Konnekoski (Rautalampi) | 18.11.2009 20:28

KommenttikalameesMAZA - 18.11.2009

Aamulla pakattiin autoon kamat, ja lähettiin ajelemaan Rautalammille. Sää oli vähän sateinen ja tosi pilvinen kun saavuimme ostamaan lupia. Siitä sitten luvat kätösiin ja koskelle. Saavuttuamme laitoimme vavat kasaan ja perhot siimojen päihin ja eikun koskea koluamaan. Aluksi kokeilin Honey Puhhia, Little-Leechiä sekä March Brownia, mutta mikään ei tuottanut tulosta. Sitten paisteltiinkin jo makkaraa ja syötiin eväitä. Ja tässä välissä otin isän rasiasta lohi-conehead-putkiperhon, jolla hän oli saanut aiemmin pari pientä taimenta ja pari parempaa nykäisyä. Laitettuani sen kiinni, menimme serkkupojan kanssa toiselle puolelle. Mutta kun ei niin ei. Mentyämme sillan alle tunsin joitain pieniä nykäisyjä mutta ei ottanut pysyäkseen. Vielä päätin kokeilla niskalta, tyhjää. Kun toiset olivat jo laittaneet kamat kasaan, niin itse kokeilin vielä samaisella perholla "riutan alapäästä", josta kesällä oli tullut useita taimenia. Vähän aikaa viskottuani tarrasi jokin kiinni, vähän aikaa kerkesin väsyttää, mutta ei sekään ollut minun kala. Sitten tuumasin itsekin että ensi kerralla sitten. Mukava reissu jokatapauksessa :) ps kaikki alamitta taimenet päästimme takaisin kasvamaan :)

Kommentit

KommenttiIke - 18.11.2009

Ensimmäistä kertaa eläessäni kävin tänä kesänä Konnekoskella ja tuntui olevan sitä alamittaa ihan pirusti. Toki oli parempaakin liikkeellä. Mulle jäi sellainen kuva siltä reissulta, kun Juuson kanssa käytiin, että varsinkin vähävetisinä kesinä olisi hyvä paikka larvastella sekä niska tosi hyvää pinturivettä


KommenttikalameesMAZA - 19.11.2009

Kyllä tosiaan viime kesänä oli Konnekoskessa paljon alamittaa mutta myös isompia tuli (serkku, Jar1 sai 2 yli 50 senttistä) ja siihen rataan. Sitten kun siellä käy paljon niin alkaa tietämään isonkin kalan lymypaikat :D ja niska on tosiaan todella hyvää pinturivettä:)


KommenttiIke - 19.11.2009

Mulle tarjos viime kesänä parhaat kyydit taimenista juurikin siitä niskan alta ensimmäisen isomman kiven takaa larvaan yöllä kahdelta nasauttanut kala. Luulin homman olevan selvä jo, että ruokakala tulee haaviin, mutta kala vetikin ykskaks koko kosken yli heittolaiturille ja siima sano naps :( Silläkin reissulla saivat pari yli 50cm kalaa. Toinen kosken keskivaiheilta larvalla ja toinen niskalta jonkun paikallisen pinturigurun pyytämänä pienellä mustalla önniäisellä


KommenttikalameesMAZA - 19.11.2009

Se on juuri se monttu heti niskan jälkeen kova sana,itellänikin oli kesällä siinä tapahtumia:) itse tykkään kyllä konnekoskesta kovasta, tulipa tuo vuosilupakin juuri ostettua sinne :D ja siellä kyllä pyörii nämä samat "gurut" kesästä toiseen, mutta yleensä kyllä aika rauhasssa saa kalastaa ilman hirveää kalastajalaumaa. Paitsi nyt rauhotuksen loputtua oli kylläkinsä aikas paljon porukkaa paikalla, tosin suuri osa veneillä pyytämmässä siikaa kosken yläpuolella.


KommenttiM.V - 19.11.2009

No on vesi kyllä matalalla.Silloin kun ainoan kerran kävin konnekoskella niin pieneen redtag kuulapupaan otti siitä puron alaosasta todella mojovan tärpin.sain vähän aikaa kiinni pidettyä mutta sitten vapa tarttui oksiin ja siima meni poikki.Oli siinäkin elämäni kala.


KommenttikalameesMAZA - 19.11.2009

Se on kyllä se puro legendaarinen, kun siitä on korkean veden aikaan saatu ihan joitain otti kaloja :D mutta ei nyt moneen kesään kun vedet ollu aika matalalla :(


Kommenttiorion - 19.11.2009

Se puro on tosiaan mielenkiintoinen. Pari kesää sitten siinä puron yli vievän sillan kohdalla kun hiivin siihen, siinä oli joku parikiloinen mötikkä kaatunenn puunrämän alapuolella. Yritin turhaan lippaa siinä tarjota sille kunnes jotenkin säikytin sen pois. Jotenkin nyt joitakin kertoja Konnekoskella käyneenä sanoisin, että se on melko vaikea paikka kahlata, ainakin ylempänä.
Vesi näyttää tosiaankin olevan aika matalalla näissä kuvissa, vaikka itse olen tottunut näkemään Konnekosken heinäkuun helteillä !


Kommenttimattivehvilainen - 20.11.2009

Konnekoski aina tähän kesään asti itselläni ollut koskematon paikka. Niitä pieniä oli häiriöksi asti larvoja ja pupasessiossa pupia hätistelemään. Isoimmat jäivät ehkä vähän tuosta neljästäkympistä. Yllättäen ainoat mittakalan tapahtumat sain skateriin, muistaakseni 4 lötköä sain tälläämään, mutta pisin kontaktikin jäi vain pariin potkuun.


Kommenttisuperharri - 24.11.2009

En oo ite ikinä käyny tuolla mutta mitä kalaa siellä on?Mil perhol kannattas kokeil jos voisin käyä joskus.


KommenttikalameesMAZA - 24.11.2009

Siellä on pääsääntöisesti taimenta. Mutta yläpuolelta saadaan rauhoituksen jälkeen myös siikoja. Sekä kesää kohden saadaan yks tai pari kirjolohta jotka ovat "eksyneet" Konnekoskelle. Ja itse kyllä suosin konnekoskella leechejä, pintureista Nalle Puhia ja uppoperhoista Alderia. Ja putkiperhotkin toimivat näin rauhoituksen jälkeen vesien kylmennettyä.


Kommenttijar1 - 25.11.2009

Kyllä on mahtavasti vesi laskenu,pitää vaan toivoo että tulis luminen talvi nii nousis tuo keväällä edes normaaleihin mittoihin.kävin heti 16päivä heittelee nii kalaa oli aika vähän,ala mittoja saivat enimmäkseen.ja otti kalatkaan ei ollut ku siinä 45cm paikkeilla..ite en saanut kun pari alamittaa.


Kommenttiharakka mies - 12.01.2010

Ison taimenen voipi tavoittaa molemmin puolin kovan virran reunasta.Larvalla niitä joskus itte saanu.Viime kesänä istuttivat niitä alamittoja noin 25-35cm jonnii verran.Kannattaa larvalla pyyttää ainakin se niskan alunen grillikodan kohdalta niin pitkälle kun pystyy alaspäin.Sillan alle en suosittele menemään.Siellä ole kun ahvenia.Siinä kannaksen loppu päässä on yksi Konnekosken ehkä paras monttu tavata se Iso taimen.Niskalta harvemmin niitä isoja tapaa.Ei muuta kun kevättä odotellessa!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti