Korpilohi (Viitasaari) | 5.5.2009 08:30

Kommenttihirvanen - 06.05.2009

Kauden avausreissu Korpilohelle tuli tehtyä eilen 5.5. Kelluntarenkaan pakkasin mukaan. Aamu aloiteltiin kaverin kanssa kalastelemalla rannalta, pääasiassa laavun edustalta. Olisko ollut kolmas heitto kun omaa liitsiä jo vietiin. Peruskala, noin kilon kille. Kaveri sai muutamia tärppejä rannalta blobeilla, liitseillä ja boobyillä. Itse rantautin puolen tusinaa kalaa.

Pikku ruokatauon jälkeen pumppailin renkaan täyteen ja lähin kellumaan. Kalaa nousi tasaiseen tahtiin, pääasiallisen saaliin ollessa kilon-puolentoista kirjolohi. Puolen päivän jälkeen sitten vapa notkahti raskaasti ja pitkä vääntö kalan kanssa alkoi. Heti tärpistä kala lähti syöksyyn sillä seuraksella että kelalta hävisi pohjasiimaakin n. 15 metriä. Kymmenkunta minuuttia myöhemmin haavin pohjalle heilahti n. 60cm ja kolmikiloinen kille. Taistelun tiimellyksessä kala oli ottanut pohjasta mukaansa metrisen risun. Keskimmäinen perho oli risussa kiinni ja kala alaperhossa. Tämä hiukan vaikeutti haaviamista...

Iltaa kohden keli parani, ollen alkuillasta jo kirkas ja tyyni. Kalat aktivoituivat syömään pinnasta ja kalvon alta, joten oli aika kaivaa pienet nymfit ja sukkahousupupat esiin. Tulosta tuotti nekin, monta kalaa kävi haavissa. Parhaat kyydit antoi n. 55cm kirjolohi joka otti 0,14mm perukkeessa roikkuneeseen #18 nymfiin. Hauskaa oli kalastaa kevyesti reippaita kaloja.

Reissun päätteeksi haavissa kävi reilu 20 kirjolohta ja yksi pikkusiika. Hyvin lähti lampikausi käyntiin.

Kommentit

Kommenttihankkija - 06.05.2009

Morjesta ja onnea kaloista.
Kävin itse viime kesänä "leikkimässä" kellunta renkaalla korpilohella ja mukavaa oli, kalaa tuli kivasti ja puitteet aivan mahtavat puhumattakaan isäntäväestä jotka ottavat kyllä kalamiesten tarpeet huomioon.

ps. taitaa olla samanlainen "alus" kuin minulla ,muistaakseni Kinetic merkiltään.


Kommenttihirvanen - 06.05.2009

Tack tack. Kinetic tuo rinkula on kyllä. Onhan Korpilohi aivan mahtava paikka, ja kun c&r luvan hintakin on vain kympin, menee tuo parhaisiin lampikohteisiin Keski-Suomessa.


Kommenttijuhahujanen - 06.05.2009

Mukava paikka kieltämättä ja hienoa, että ottivat heti onkeensa tuon meikän ehdotteleman C&R-luvan. Ja tottakai myös hienoa, että perhokalastajat todella löytämässä paikan. Iso plussa on normi istutuskirreen verrattuna usein varsin laadukkaat kalat.
No huomenna koulupäivän jälkeen ope Korpilohelle pilkille, ja nyt on nymfitkin mukana. Jospa siellä tällä kertaa vapa taipuisi.


Kommenttibrezel - 07.05.2009

Onnea kaloista, pääsisi itsekin joskus kelluntarengasta kokeilemaan


KommenttiMökkiläinen - 10.05.2009

Kävin eilen illalla pikareissun korpilohella, kolealta ja melko hiljaiselta vaikutti kunnes sidoin siimanpäähän nymfin joka pelasti reissun.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?