Salainen | 17.7.2009 16:42

KommenttiTanemies - 22.07.2009

Päätettiin lähteä Pohjanmaalle päiväksi tutulle joelle.
Lähdimme hyvissä ajoin aamulla ajamaan kohti lähintä ABC:tä, hakemaan tarvikkeita ja kahvia ja donitseja, väsymys ja nälkä oli valtava. Kahvikupposen äärellä soitimme joen varrella asuvalle ystävälle ja kysyttiin sitten häneltä vesitilanteesta ja kalojen syönnistä. 3 kahvikupin jälkeen lähettiin baanalle ja nokka kohti Pohjanmaata. Matkaa oli reilu 300 km jäljellä kun kuulimme radiosta että Pohjanmaalla on metsäpalo varoitus. Se jo kertoo että vesi on matalalla.

Siitä emme jaksaneet välittää. Uuvuttavan matkan jälkeen pääsimme vihdoin joen vieressä olevalle laavulle ja pistettiin leiri kasaan. Ja eikun koskeen vispaamaan.
Tunnissa kerkesimme saamaan pari ala-mittaista taimenta jotka vastaiskusta lensivät olan yli.

Vesi oli kirkasta ja kaloja näkyi paljon pohjassa. Pieniä kaloja pelkästään tottakai.
Parin sormen pituisen taimenen jälkeen päätettiin vaihtaa koskea. Ja taas autoon ja vavat konepellille.
Seuraavalla koskella näkyi paljon tuikkeja ja isompia kaloja. Fiilis parani heti. Vavat pois konepelliltä ja koskeen stondailemaan.

Pienestä suvannosta ennen kivisiltaa otti hiukan isompi kala kiinni vihreään kuulapääpupaan. Taimen pisti hyvin vastaan ja fiilis nousi enemmän. reilu 5 minuutin väsytyksen jälkeen kala haaviin ja mittaukseen.
Taimenella oli pituutta 36 cm ja värit olivat kauniit. Mukava kala saada kymmenen sormitaimenen jälkeen.

Lähdettiin kahlaamaan alajuoksulle päin jossa pappaseni sai reilu 30 cm harrin Royal Coachmanilla. Kalaa tuli ala-juoksulla paljon mutta koko liikkui 20-25 cm paikkeilla.
Olimme kalastanut noin tunnin ala-juoksulla kun faijaseni sanoi näkevänsä kookkaan harjuksen pohjassa. Itse en nähnyt sitä ja pappaseni opasti minua mihin pitää heittää. Pinturi meni harjuksen yli monia kertoja mutta ei kelvannut.
Loppujen lopuksi emme enää löytäneet sitä.

Hetken päästä näin saman harjuksen puolen metrin päässä jalastani ja hihkaisin faijalle. Koitin tarjota samaa pinturia, mutta ei kelvannut. Vaihdoin kuulapäänymfiin ja annoin sen valua harjusta päin. Samalla isäni huusi kymmenisen metriä alempana: "Nyt on iso!". Katsoin vastaiskun ja sitten muistin harjuksen joka oli puolen metrin päässä minusta. Katsoin kun pieni kuulapää näkyi sen suusta. Tupla väsytykset oli meneillään ja kalojen mitoiksi tuli 37 cm harri ja 39 cm harri. 39 cm otettiin ruokakalaksi.

Myöhemmin ala-juoksulla tuli vaaratilanne kun minä putosin rintaa myöten lähdekuoppaan. Onneksi faijani oli lähellä ja tuli vetämään minut ylös. Minuutti myöhemmin isäni tippui toiseen lähdekuoppaan. Tällä kertaa vain vyötäröön asti.
Emme viitsineet mennä alaspäin enää koska pohja oli hiekkarannan hiekkaa eikä lähteitä erottanut.

Tuli pimeä ja koitimme ylä-juoksulta vielä kerran ennen nukkumaan menoa. Pari harjusta sain haaviini mutta isäni huusi yhtäkkiä että "Haavi tänne ja äkkiä!".
Lähdin juoksemaan rantaa pitkin ja aattelin että sillä on kummiskin joku pieni harjus kiinni, mutta olin väärässä.
Oli pilkkopimeää enkä erottanut kunnolla edes jokea. Ystävällisin mielin lähikunta sammutti ainoan katuvalon 50 km säteellä.

Koitimme katsoa minkä kokoinen kala oli mutta ei saanut mitään selkoa niin pimeässä. Kalan pinnistelystä päätellen sanoin: "Perkele! Se on ainaki 3 kilone!".
20 minuutin väsytyksen jälkeen kohtasi meitä pieni pettymys kun kala oli haavissa. Taimenella oli mittaa 45 cm ja painoa reilu kilo. Loppujen lopuksi pettymys muuttui iloksi.
Mainio kalastus päivän pääte loppui pirteään taimeneen.

Toinen kalastus päivä alkaa kahvikupposen ja lihapiirakan merkeissä. "Hyvin" nukuttu yö bemarissa aiheutti pienen niskakivun, mutta ei se heittokäteen vaikuttanut. Aamu aurinko nousi ja kaloja alkoi näkyä. Päätimme mennä samalle koskelle takaisin. Päivä alkoi tuottoisasti kun ensimmäisellä ja toisella heitolla tuli 33 cm taimen ja 33 cm harjus.

Päivän aikana ei mitään ihmeellistä tapahtunut. Kymmeniä taimenia ja harjuksia oli tullut. Ennen kotiin lähtöä, kävi isompi kala kiinni."Taimen!" huusin.

Kala otti vanhan puusillan alla olevasta montusta Muddler Minnowiin. Kamppailu kesti reilu 10 minuuttia ja kala haaviin ja mittaukseen. Taimenella oli mittaa 43 cm.
Reissu oli kaikin puolin onnistunut lukuunottamatta hukkumisvaaraa,niskakipua ja kirveellä lyötyä sormea.
Hyvin mielin hyppäsimme bemariin ja nokka kohti kotia. Tuleva reissu mielessä...

Kommentit

Kommenttipipsa721 - 22.07.2009

Taas näitä salaisia...Plaah..


Kommenttikirjokiiski - 22.07.2009

On muuten pahuksen upee paikka! :D Rupee vaan jo hermot menemään kun kaikki laittavat kalapaikaksi SALAINEN!!! Järkevämpää ois laittaa kunnolla vaan paikan nimi.


Kommenttikirjokiiski - 22.07.2009

Onnea kaloista kuitenkin. ;)


Kommenttihossanjoki - 22.07.2009 (Muokattu 22.7, 22:04)

Hienon näkönen mesta on kyllä..No saahan sitä salasia paikkojakin olla;)
Onnea kaloista:)


Kommenttibrezel - 22.07.2009 (Muokattu 22.7, 22:14)

Hyvä kun näistä salaisita paikoista kirjotetaan, mutta ei kerrota sijaintia joten turha alkaa valittaa ei kaikki paikat ole jotain tehokalatuspaikkoja tai ei niistä sellaisia haluta. Onnea kaloista kyllä ne nelikymppisetkin vääntää ;D tarvittaessa ja on hienon näköistä paikkaa.


KommenttiMik@z - 23.07.2009

Onnea onnea. Näyttää hyvin pitkälti puroiselta paikalta. Yksi reissu lampaanjoelle->ei enää ikinä purolle. Hieno on tämä paikka kuitenkin :)


KommenttiJarppi_86 - 23.07.2009

En ole aiemmin itse kommentoinut näitä kalajuttuja tääl perhorasiassa vaikka olen ollut perhorasian käyttäjä jo useamman vuoden... mut mun mielestä tuo kalapaikka ``salainen`` on aika lapsellista puuhaa? Eikö kala miehet kestä kilpailijoita sinne koskille ku itellä ``jäis`` kalat vähii, vai mikä siinä on niin vaikeeta kertoo se kalapaikka???????


Kommenttiflyman87 - 23.07.2009

Jarppi_86 ehkä tollasella pikku joella/purolla on niin heikko luontainen kalakanta että se ei kestä mitään suuria kalastupaineita. Ite ainakin pidän omana tietonani tuollaiset paikat niin saa rauhassa kalastaa. Mieti itse oisko kiva kalastaa tuollasessa paikassa samaan aikaan kun siellä ois 10 perhomiestä ja 10 virvelimiestä pommittamassa. Jos tuollaset paikat kiinnostaa niin ei muuta kuin kartta käteen ja metsään ettimään


Kommenttimarkusa - 23.07.2009

Ite olen kyllä sitä mieltä, että näitä kalareissuja ei oo ikinä liikaa tääl, et kaikkai salaisetki tervetulleita:) Näitä on tosi kiva lukee, vaikka ny paikkaa ei näykkää. Tietysti mukavampi jos paikka mainitaa tai edes et mistä päin Suomee/mailmaa kyseinen salapaikka on.


Kommentti-3du- - 23.07.2009

Taimen 45cm ja väsytys 20min. Kuulostaa melko pirteelle yksilölle.:D Noh, hiljaa hyvä tulee.


KommenttiTanemies - 23.07.2009

Ollaan käyty tolla joella jo 15 vuotta. Ja sinä aikana en ole nähnyt yhtäkään kalastajaa!
Joo ja kala oli pirteä yksilö. Joessa elää luontainen taimenkanta.


Kommenttimianka - 23.07.2009

Juu, minun puolestani vaikka kaikki saalisilmoitukset saisi jättää "salaisina". Ei se minulta ole pois. Mielestäni ihan tyhmää itkeä tuollaisesta asiasta. Kateellisuus Suomen perii.

On kyllä komean näköinen paikka, juuri sellainen joka viehättää omaa silmää. Ei sen kalan tarvitse aina olla kymmenenkiloinen, jotta se saa adrenaliinin virtaamaan.

Onnea saaliista ja pitäkää ihmeessä vastaisuudessakin salassa paikkanne :)


KommenttiTanemies - 23.07.2009

Järkeviä sanoja mianka! :)


Kommentti^^Perhostelija^^ - 23.07.2009

Hienon näkönen paikka on kyllä:)


KommenttiTanemies - 23.07.2009

Mik@zille: Paikka on ylä osilta puro kalastusta mutta ala osilta levenee. Pistän joesta vielä pari kuvaa.


KommenttiTanemies - 23.07.2009


KommenttiMik@z - 23.07.2009

Ei voi muuta sanoo ku hieno on paikka :)


Kommenttizonkeri - 23.07.2009

hieno paikka näyttää olevan ja hyvät kuvat kaloista.
Mun mielestä olis ihan fiksua kirjottaa paikan nimi jossa kalas on oltu... tuskin sinne ny tässä perhorasiassa olevat henkilöt ja muut lähtee kalaan saman tien...


Kommenttistupe10 - 24.07.2009

Ei ne välttämättä heti lähdekkään vaan tulevaisuudessa.Ja sanahan kirii todella nopeaa muillekkin.Ei siinä olisi yhtään järkeä paljastaa tämmöistä paratiisia.Onnea teille!Hieno paikka teillä kalastella,älkää vaan paljastako kenellekkään.;) MUkava tietää että Suomestakin vielä tämmösiä paikkoja löytyy.


KommenttiMarabou - 24.07.2009

Voi jumalauta, mikä siinä on niin tärkeetä saada tietää sen paikan nimi? annetaan poikien kalastaa salaisella joellaan, kyllä niitä koskia Suomessa riittää.


KommenttiTanemies - 24.07.2009

Kiitoksia vaan stupe10 ja Marabou :)


KommenttiAntti_R - 25.07.2009

Kyllä tossa paikassa vaan silimä lepää ;)


KommenttiMath1as - 25.07.2009

Tervehdys.Tiedän missä kyseinen paikka on ja tiän nimenkin.Isän kanssa oltiin viime vuodella näihiin aikoihin siellä.Tuli neljä taimenta ja yks pääs karkuun.Ja tämä kyseinen taimen pääsi karkuun laavulla tiedätte varmaan missä se on.Hieno paikka ei voi muuta sanoa mutta en paljasta nimeä ja mistä sen löytäisi kalakantojen vuoksi.Mutta HIENOJA Fisuja!


KommenttiTanemies - 25.07.2009

Joo laavulle pistetään aina leiri. Joo älä kerro kellekkää ;)


KommenttiDustin - 29.07.2009

Eiköhän olisi parempi, että nämä "salaisten" paikkojen raportit jätettäisiin kokonaan julkasematta. Eipähän tulisi kellekään kateuden puuskaa.

Lisättäköön tuohon Jarppi86:n kommenttiin, että minun mielestäni on kyllä turhaa ja hieman lapsellistakin tulla hehkuttamaan salaisten paikkojen luonnon kannan aivan allömageilla ja huippupirteillä kaloilla, kun sen tietää, että riitaa ja kateutta sillä vaan saa aikaan. Miksi pitää kertoa tämmösten paikkojen himosaaliista, jos ei ole sitten valmis julkaisemaan paikkaa?? Ehkä se on vaan se huomionkipeys ja turha kateuden lietsonta. Enpä tiedä..

Ei kun kireitä kaikille!


KommenttiTanemies - 29.07.2009 (Muokattu 29.7, 18:42)

Jos tulevissa päiväkirja merkinnöissä pannaan paikan nimeksi Salainen, niin yksinkertaisesti jätä katsomatta jos se nyt niin sinua suututtaa.


KommenttiValli - 29.07.2009

Kyllähän se näin on, että on paree pitää paikka omana tietona. Hienolta paikalta näyttää!!
Salaisena ilmoitettuja paikkoja jatkossakin vaan, jos ei halua kertoa.


KommenttiNykii - 03.09.2009

Voe juma että on hieno paikka, ja vielä täälä Pohojanmaalla ? Eiku kartta käteen ja ettimähä... :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?