Tainionvirta (Hartola) | 10.4.2009 18:00

KommenttiTaikasaapas - 17.04.2009

Lähdettiin poikien kanssa kauden avaus reissulle tutulle Tainionvirralle Hartolaan. Pitkä pääsiäisloma mahdollisti jo hieman pitemmän reissun. Sää ennusteita uskoen lähdettiin ajamaan kesärenkailla kohti Hartolaan kun lumisade yllätti hieman ja kaasujalkaa sai keventää vaikka koko talven ajan oltiin tätä reissua odoteltu. Tarkoitus oli iskeytyä paikalle sumariaikaan, mutta kausi oli jo hieman ohi, kun luvattua auringonpaiste ei saapunut. Siitä huolimatta rohkeat kalamiehet lähtivät koskella onnea koettelemaan. Takaraivossa oli tietoa varmasta saaliista, kun paikallinen ilminantaja oli kertonut tankkiauton käyneen päivää ennen torstaina laskemassa kirrejä joen täyteen.

Kalastus alkoi perinteiseen tyyliit luvat Jari-Pekalta ja ykkös kalastusalueelle suoraan kamoja vaihtamaan. Pieni lumisade ei haitannut talven odotuksen jälkeen. Hiljaista oli joten siirryimme muille alueille onnea koettelemaan. Kolmesella juttelimme muiden kalastajien kanssa ja selvisi että kirjoja oli tullut muutamia, mutta taimenet olivat herkässä. Yksi hyvän kokoinen kävi kaverin perhossa, mutta samanaikainen vesiperhosen tuijottelu koitui kohtalokkaaksi.
Mitättömien tapahtumien takia vaihdettiin taas paikkaa ja päätettiin viettää loppupäivä nelosaluella. Autosta eväät ja suuntana kohtalokas grillikatos....

Kalastajia oli nelosella jo aika paljon ja yhteenlaskettuna noin tusinan verran. Se ei menoa haitannut ja muutamien heittojen jälkeen alkoi tulosta syntyä. Allekirjoittaneelle nappasi niskalta suoraan tankkiauton istarikirre valkoiseen streameriin ja hetkeä myöhemmin velipojalle iski samanlainen ehk hieman isompi kirre valkoiseen zonkkeriin. Kummatkin tulivat kiltisti ylös asti. Edellä mainitut tapahtumat jäivätkin reissu viimeisiksi ja luvattu aurinkoinen +15c sää ei koskaan yltänyt Hartolaan asti. Lauantai menikin tyhjää heittäessä ja muillakin kalastajilla oli suunnillee samanlainen kohtalo.

Kauden avausreissuksi ihan ok retki. Heikko sää ja tapahtumien puute korvattiin tehokkaasti muilla aktiviteeteillä nuotion ympärillä.

Kommentit

Kommenttihossanjoki - 17.04.2009

Onnee vaan kaloista, hieno juttu myös!:) Siellä hartolassa ilmeisen lumiset maisemat vielä ollut..Oliko koskessa paljon vettä?
Onnea vielä.


KommenttiE.A.S - 17.04.2009

Ihan mukava.


KommenttiE.A.S - 17.04.2009

Onnea :)


Kommenttiterolehmus - 18.04.2009

Onneks olkoon! Ompas kalalla muuten evät tosi pahassa kunnossa, mitä lie käynyt...?


Kommenttikorpikalle - 18.04.2009

Taitaa olla lunta evien päällä =) Muutenhan tuo näyttää hyväkuntoiselta. Itekki ootellaan kalalle pääsyä, kun ei täällä vielä oo kimari kalastuskunnossa :S


Kommenttistupe10 - 18.04.2009 (Muokattu 18.4, 14:38)

Onnea hienosta kauden avaus kalasta!Kirjollahan on tosi ehjät evät,ainakin pyrstö on hyvässä kunnossa.:)


Kommenttiterolehmus - 19.04.2009

No niinpä onkin evät ehjät, tarkemmin katottuna olikin vaan lunta päällä!


KommenttiKLA - 20.04.2009

Muahahaa kaverit vissiiki istu iltaa teijänkaa siellä nelosella, kaks valkosessa ooppelissa nukkujaa. oli tosiaa aika hiljasta. Viime viikonloppuna näin nostettavan 5 kirree ja yhen alamitta tanen koneonkioiden toimesta perhostajien saadessa 3 kirree. Kaikki nousi kakkosen lopuusta pellolta siitä kyltinvierestä.
ite en saanu vieläkää mitää noo kyllä se eka sillä tulee kuhan tässä siimoja jaksaa liotella.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti