Tavvajoki | 3.7.2009 23:00

Kommenttiguassimo - 04.07.2009

30.6-2.7.09

Kävin taas jokavuotuisella kala/vaellusreissulla Ruotsin puolella. Aikaisemmat reissut ovat ylettyneet hieman ylemmäs Råstojoelle saakka, mutta tällä kertaa jäimme ajan puutteen takia kalastamaan Tavvajokea sekä erästä matkan varrella ollutta lampea jossa hyvä rautukanta.

Eka iltana ja iltayöstä kalastelimme vaellusmatkan varrella ollutta rautulampea. Hento pohjoinen tuulenvire rikkoi lammen pintaa hieman, jolloin tiesin olevan kohtalaiset mahdollisuudet raudun saantiin. Kalat alkoivat tuikkimaan pinnalla klo.21 aikoihin jolloin tuli ensimmäiset tapahtumat. Useita tärppejä oli, mutta suurin osa karkasi, kuten yleensä. Muutamia pikkurautuja kuitenkin sain ja karkuutin tietysti sen suurimman. Saamani kalat olivat n.30cm (c&r) mittaisia ja se suurin joka karkasi oli n.45-50cm mittainen. Heti kun tuuli tyyntyi loppuivat tapahtumat. Raudut kyllä kävivät tuikkimassa ehkä entistä enemmänkin, mutta eivät kyllä mihinkaan ottaneet. Arkoja olivat. Sääskiä raudut kävivät pinnalta napsimassa ja itsekin tietysti jäljitelmää heitin mutta kun ei ota niin ei ota. Onko kellään mitään vinkkejä miten voisi tuollaisen kalan saada ottamaan?

Seuraavana päivänä jatkoimme vaellusta tavvajoelle. Siellä nakkasimme teltan pystyyn ja pienen evästelyn jälkeen aloitimme kalastuksen. Heti leirikosken niskalta sain n.20kpl harjuksia, joista suurin osa alamittaisia, suurimpien ollessa 42cm mittaisia. Siitä ruokakalat kalastin ja eikun syömään. Samana iltana ja yönä kalastelin myös lähikoskia, joissa aikaisempiin vuosiin verrattuna hyvin hiljaista. Tiesin kaloja olevan ja paljon, mutta ei vain ollut otillaan. Liekkö pohjoisesta puhaltamaan alkanut kylmä tuuli vienyt kalojen ottihalut. Sain kuitenkin noin 10kpl 35-45cm väliin meneviä harreja, jotka kaikki vapautin. Muutama tunti unta kuulaan ja auringon nousun aikaan kalaan. Kala tuntui edelleen olevan rantulla päällä, mutta sain kuitenkin larvalla taas muutamia mittakaloja. Kävin jälleen muutaman tunnin nukkumassa, kunnes olikin jo aika lähteä takaisin vaeltamaan.

Kommentit

Kommenttiaseesa - 04.07.2009

Olitekko tuolla erityiskalastusalueella, johon pitää hakea etukäteen luvat?


Kommentti[Titti] - 04.07.2009

''Onko kellään mitään vinkkejä miten voisi tuollaisen kalan saada ottamaan?''

On vinkkejä kyllä. Pitkät ja ohuet perukkeet (lue: 4m/0,12mm). Pienet perhot (18#-24#) ja erittäin varovasti tarjoiltuna. Perukkeena myös mielellään fluorocarbonia. Näillä eväillä pitäisi päästä pitkälle. Ja rantaan ei tietenkään missään nimessä tömistellä tai muuten vaan mölyä pitäen vaan matalana lähestulkoon hiipien.


Kommenttiguassimo - 04.07.2009

Jep. Käytin lyhyttä ja ohutta peruketta sekä perhoja kanssa koitin kaikenkokoisia ja laisia. Rantaan menín kontaten, en suinkaan tömistellen. Siltikin napsi vain perhon vierestä sääskiä. Tosiaan heti kun kävi pieni tuulenvire, joka rikkoi veden pintaa alkoi tapahtumiakin tulla. Uskomattoman arkoja/tarkkoja kaloja.

Luvat ostimme övre sopperon kioskilta menopäivänä.


KommenttiT0nttu - 08.07.2009

Viikonloppuna kohti ruotsin lappia menossa. Mitäs suosittelette? jonkun verran olen selvitellyt paikkoja ja perhoja, mutta mitään erityis suosikkia harrille esim. ??

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?