Sonnanjoki (Jaala) | 3.7.2009 03:40

Kommentti[te3mu] - 03.07.2009

Päätimme heittää viimeisen yö reissun jaalan (mylllykoskelle) Santun kanssa olimmen perillä noin klo:17:00 kävimme heittämässä kamppeet kotaan ja sen kalaan. Santtu ei kauaa kalastanut kun tärähti vajaa 40cm taimen sen jälkeen Santtu sai vähän päälle 25cm harjuksen. Sitten tuli hiljaista eikä mikkään perho kelvannut.

Päätimme mennä kotaan kun oltiin vähän aikaa istuttu ja syöty niin takaisin kosken rantaan.Saimme muutaman alamittaisen ja samalla pongasimme kyyn ja rantakäärmeen.Noin puoli 11 alkoi hyvä syönti pupaan yritti kokoajan ja muttama kala tulikin.

Sen jälkeen kalastimme parituntia kunnes näin pikku salakoiden hyppivän jotain pakoon.Aloin uitaa tiuhempaa tahtiin tinseliä ja se tuotti tulosta.Kala hyppi ensin perässä kunnes iski kunnolla.jonkun ajan väsyttelyn jälkeen sannttu haavitsi kalan.Santulla yritti vielä vähän reilumpi mutta se ei enää uusiksi yrittäny.

Kommentit

Kommenttinimetön - 03.07.2009

Mä en kyl muista tost 40cm mitää:D


Kommenttikanpo91 - 03.07.2009

Heh ei aina kaikkee voi muistaa:D:D mut hienoi kaloi sielt näyttää tulevan onks noi muute istareit kaikki?


Kommenttinimetön - 03.07.2009

Sonnanjoelle istutetaa 2 tai 3 vuotiaita pikkutaimenia, jotka kasvettuaan isoiksi panevat hyvin hanttiin.Siellä on myös luonnonkanta.


Kommenttihossanjoki - 03.07.2009 (Muokattu 3.7, 16:26)

Onnea nätistä tanelista!
Hienoja kaloja sieltä tuntuu nousevan:)

Ootko Kanpo käyny vanttiksel nyt lähiaikoina? Onks tullu mitää, onks kaloja koskessa?


Kommentti[te3mu] - 03.07.2009

santtu95
Mä en kyl muista tost 40cm mitää:D <--- eka kala minkä sait.


KommenttiAki- - 03.07.2009

Lienee syytä lisätä Santun kirjoitukseen sen verran, että kolmevuotiaat istukastaimenet eivät ole enää kovin pieniä, vaan usein tuollaisia 30 - 40-senttisiä. Eli tyypillistä saalista siis tuolla. Isompaakin lötköä tuolle reitille myös istutetaan, niitä valuu myös ajan myötä noihin koskiin.


KommenttiSandstone - 04.07.2009

Sen verran lisäystä edelliseen......

Enpä ole tämänvuoden istutuslukuja nähnyt/kuullut mutta kaikenkaikkiaan tässä vuosien varrella on istukkaita laitettu 1-3 vuotiaina koskiin, Järviin (mm. Jukajärveen) pyyntikokoisia. Luonnonkaloja on harmittavan vähän..... Luontaisesti käyttäytyviä ja hyvin syöneitä kaloja kyllä tapaa ja näkee.....

"Isoja" lötköjä ilmestynyt aina aika-ajoin ja kukaan ei oikein tunnusta mistä ne on tupsahtanut jokeen. Tai niin väittävät vaikka tietäisivät.....

JA Teemulle onnea kalasta ;)

T:SammyQ


Kommenttimorgancane - 04.07.2009

Joo! Ja kaiken maailman höpöttäjiä ja spekuloijia ilmestyy aika ajoin vaikkeivat niihin itse tunnusta kuuluvansakkaan. Onnea Santtu ja Teemu!!!! Hienoa nähä uutta verta T:Juha


KommenttiSandstone - 04.07.2009 (Muokattu 4.7, 23:13)

Morgancane???
Mikäs "pilillä" noin hiertää?
T:SammyQcla
P.s. On tainnut siulta itseltäsi lähteä liikkeelle nuo paperit missä on mainittu aika tarkkaankin 2000-luvulla tehtyjä istutuksia. Eli jos siulla on jotain valittamista niin meneppä kahtomaan peiliin ja syvälle.


Kommenttimorgancane - 04.07.2009

No eipä ole multa lähteny yhtään istutusluetteloa. Sulla kovin vilkas toi mielikuvitus. Jospa ton "hiertämisen" Ja miun mustamaalaamisen sijaan tekisit nyt jotain konkreetttista itse? Miun ja muiden "munattomien" (viesti tuli perille kiitos, tosin kiertotietä) toimista huolimatta tai sinun mielestä niistä johtuen homma on mitä on, sorry! Vaihtoehtosesti ois tietty mahollista ettet sie enkä mie enää käytäs kalassa tuolla (vuokravesi) tai että kalastelisit kunnon istariparatiisissa virppamiesten kanssa. Kiitos ja anteeks T:Juha


KommenttiSandstone - 04.07.2009

Jaa, että oikein munattomaksi olen sinua haukkunut. Kukahan tällaista on väittänyt???
Pistäppä nimeä tänneppäin niin päästään siihen kuuluisaan: Jäljet johtavat sylttytehtaalle, toimintoon.

Ja mitä tulee sinun mustamaalamiseen niin tietääkseni en ole missään vaiheessa kommentoinut sinua kenellekkään, ja varsinkaan julkisesti, kun en sinua henkilökohtaisesti tunne. Että kuka meistä onkaan vilkas mielikuvitukseltaan. Mutta ilmeisesti henkilö joka agitoi meitä vastakkain, pelaa omaan pussiinsa ja huolella. Ei ole minun tapani se.

Sen myönnen, että julkisesti olen kyllä munattomaksi arvostellut herroja(jos niitä herroiksi voi kutsua), jotka asioista näennäisesti päättävät.

Ja mitäkö teen konkreettisesti asian hyväksi. Miun kädet on paljonkin sidottu nykyisessä tilanteessa Vantaalle, mutta kävisin mieluiten vaikka päivittäin, jos vain voisin paikan päällä ja vaikka valvomassa, ettei laittomia kalastajia paikalla olisi. kalastuksellisesti ei paikka näillä vesimäärillä tarjoa paljoakaan, joten voisin sen vähän aikani siellä hyödyllisemminkin käyttää.

T.SammyQ


KommenttiSarvis - 05.07.2009

Hieno keskustelu :D
Ettei nyt vain Sandstone sotke noita minun tekemiäni tilastoja istutuksista Jyräänjoelle? Olenpä niitä tainnut jopa muutamille postailla, kun erikseen ovat pyytäneet. Tosin eipä niissäkään ole kuin pari istutusta 2000-luvulta...mutta mukana on onkikokoisten istutuksia (kauhistus).

Mitä tuohon Sonnanjoen istutuksiin tulee, niin kumpainenkin herrasmies tietänee että nuo tiedot on julkista tietoa ja puhelinsoiton/käynnin päässä (jos noista jokua tietää jotain mitä me emme tiedä, niin on varmasti ikänsäpuolesta niin vanha ettei täällä käy keskusteluja nauramassa, postinumeronkin puolesta on varmaan Jaalassa eikä likempänä Kouvolaa). Ei muuta kuin excelit auki ja omaa tilastoa tekemään, eipä tarvii mielikuvitustilastoista keskutella.

Mitä tuhon käsien sitomiseen tulee niin bondagehan on perhokalastajasta kivaa...
Mutta tosiasiassa se että tuolla käy päivittäin ei muuta mitään, eikä se edes ole sitä "munien olemassaolon todistamista tekemällä asialle jotain".
Se nyt vain on niin että kun päättäjiä sanoo munattomiksi ja sitten kokeilee istua samassa pöydässä niitten kanssa, niin jotenkin tuntuu että pirun paljon vähemmän kuuntelevat, kuin että tuon kommentin heistä olisi jättänyt sanomatta.
Jos tuolla oikeasti meinaa jotain asialle tehdä niin pitää mennä kokouksiin eikä mölytä siinä sillalla ja leikkiä maailmanparantajaa, voisi moni asia oikeasti selvitä mitenkä se toimii. Sen sijaan että omassa porukassa jeesustellaan.

Guruksi gurun paikallehan ei pääse virheettömillä ja hyvin artikuloiduilla kirjoituksilla nettifoorumeilla, se vaatii niitä tekoja, joita joillakin nyt on enemmän kuin toisilla. Life sucks....


KommenttiSandstone - 05.07.2009 (Muokattu 5.7, 12:03)

Hienoa Sarvis!
Nostit taas kissan oikein pöydälle. Voisitko nyt ystävällisesti lopettaa nuiden täysin asiattomien kommenttien heittämisen, koska tuntuu, että sinulla ei ole mitään muuta tarvetta kuin herättää eripuraa ihmisissä.

Guruilusta en tiedä enkä välitä, jos asian guruiluna näet niin voivoi. Taitaa olla niin, että gurut löytyvät sieltä jostain aivan muualta.

Se mihin minun tiedot perustuu, on muistaakseni oikein virallinen (liekö kalataloudellinen oikea nimi) tutkimus joka vesistön alueella on tehty. Harmittavaa, että tuo on minulta koneelta ja kovalevyltä hävinnyt bittiavaruuteen. Muuten olisin voinut tarkkaakin lukua sinulle siitä laittaa.
Sitä en muista kuuluiko Jyräänjoki tuohon, mutta hyvin tarkkaan oli kalastuskunnan alueella tehdyt istutuksen siinä kerrottu. Muistaakseni tuossa yhteydessä oli myös todettu toimenpiteiksi alueen kalakantojen kannalle olevan suotavaa mm. alamitan nosto ja verkkokalastuksen rajoittaminen järvissä. Ja kuten jo sanoit, että nämä tiedot on julkista tietoa, eli jos sen kertominen sinua sapettaa niin sekin on vain voivoi.

Ei voi muuta sanoa kuin viestisi on selkeää luettavaa. Pieni piiri pyörii ja päkertää. Kukaan muu ei saa asioihin puuttua kuin te. Tiedät itsekkin, että olen vaatinut näkyvyyttä toimintaan ja siihen, että useampia kalastajia kerätään mukaan siihen toimintaan. Tuntuu vain olevan hyvinkin pienen piirin oikeus ja mitä se on saanut aikaan näinä vuosina. Ainoa merkittävä muutos positiiviseen suuntaan minkä voin sanoa tapahtuneen oli tuo alamitan nosto 50 cm:iin. Ja senkin julkistamiseen kului vuosi.....

Muutoin touhu joella on mennyt villinpään ja villinpään suuntaan. Valvonta vähentynyt, salakalastus on hyvin yleistä. Rannat on perattu kohta täysin puuttomiksi ja väkeäkin käy kalassa enemmän kuin koskaan (hui kauhistus).

Tämä kaikki sillä hyssyttelyllä on saatu aikaan. Joskus on aika muuttaa aseet järeämmäksi ja nostaa se pää sieltä puskasta. Joukossa on voima ja jos ei muuten hommaan saada muutosta niin sitten kerätään se porukka yhteen ja ne ketä kiinnostaa voivat lähteä toimintaan mukaan. Se millä kalastajat saava vaikutusta on juuri se joukon tuoma voima. Jos Tämä mielipide hiertää nuin kovasti sinua ja muutamaa muuta niin silloin sekin on vain voivoi. Tietääkseni suomessa on mielipiteen ilmaisuvapaus.

Ja se, että samaan pöytään istuminen vaatii aina kaksi tai useampaa osapuolta. Niin monet kerrat on nämä päättäjät käyneet siinä sillalla irvailemassa perhokalastajille ja puhuneet, kuinka kokouksissa on käyty puhumassa asioista. Mutta jos mielipide on se, että saa tulla puhumaan, mutta mitään se ei muuta niin silloin on aika harkita vaikuttimien muuttamista.

Ja viimeiseksi sinulle Sarvis. Taitaa olla selvä, että täällä nettipalstoilla olet yhtä suuta päätä, mutta kun satut tulemaan kasvotusten eteen, ei sinusta tule minkäänlaista pihinää ulos. Moni kehuu teoillaan, mutta minne jää ne todelliset tekijät, jotka ei teoillaan kehuskele julkisesti. Sinä et sitä kyllä ole joten turhaa sitä täällä mainostat......

Ja Juhalle. En oikein ymmärrä, mistä herneen alunperin nenään vedit, sillä mielestäni tuolla istutuksista puhumalla en mitenkään sinuun viitannut tai tekemiisi asioihin. Jos voisit sen minulle vaikka kertoa ihan yksityisesti niin asiasta voisi ehkä jotain rakentavaa saada aikaan....?


KommenttiSarvis - 05.07.2009

Niin tuo kalataloudellinen tutkimus lienee sinulla kopiona? Taitaa olla niin, että niitäkin olen jokusen jakanut eteenpäin.
Kannattaa myös katsoa milloin tuo tutkimus on tehty, olnee pitkällä viime vuosituhannella.

Alamittahan julkistettiin heti kun oli selvää että se tulee voimaan, noistahan voi valittaa ja ennenkuin tuo aika on ummessa on aika turha suitsutella noista kun asia ei ole varma. Tiedossasihan on varmasti että tuotakin vastustettiin, ihan muualta tosin kuin kalastajien taholta.

Olet siitäkin varmaan tietoinen että paikka oli ennen vuokrattu pienelle porukalle, ennenkuin aukesi meille maattomille ja rahattomille? Silloin ei tarvinnut paikallisten valvoa taikka kantaa paikasta huolta. Onpa muutamaan kertaan saanut kuulla osakkaan suusta kovinkin ikävänkuuloista kommenttia asiaakoskien.
Jos painostamaan aletaan niin lopputulos on melkoisen selvä, ei nuo osakkuudenomistajat tappelemaan jaksa taikka edes viitsi alkaa. Pistävät paikan vuokralle ja sitten vain toivotaan että kavereissa on rahamiehiä jotka paikan itelleen ottava.

Mitä taas puhumiseen ja tekemiseen tulee niin en ole kyllä sinua yhdessäkään palaverissa osakaskunnan kanssa nähnyt, sillalla sitten useammin nokakkain. Toinen noista vaikuttaa, toinen on vain leukojen loksuttelua.
Tosin pitää sanoa että parina viimevuonne tuo osakaskunnan kiinnostus yhteistoimintaan on laskenut kuin lehmän häntä.
Siksipä siellä noita rantoja siivoavat nyt ihan omalla porukallaan...tulokset näkyy.


Kommenttibrezel - 05.07.2009

En itse tuosta salakalastuksesta tienyt paljoa tuolla tapahtuvan ja valvonnankin luulin olevan kunnossa kun pariin kertaan kysytty, mutta harmi jos näin ei ole. Jos on kukaan on menossa seppälä-tuomaankoskelle pussi mukaan on meinaan paljon kalja tölkkejä/pulloja siinä kosken rannalla keneltäköhän.

Ja onnea kaloista harjuskin hyvän kokoinen:D


KommenttiSandstone - 05.07.2009

No eipä ole sitä kutsua vieläkään tullut sinne kokouksiin vaikka niin olen pyytänyt, myös sinulta. Vai odotatko, että seison siinnä sillalla odottamassa kunnes joku tulee ottamaan mukaansa.

Vai onko kyse edelleenkin siitä, että on mahdotonta teidän hyväksyä, että on muitakin asiasta kiinnostuneita.

Päivittäin sinulla on aikaa mm. irc-kanavalla idlailla ja tiedät hyvin, että meitä Jaalan kävijöitä on useampia siellä. Mutta kuitenkin olet katsonut tärkeämmäksi jättää kertomatta milloin ja missä meillä on mahdollisuus vaikuttaa asiaan.

Siulla kyllä nousee yhtä helposti tuo sormi syytökseen kuin kerrot sen meillä "suunsoittajilla" olevan.

Edelleenkin Sarvis, jos vaikuttimet vievät asiaa huonompaan suuntaan niin silloin on aika harkita muita keinoja. Joukko voi äänestää jaloillaan mm. Uskoisin kuitenkin vanhojenkin pappojen ymmärtävän nykyaikaista suuntaa enemmänkin jos perustelut on oikeat.

Pistäköön yksityiskoskeksi koko alueen, aivan sama alkaa olemaan miulle. Se harmittaa aikansa mutta kaikkeen tottuu. Mutta selvää on se, että jos ette kutsu toimintaan mukaan enempää porukkaa niin vaikutus mahdollisuudet pienenevät koko ajan.

Ja en todellakaan löytänyt enää mailia jossa näistä istutusmääristä löytyy tietoa, joka sinällänsä on harmi, sillä kyse on nimenomaan 2000-luvun asioista eikä 90-luvulta. Mutta niinkauan kuin sitä ei minulla ole niin kaiketi siihen on turha vedota sen enempää....

että semmoisia.....


Kommenttimorgancane - 05.07.2009

Tähän ei muuta kuin se että valvojakortit kerättiin meiltä -90 luvulla valvoneilta 2 kesää sitten pois, kuulemma 10 euron vuosiale luvasta oli liikaa. Valvojien nykyistä määrää en tiedä. Ja Sammy boy me emme voi kutsua teitä kokouksiin KOSKA MEITÄKÄÄN EI NIIHIN OLE ENÄÄ KUTSUTTU !!!!!!!!!!!!!!! SIIS EI MUUTAKUN AKTIIVISESTI ITSE HANKKIUTUMAAN NIIHIN KOKOUKSIIN JOS TIEDÄT MILLOIN NIITÄ ON. t:j ps: onnea ja menestystä vaikuttamisen tielle toivottavasti saatte runsaasti tuloksia aikaan, minä en niitä yrityksistä huolimatta saanut ja enää en jaksa, sorry.


KommenttiSarvis - 05.07.2009

Niin, osakaskunnat toimii yleensä paikallisten kalastusseurojen kanssa yhteistyössä. Et kai ole yhdenkään ns. paikallisen seuran jäsen, joten voi noiden kutsujen kanssa olla syystäkin aika hiljaista. Ellet sitten vaikkapa löydä kyseisen osakaskunnan www-sivuja ja sieltä emailia jonnekka voit asiallisesti ideoita esittää...voipa siellä joskus olla jopa jotain päivämääriä jossa vai "vaikuttaa" (oikeasti siis korkeintaan ehdottaa jotain, joka tyrmätään taikka otetaan mietintään ja toteutetaan seuraavan 15-v kauden aikana)
Se että kuuluu seuraan ei sekään tuota paikkaa takaa, vaan sekin on seurojen oma asia kenetkä/ketkä he sinne laittavat.
Se etttä haukkuu nuo päättäjät sillalla taikka täällä foorumilla, ei ainakaan lisää mahdollisuuksia seuran jäsenenäkään päästä tuonne.

Kuten myös olet huomannut että nuo asiat tuolla tapahtuu juurikin niin hitaasti kuin nuo "vanhat papat" tahtovat, vie kyllä hermot itsekultakin. Mutta kun noita tarpeeksi kauan katselee niin alkaa tajuamaan että hötkyilemällä ja painostamalla ei saa mitään positiivista aikaan. Pitäisi ymmärtää että nuo ketkä tuolla asioista oikeasti päättää on vanhempaa sukupolvea ja toimivat aivan erilailla kuin me (aivan eri intresseinkin), jotka odotamme tuloksia ja läpinäkyvyyttä päätöksissä.


KommenttiFFM - 05.07.2009

Eikös täällä ole tarkoitus keskustella ja kommentoida tosta päiväkirja merkinnästä, menkää jonnekkin muualle jauhamaan paskaa kaikesta muusta asiaan kuulumattomattomasta!!! Onnea Teemulle ja Santulle kaloista.


Kommenttibrezel - 05.07.2009

Ei ole eka kerta kun tällaiseen menee ja jos merkinnän tekijä ei halua niin kai se voi siitä kirjoittaa niin ylläpito poistaa nämä?


KommenttiM.V - 05.07.2009

On kyllä aika kiivas keskustelu.Täytyy myöntää...:D
Noh...Todella hienot kalat olette ylös nostaneet ja varmaan tuon reissun jälkeen oli hyvä fiilis köpötellä kotiin päin.Onnea kaloista ja onnea jatkossa. :) :)


KommenttiSande_86 - 05.07.2009

Joo aika perinteinen keskustelu taas täällä perhorasiassa..:) Noita on aina niin mukava lukea ja naureskella samaan aikaan että miten jotkut viittii ees ruveta kinaamaan täällä. Tosiaan ois paras että menis muualle kinastelee jos on pakko alkaa avautumaan. Mutta komeita kaloja, toi taimen varsinkin aika nätti :)


Kommenttikanpo91 - 06.07.2009

Ei jumalauta aikuiset miehet tappelee asiasta jolle kukaan heistä ei voi tehdä mitään:D Ja hossa en oo käyny vk:l mut on siel kuulemma kalaa.


KommenttiImamar - 07.07.2009

Sandstonella tapana kyllä vähän ylireagoida.
Itsekkin joutunut sen kohteeksi muutamaan otteeseen.
Eikö kumminkin kannattaisi kasvattaa kukkia ja kastella niitä ku repiä suolia irti?


KommenttiMicci66 - 20.02.2010

Mistä saa ostettua luvat tälle joelle? jos vaikka keväällä kävin kokeilemassa?


KommenttiToonie - 26.02.2010

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti