Hossajoki (Suomussalmi) | 9.6.2009 17:00

KommenttiKarski - 10.06.2009

No tulipa taas kerran tehtyä tuommoinen perinteinen Hossan reissu 9-10.6 (ei ollut mahdollisuutta olla pitempään). Tiistaina kun saavuimme Hossaan menimme ensin joelle (siis minä ja isäni) Kuikankoskelle. Siinä meitä vastaan käveli pari miestä, jotka olivat saaneet muutaman harrin, mutta taimenista ei kuulemma ollut tietoa. No alku ei näyttänyt lupaavalta meidän osalta ollenkaan. Vähän ajan päästä alkoin jo vähän tapahtua. Siinä käydessäni perhorasiaani läpi läysin yhden suorastaan herkullisen näköisen kuulpääpupan, johon heti ensimmäiselä viskauksella nappasi harjus, joka oli alamittainen, mutta hetken kuluttua pussissa oli jo 2 mitallista harjusta (33cm ja 35cm). Isäni sai lipalla pari alamittaista taimenta.

Kuikankoskelta menin käymään Hossanjoen perhokalastusalueella. Aluksi kävin läpi itse Leveänkoskea, joka oli suorastaa epätoivoisen matala verrattuna edellis vuoteen. No en siinä kauaa viihtynyt vaan siirryin kalastamaan Kaivokoskea, josta sain useita alamittaisia harjuksia ja yhden mitallisen (32cm). Karkuutin myös yhden mitta taimenen.

Tuona 10.06 olimme jain eräällä järvellä soutu-uistelemassa, joten siitä ei sen enempää.

(Pitääkö tänne vielä laittaa näin että Huom. Kaikki alamittaiset kalat vapautettiin ;) )

Kommentit

KommenttiM.V - 10.06.2009

Ihan nätti paikka...tekisi itsekkin mieli mennä vispaamaan perhoo tonne suomussalmelle kun ollaan menossa enolle (ajetaan ohi): )


KommenttiKarski - 11.06.2009

Kyllä se mielestäni on ihan sen arvoinen paikka, että kannattaa vaikkapa muutamaksi tunniksi pysähtyä kokeilemaan. Luvatkin on helppo tilata puhelimitse.


Kommenttihossanjoki - 12.06.2009

Nättiä harria!;)
Ai taneleista ei ollut mitään ihmeempiä merkkejä...? Kävitkö katsomassa, onko jo tänä vuonna istutuksia tehty?


KommenttiNiemel@ - 12.06.2009

On kuulemma ensimmäinen istutus tehty ja ilmeisesti lisää tällä viikolla. (Karski istuu tuossa vieressä ;)) Yksi kuulemma pääsi irti.. Ihan niinkuin päiväkirjamerkinnässä lukeekin. Ja oli sieltä 8. kesäkuuta taimenia saatu.


KommenttiKarski - 12.06.2009 (Muokattu 12.6, 17:49)

Vähän vielä tarkennan. Tiistai aamuna (tai aamulla yleensä, en nyt tarkkaa kellon aikaa osaa sanoa) taimenia kuulemma näkyi enemmän kuin päivällä ja illalla(sanoi eräs toinen perhomies). Ovathan nuo harrit ihan nättejä :) ja todella lihavia olivat.


Kommenttihossanjoki - 13.06.2009

Juu luin kyllä tuon tekstissä mainitun taimenen, mutta ihmetyttää vaan ettei useampia kaloja siiman päässä käynyt...:)

Itse juhannuksena paikalle menossa....;)


KommenttiKarski - 13.06.2009

Ensimmäinen istutushan sinne tehtiin 3.6 ja siitä pari päivää eteenpäin taimenta oli tullut hyvin (tietenkin :) ), mutta sitten muutaman päivän päästä vain satunnaisesti.

Juhannuksen paikkeilla saatan itsekkin mennä uudelleen hossaan. Ei ole ihan 100% varmaa, koska riippuu siitä miten isäni on töissä. No se on sitten sen ajan murhe, mutta eihän sitä koskaan tiedä vaikka muutama sana sitten siellä vaihdetaan ;).


Kommenttihossanjoki - 13.06.2009

Juu miksipäs ei..

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti