Vantaankoski (Vantaa) | 22.7.2009 20:30

Kommentti][_äski - 23.07.2009

Pikareissu koskelle ja ei ollu varmaan kuin 5. heitto ja kala kiinni! Mukava tuollainen 35cm kirkas evällinen luonnon nousukala. Kivasti päristeli vastaan ja aivan pinnan tuntumasta otti kiinni. Ottipaikkana yläpoolin jälkeinen kapea virta.

Ottiperhona jälleen tuo valkea orava streamer parilla fläsällä maustettuna ja oranssilla kurkulla.

Porukkaa oli paljon joten ei kauaa jaksanu koskella oleskella.

Kommentit

Kommenttimullomään - 23.07.2009

Tahtomatta mitenkään ilkkua tai vähentää saaliin saamisen iloa:

Tuo "evällinen luonnon nousukala" on kylläkin satavarmasti juhannuksen alla RKTL:n jokeen kaatamia 3-4-vuotiaita lohenpoikia, jotka ovat peräisin Enonkosken kalanviljelylaitokselta.


Kommentti][_äski - 23.07.2009

Niin, voi olla aika 50%/60% niiku nykänenkin ois todennu :D. Ne mitä sain lähempänä juhannusta niin oli huomattavasti laihempia ja sellasia vässykän olosia tähän verrattuna. Tosi voimakas ja evätkin ihan virheettömässä kunnnossa. Nyt sielä meinaa alkaa olee tota kalaa, myös luonnon kantaa.

No, oli tai ei niin kiva niitä on sieltä narrailla ja harrastaa perhostelua :D

Kireitä!


Kommenttimullomään - 23.07.2009

Kalasi on joka tapauksessa lohi, mutta omaa allaskalan värityksen.

Jos tuo olisi käynyt meressä, eli olisi "nousukala", se olisi ollut pituudeltaan vähintään puolen metrin luokkaa ja paino noin 1½ kilosta ylöspäin.

Ikävää, että RKTL meni lykkäämään jokeen noin kookkaita istareita. Vääristää taas käsityksiä Vanskin luonnontuotannosta/nousukalamääristä.

Mutta kyllähän se oikea nousukalakin sieltä kolahtaa, kun jaksaa tarpeeksi sitkeästi käydä! Pidän peukkua ja toivon kireitä sullekin!


Kommentti][_äski - 23.07.2009

Niin, selvittelin tuota ja sanoivat että ton kokosta kalaa olivat laittaneet. No ei haittaa, onhan noitakin kiva nappailla ja päästellä :D sitä odotellessa että se luonnon "voima" iskee :D

Onhan tässä vielä 3,5 viikkoa lomaa :D

Kireitä!


Kommenttimikez82 - 24.07.2009

Ite kävin samana päivänä vantskil fisussa.Kaks taimenta muutaman tunnin kalastuksella,parii hyvää ilmalentoo esitti vähän isommat taimenetkin!! Perhona oli oranssi streameri ja musta marabou pinkillä iskupisteellä.


Kommenttibrezel - 24.07.2009

Ei noita istutuksia vaan tajua varmaan piti johonkin kalat heitää ja nyt on viellä vaikeampaa sanoa onko nousukala, mutta varmasti suurinosa noista ns.kirkkaista nousukaloista on istukkaita joten kivat kaikille jotka ehditte innostua ekoista nousukaloista, mutta onhan tuo komee kala onnittelut.


KommenttiSepiSipuli - 25.07.2009

mikez82 mistäpäin koskea voi luonnontaimenen tavoittaa? Kun en edes silppua saa kun harvoin vaikka kuinka nymfeillä haravois vantaankoskea.

Ovatko mustakoskessa kaikki tanet sitten vai?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti