Korpilohi (Viitasaari) | 4.7.2009 08:00

Kommenttihirvanen - 05.07.2009

Uuden järvivavan testausreissu Korpilohelle. Aamun aloittelin laavun edustalla perinteisesti liitsiä uitellen ja muutamia tärppejä siitä kolahteli. Tunnin kalastelun jälkeen kellusiiman vaihto vitos-uppoon ja boobyja järveen. Pian sainkin ensimmäisen killen puna-valkoisella boobylla. Nyt sai siis vavasta kahvan suojamuovit ottaa pois! Boobyilla vielä pari kalaa sain, mutta ei oikein kunnolla purrut kuitenkaan.

Leipätauon jälkeen siima vaihtoon, fast intterillä aloin nymfejä ja buzzereita uittaa. Pian tuotti tulosta sekin, ja haavissa kävi muutama kille ja pari pientä siikaakin. Kävelin kallion kohdalle kivikolle heittelemään, mutta laihoin tuloksin. Taas siima vaihtoon ja nyt kellusiima ja pintaperhot kehiin. Tulosta alkoikin syntyä varsin pian. Kalat nousivat pintureihin oikein mukavasti reippaasta puuskittaisesta tuulesta huolimatta. Päivä siinä kului mukavasti pääasiassa pinnasta kalastaen, mitä nyt muutamia kaloja sain perinteisillä uppoperhoilla, kuten Red Tagilla. Haavissa kävi kaiken kaikkiaan kolmisenkymmentä killeä, ja vapakin tuli hyväksi todettua. Yhden kalan otin kotiin evääksi, muut päästin takaisin.

Kommentit

Kommenttitaimen-67 - 06.07.2009

Nätti on kirre kyllä...Saitkos ihan yksin kalastella?


KommenttiSandstone - 06.07.2009

Hirvanen: onko Sonik:sta minkälaista kommenttia? vai jopa arvostelua jonneen voorumille?
T:SammyQ


Kommenttihirvanen - 06.07.2009

Melkein ittekseen sain koko päivän kalastella, pari koneonkijaa siinä kävi tahnalla kalat vetäseen.

Sonikista on ihan näillä näppäimillä tulossa arvostelu tuonne perhokalastajat.netin puolelle. Arvostelu on siis jo tehty ja lähetetty, on vain ajan kymysys millon näkyvillä.


Kommenttivekku - 06.07.2009

Ilo oli Hirvasen kalastusta seurata!!! Veti kalaa kuin suokuokalla. Itse meni kalastelu opetteluksi 3 luokan keppiä testaillessa. Pinturit pelasi hyvin.


Kommenttihirvanen - 06.07.2009

Ainii, kävittehän työkii siellä... Muisti pätkii...


Kommenttijuhahujanen - 07.07.2009

Tuo vekku on sen verran pieni mies, että suattaapi jäähä huomoomatta :D

Mitenkäs kolomosen tikku pelasi. Itse pitäisi ennättää kanssa poikien kanssa korpilohelle jossain vaiheessa.


KommenttiMik@z - 09.07.2009

Hirvanen se vetää pirusti kirbeliä Korpilohelta :) Pitäis itsekin lähtee parin päivän reissu heittämään, kun vaan kerkeis. Korpilohen sivuilta katsoin aukioloaikoja ja näyttäis olevan 10.00-20.00. Ymmärsinkö oikein, että C&R lupaa ei koske nuo ajat, eli voi fisustella vaikka yöllä? Korjaa jos oon ihan väärin ymmärtäny.


Kommenttitaimen-67 - 09.07.2009

Kyllähän Korpilohelle saa mennä ennen kymmentä tulevat vaan veloittamaan myöhemmin...


Kommenttihirvanen - 09.07.2009

Juu, näin on ollut sovittuna yrittäjien kanssa että jos aiemmin olis tulossa niin etukäteen (edellisenä päivänä) kun soittelee niin eivät ihmettele kun aamulla auto karauttaa rantaan.


KommenttiMik@z - 10.07.2009 (Muokattu 10.7, 12:43)

Vielä muutama kysymys noista korpilohen järjestelyistä. Eli luvat maksetaan paikan päällä näille yrittäjille, jotka siis ovat siellä paikan päällä? Onko vuorokauden C&R lupa klo 10.00-20.00 vai 24h eteenpäin siitä kun sen ottaa? Kiitoksia vastauksista :)

edit. Soittelin paikan pitäjälle ja selvitin asiat. Tänään auton keula kohti Viitasaarta!!


KommenttiDouble_Trouble - 11.07.2009

Tota siis eikös se kalastus tuolla lammella oo ihan ilmasta, mutta jos ottaa kalan niin eikös se stten maksa 8.50 kg? Tosta myllyjesta ja suvannosta sen verran kysyn viel et kuuluuko siihen myllyjoen kalastus alueeseen myös se suvanto vai pitääkö sinne ostaa erillinen lupa?


KommenttiMik@z - 12.07.2009

Kyllä se vissiin on, mutta jos haluaa C&R harjottaa, niin 10e kun maksat niin saat tempoo niin paljon kalaa kun jaksat. Muilla välineillähän ei sitten ole ns. lupamaksua, mutta kaikki saadut on otettava ja niistä maksettava se 8.5e/kg. Näin itse olen ymmärtänyt.

Ihan hieno reissu oli meillä. Kalaa tuntu olevan lammessa niin pirusti. Mukava oli kierrellä ja katsella, kun kalat uiskenteli rantaviivassa ja teki komeita loikkia koko ajan.

7 killee sain itse ja oon siihen ihan tyytyväinen, kun otetaan huomioon että tämän vuoden puolella aloitettu harrastus. Karkuutuksia ei ollut kun yksi, mutta varovaisia tärppejä jäi toista kymmentä tartuttamatta. Illasta sain 10&12 koon ruskeilla ja oliiveilla kuulattomilla pupilla, yöllä mustalla liitsillä ja 16 koon goddard caddiksella. Myös ruskea muddleri zonkeri tuotti tulosta.

Minkälaisella kalustolla (perukkeet, perhojen koko/väri) hirvanen kalastelee lammella? Tuntu todellakin välillä siltä, että mikään ei kelvannut, vaikka kalaa läiski joka puolella :)


Kommenttihirvanen - 12.07.2009

Korpilohen lammella tosiaan C&R-lupa maksaa sen 10€ ja sitä myydään vain perhokalastajille. Muissa tapauksissa ei itse kalastuksesta makseta mitään, mutta kaloja ei saa laskea takaisin. Silloin kalat maksaa muistaakseni 8,50€/kg pyöreä ja 9,50€/kg perattu. Myllyjoen luvalla saa kalastaa lupa-aikana myös Myllysuvannolla, mutta Myllysuvannon luvalla ei saa kalastaa Myllyjoella. Ja Myllyjoen C&R-luvan kylkeen voi ostaa luvan jolla voi ottaa kalan mukaan Myllysuvannosta niin halutessaan.

Korpilohen lammella itse kalastan pääasiassa pienillä perhoilla joko pinnasta tai sen välittömästä läheisyydestä. Viime reissulla parhaiten sain kaloja #14-16 CDC-pintureilla. Ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan pintaperhodubbingista sopiva ohut runko ja sitten koukun mittainen CDC-siipi. Jos haluaa voi sille häkilänkin pyöräyttää, mutta ei ole välttämätön. Likosiipi antoi myös hyvin kalaa viimeksi. Näillä kahdella sain n. 25 kalaa viime reissulla.

Perukkeet mulla on yleensä vähintään tuollaisia kolmimetrisiä, pinnasta kalastaessa kärki on korkeintaan 0,16mm. Joskus ohennan aina tuonna 0,12mm asti. Pintaperhoja käyttäessä kaksi hieman erityyppistä perhoa siimassa, uppoperhoilla kalastaessa kolme.


KommenttiMik@z - 12.07.2009

Vähän arvelinkin, että pienet perhot ja ohuet perukkeet pitäis olla. Vielä tässä vaiheessa harrastusta en vaan kauheen ohutta peruketta uskalla laittaa, ettei jokaisella kalalla ole suupielet täynnä perhoja :) Sen verran hyvä maku jäi paikasta, että uusi reissu pitää mahdollisimman nopeasti tehdä. Pitääkin alkaa vääntämään pienempiä perhoja, kun suurin osa on sitä kokoa 8-12.


Kommentti^^Perhostelija^^ - 26.10.2009

Hieno on kala tämäkin onnea kalasta:)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?