Kuohattijoki | 4.6.2009 21:50

Kommenttibriha - 05.06.2009

Pojan kanssa koskelle joka oli hänelle 2. perhokalastusreissu laatuaan.
Alettiin sitten kalastamaan ja opastamaan heitoissa, joka olikin aika vaativaa pusikoiden takia ensikertalaiselle, mutta selvittiin vain parilla siimasotkulla ja perhon menetyksellä.
Ensinmäinen kontakti kaloihin oli n.30 cm taimen joka lähti kasvamaan. Pojallakin oli taimen lopulta kiinni mutta ei pysynyt haaviin asti :( .Lähtöä tehdessä pärskäytti kala pinnassa, taimen jahtasi luultavasti pikkukaloja, niin heitin vielä pari heittoa ja kohta perhoa vietiin ( poika oli jo tässä vaiheessa pistänyt vavan kasaan ja oli valmis kotiin) punamusta steramer maistui tälle taimenelle. Tästäpä uusi perhokalastajan alku sai lisää kipinää harrastukseen : )

Kommentit

Kommenttibrezel - 05.06.2009

Ekat karkuutukset on tuskaa, mutta viellä kalaakin varmasti tulee.
Muuten hyvän näköinen taimen oliko kova vastus?


Kommenttinimetön - 05.06.2009

Mikä kela,siis tol pojal?


KommenttiJuuso - 06.06.2009

Onnea mukavasta taimenesta ja hyvä että nuorisollekin sattuu onnistuneita reissuja.

Pakko laittaa sivukommentti; Kuohatin luonnontaimenten kohdalla kannattaa todella harkita takaisin laskemista, varsinkin alle lisääntymiskoisten (<50 cm). Ovat vieläpä vaalealihaisia ja mauttomia.

Istutuksiakin tuonne tehdää kerran vuodessa-parissa, mutta ne kalat tunnistaa selvästi. Mukava pikkujoki, jossa silti hyvät mahdollisuudet kookkaisiin kaloihin.


Kommenttitare - 06.06.2009

Onnea pikku taimenesta.Kiva kun olet saanut pojan mukaan kalaan Paljon ikimuistoisia kalareissuja molemmille.On niitä kiva muistella jälkeenpäin.


Kommenttiperho_late - 06.06.2009

Onnea hienosta kalasta. :)


Kommenttibriha - 06.06.2009

Kiitoksia, kela on pojalla okuma 380s. Kala teki pari ilmahyppyä ja yritti kivien takusiin mutta muuten tuli aika hyvin. Kuohatissa on alamitta 40cm ja istukkaat on pyyntikokoista. kyseinen taimen oli punalihainen ja pulskassa kunnossa, ruoka oli maistunut. istukkailla usein evät vääriä/vinoja mitä olen saanut tuolta, tällä oli ehyet, voi olla edelliskesänkin istukkaita.


KommenttiJiiZeW - 07.06.2009

Upea väritys kalalla! Ja jos en aivan väärin näe, niin pikkuäijällä kädessä perhovapojen aatelia? :D ..ja en tarkoita loopin yellow lineä, vaan tätä muovisella kelankiinnikkellä varustettua hinta/laatuihmettä ;)


Kommenttibriha - 07.06.2009

Jep, Eagle claw 6"6 jossa todellakin hinta/laatusuhde kohillaan. : )


KommenttiKettju - 08.06.2009

Lauantaina tuli itsekin käytyä pitkästä aikaa Kuohattijoella. Kaksi n. 25-30 cm taimenta koukutin ja vapautin, kolmas karkasi hypyn jälkeen. Täytyy sanoa että olipahan positiivinen kauden alotus, vaikka mitalliset kalat jäikin saamatta tällä kertaa.


Kommenttibriha - 10.06.2009

Joo, kyllä siellä kalaa näkyy olevan. Kävin eilen (10.6.)pojan kanssa taas koittamassa. Saldona 1 hauki 1 ahven ja n20cm taimen kaikki pääsi kasvamaan`ja yksi vauraampi kala juroi yhdessä suvannossa kunnes irtosi, ei suostunut näyttäytymään. Ettet vaan ollut eilenkin kalalla, jututettiin yhtä kalastajaa siinä pitkänkosken paikkeilla? : )


KommenttiHenu85 - 14.06.2009

Onnea taimenesta. Milloin briha lähdetään porukalla käymään kalassa? Eilen tulin sieltä käsivarren reissulta joten en ole kerennyt käymään kuohattijoella.


Kommenttibriha - 15.06.2009

Tere henu85, käydään kuhan kotiudun, ehkä meneepi joskus tuossa juhannuksen jälkeen, soitellaan.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?