Vihavuodenkoski (Hauho) | 2.5.2009 15:00

KommenttiKRP - 05.05.2009

Kesäkauden taimen avaus toteutettiin tänä vuonna todella mahtavassa ja lämpimässä säässä yhdellä Suomen "kovimmista" taimen koskista. Vihavuodenkoski on pyörinyt mielessä jo muutaman vuoden, mutta aina jäänyt ehkä siksikin koska kyseiseen paikkaa voisiko sanoa on hiukan vaikea saada lupia.

Nyt luvat sain...ei siinä muutakun pari kaveria mukaan ja taimenen pyyntiin. Olosuhteet olivat kaikin puolin kunnossa. Lämpöiset kelit edellisillä viikoilla oli nostanut veden lämpötilan jo lähemmäs yhdeksää astetta ja vesikään ei ollut vuodenaikaan nähden korkealla. Lauantaina koskelle suunnisti kaksi paikan ensi kertalaista maustettua yhdellä kokeneella kehäketulla. Edellisenä päivänä koski oli antanut yhden yli 60 cm ja muutaman muun pienenmän kalan lähinnä niskan alueelta. Sen verran oli kalastus paineita talven aikana kertynyt että ensimmäinen tunti meni perhostaessa ilman "järkiä". Järjen palatessa alkoivat kaksi ensi kertalaista itse mukaanlukien keskittämään kalastuksen sillan yläpuoliselle alueelle "konkarin" kolutessa vanhoja otti paikkoja läpi.

Puolitoista tuntia kalastettuamme saimme ensimmäisen saaliin haaviin saakka ja saajana alle kirjoittanut. Kalalla mittaa 51 cm. Komea luonnon kala todella lihavassa kunnossa. Päivä jatkui nihkeänä muutamaa alle 40 cm kalaa lukuunottamatta. Myös muutama tärppi tuli sekä yksi havainto mahdollisesta "suuremmasta" taimenesta.

Nukkumaan painuttiin puolen yön maissa ja kello herätti takaisin kalaan aamulla klo. 5.00. Aamun saaliiksi jäi yksi vähän yli 40 cm kirkas ja yksi selvästi alle 40 cm taimen. Vehkeet puolen päivän maissa kasaan ja nokka kohti uusia reissuja taimenen parissa.

Kommentit

KommenttiFLY MAN - 06.05.2009

Onnea kaloista todella komea taimen:).Millä perholla ne kalattuli?Voisitko kertoa reseptin tai laita kuva;).


KommenttiKRP - 06.05.2009

Ahven tinseli antoi tämän kuvissa olevan kalan Muutenkin eri tyyppiset kalajäljitelmät antoivat tapahtumia toki hyönteis jäljitelmätkin pelasivat jossain määrin.
Jutussa uhohdin mainita että särjen nousu oli kalastus päivänämme juuri hurjimmillaan.


KommenttiXroz - 07.05.2009

Onnea kaloista :)


Kommenttibrezel - 07.05.2009

Tuo 51cm on aikamoinen kolli, varmaan hyvä reissu.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti