Sidosjohka | 3.7.2009 21:15

KommentticAse - 09.07.2009

Saavuttiin noin 20.30 juuri ja juuri Norjassa sijaitsevalle Sidosgohpin autiotuvalle ja lähdin heti viereiselle joelle heittelemään. Siimaan sidoin koon 14 mustan pinturin ja aloitin mukavan näköisestä suvannosta. Muutaman heiton kerkesin heittämään kun perhoa jo sitten vietiin. Muutaman minuutin jälkeen haavi heilahti ja nopean silmämääräisen tarkistuksen perusteella kala nousi rannalle saakka.

Komea (vai pitäisikö sanoa kaunis kun kyseessä oli naaras?) taneli nousi rantapenkalle ja pappi heilahti kuolettavasti. Laskin kalasta veret ja irrotin koukun ja siirryin muutaman metrin ylävirtaan ja jatkoin heittelyä. Noin kolmannella heitolla näin kuinka ruskea hahmo lähti nousemaan perhoani kohti ja nappasi sen pinnasta. Nopea vastaisku ja väsytys sai alkaa. Tämä pisti enemmän hanttiin kuin edellinen ja juroi pohjassakin muutaman minuutin ennen kuin antautui haavittavaksi.

Kokoa kalalla oli enemmän kuin edellisellä joten sekin nousi vedestä. Kaksi syömäkokoista sai riittää kylmässä säässä ja jokseenkin hankalassa tuulessa, joten päätin lopettaa siltä osaa. Alle puolen tunnin tehorupeaman saldona lähes metrin verran pilkkukylkeä. Samalla kyseessä olivat lähes ensimmäiset perholla saamani taimenet. Paria viikkoa aiemmin olin Etelä-Pohjanmaalta saanut yhden pienen.

Kommentit

Kommenttigraz_jsw - 10.07.2009

Hienot kalat olet ylös saanu. Ei kuiten lunta satanu?:)


KommentticAse - 10.07.2009

Lunta satoi seuraavana päivänä :) Tuntureilla jäi maahankin

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?