä. Kuoleman syyksi miehet arvelivat jotakin tautia.

Mielenkiintoista on, että kala oli täysin saman kokoinen ja värinen, kuin muutamaa päivää aiemmin näkemämme kala. Lisäksi paikka oli sama. Kala oli ilmeisesti kierrellyt suvannossa useita päiviä. Todella hienoa, että lohikin on pässyt nousemaan noin ylös Vantaaseen.

Kommentit

Kommenttistupe10 - 30.12.2007

Eipä ole ollut huonot reissut pojilla.Vetikö kala paljon?Ei ole ihan kauhean kauaa aikaakaan kun viimeksi kävin nukarilla serkkumme kanssa,kalaa emme saaneet kuin pientä taimenta,mutta kalaahan sekin.onnea ;)


Kommenttisami_1 - 30.12.2007

Kuinka korkealla vesi on? Luulisi, että olisi jo liian korkealla kalastukseen.


KommenttiWalastaja - 30.12.2007 (Muokattu 30.12, 22:45)

Upeeta, että nukariltakin saadaan lohihavaintoja. Tapa tietysti tässä hieman harmillinen. Täytyy muistuttaa täälläkin, että nyt erityisesti kannattaa välttää kahlaamista(Vantaanjoen vedenvärin takia potentiaaliset kutupaikat on vaikea havaita), kun on selkeitä havaintoja nousukaloista, ettei niiden kallisarvoista aikaansaannosta tuhota. Tuhti kirjo osunut haaviin ;)


Kommenttistupe10 - 31.12.2007

Mites se vesi ois liian korkealla kalastukseen ku ei oo vettä ees paljoo satanu eikä oole lunta joka ois sulanut niin että ois pientä tulvaa. :)


Kommenttizlink - 31.12.2007

mahtava lohi! ite tykkään käydä nukarilla kesäisin kalassa niin ei ole nyt lähiaikoina tullut käytyä...mutta siitä ohi mentiin niin kyllä näytti vedet olevan pikkuisen korkealla. onnea!


Kommenttistupe10 - 31.12.2007

Teittekö muuten lohelle mitään?


KommenttiYöperho - 31.12.2007

Vesi oli 29. päivä nousemaan päin ja oli parissa päivässä muttunut kohtalaisen kirkkaasta sameaksi. Ei tehty lohelle mitään, vaan jätettiin se niiden kahden miehen huoleksi. Toinen oli siis jossain kalanviljelylaitoksella töissä, joten luulisi sen tietävän mitä sille lohelle pitää tehdä.


Kommenttiharristelija - 31.12.2007

Vettä on satanu kohtalaisia määriä, mutta ei ilmeisesti kuitenkaan mitenkään järisyttävän epänormaleja määriä.
Sataneet jo sulaneet sulaneet lumet ja aikaisemmat sateet on "kyllästäneet" maan, siihen vielä ohut routakerros tukkeeksi niin avot kaikki mikä taivaalta tulee päätyy vesistöihin. Virtaamat on useimmissa joissa moninkertaiset "normaalioloihin" nähden.

Veden määrästä sitten tiedä, mutta kaks viikkoa sitten tuli vielä muutamia Taimenia(C&R-1), eilisellä reissulla yhdet pyörteet "pohjatärpille". Eilen ei saappaan varsi riittänyt parin viikon takaiseen, silloin kuivalla olleeseen heittopaikkaan.

Höpinäni ei siis mitenkään liity kyseiseen Nukarinkoskeen vaan ihan muun virran ääreen.

Nyt kun paukkuu pakkaset, niin jo tulvii muuallakin kuin täällä Pohojammaan latvavesillä.

Sitkeitä tinoja ja Hyvät Uuret Vuoret.


KommenttiMicco - 01.01.2008

Tokihan se on kuturasitukseenkin voinut delata tuo konna. Mielenkiintoinen havainto.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti