Vihavuodenkoski (Hauho) | 3.9.2009 15:00

KommenttiKRP - 05.09.2009

Kesäkauden taimen pyynnin päätös reissu tehtiin samaan paikkaa mistä kyseinen kausi myös aloitettiin eli Vihavuodenkosken maisemiin. Aika paljon oli paikka muuttunut sitten toukokuun alun kun viimeksi kalalla tuli oltua kyseisessä paikassa. Lähinnä veden korkeuden muutos paljasti paikan todellisuuden vaisin sillan alapuolisen osuuden osalta. Sen verran oli näin lamankin aikaan noita työ kiireitä, että kalastuksen aloitus venyi sallitusta kolmesta neljään saakka.

Ennen kalastusta oli mukava käydä paikallistamassa kosken asukit joita tällä kertaa löytyi sillan yläpuoliselta alueelta pari kappaletta. Huhujen mukaan myös suuria mörköjä oli kyseisellä alueella hiljan havaittu. Näistä asetelmista oli mukava aloittaa kalastus samalla porukalla kuin keväälläkin. Pari porukasta itse mukaan lukien keskittyi kalastuksessa sillan yläpuoliselle alueelle ja yksi alapuoliselle.

Vaikeaa oli kalan saanti kuin näissä paikoissa tahtoo aina olla ja ensimmäistä mitta kalaa sai odottaa aina hämärään saakka jolloin itselläni napsahti 46 cm ehjä eväinen taimen siiman päähän. Meno oli hetken niin hurjaa, että pieni pettymys kalan mitta. Hetkeä ennen kaverilla oli todellinen juna kiinni joka vastarannalta asiaa tarkasteltuna muutama kunnioitettava potkaisun ennen kuin päätti lähteä ja silloin 0,25 mm peruke oli paperia....Pimeyden laskeuduttua kosken yllä loppui ne vähätkin toiminnat ja näin ollen muutaman tunnin pimeässä kalastuksen jälkeen oli aika vetäytyä parin makkaran jälkeen unten maille.

Ammulla kello soi viideltä ja oli aika valmistautua kalalle lähtöön. Aamu jatkui yhtä heikkona kuin ilta päättyikin eli ei mitään mainitsemisen arvoista tapahtumaa. Kellon ollessa noin kymmenen aamu päivästä joduin kosken niskalla toteamaan useasta yrityksestä huolimatta kuinka vakeaa kalan saanti voi olla. Kolme eri kalaa sain niskalta paikallistettu, mutta vain yhden niistä sain kerran nousemaan perhoon sen lähemmäs en kaloja onnistun pääsemään. Kalat olivat arviolta 30-35 cm, 40-45 cm ja 55-60 cm. Näistä isoin piti mahtavan esityksen iavan kosken niskalla.

Viimeisenä kalastimme kaverin kanssa niskan pohjapadon alueen....ja kun oli tarkoitus lähetä kotia kaveri huikkasi parin merin päästä, että nyt on kiinni. Hetken miettimiesen jälkeen kala onneksi päättä lähteä ylös päin jossa olin valmiina haavin kanssa ja näin ollen oli kohtuu helppo haavittaa kaverin kala. Mittaus tuloksen 56 cm ja siihen oli mukava päätää tämän kertainen reissu. Kiitos kaikille mukana olleille ja ei muutakun uusia elämyksiä kohti.

Kommentit

Kommenttisamppa.97 - 05.09.2009

Kunno taimenii...


Kommenttisitoja97 - 05.09.2009

On kyllä tosi komee toi 56 senttinen.


Kommenttibrezel - 05.09.2009

Tältä koskelta näyttää tulevan komeita kaloja


Kommenttistupe10 - 05.09.2009 (Muokattu 5.9, 19:38)

Mahtava rasvaevä tolla 56 senttisellä,eipä oo muutkaan evät koolla pilattuja!Onnea komeista kaloista.


KommenttiVision79 - 05.09.2009

No tiedän, että tuolta on 70 cm taimen saatu, vaikka muuten paikka mielestäni on mitä on... Mutta onnea kaloista..


Kommenttibänks - 06.09.2009

Onpa komeita taimenia!


Kommentti^^Perhostelija^^ - 09.09.2009

On nättejä taimenia joo:) Paljon maksaa luvat koskelle?


KommenttiKRP - 10.09.2009

100 e tai 250 e riippuu kumpi lupa on kyseessä. Lupa käsittää kalastus luvat kolmelle majoituksineen.


Kommenttitampio2000 - 24.09.2009

Miten pitkä toi koski on?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti