Langinkoski | 5.12.2009 12:21

KommenttiVisionFlyFisher - 06.12.2009

Joskus kymmenen aikoihin lähdettiin ajelemaan Langinkoskelle ja haettiin luvat Risto Rämän huoltoasemalta.Sitten ajoimme Langinkosken parkkipaikalle ja kasasimme kamat ja menimme Langinkosken yläpäähän.Heitimme siellä jonkun aikaa ja siirryimme alemmaksi jokea.Olin tulossa Laattakalliolle kun isäni yritti huutaa jotakin.En kuullut kosken kohinalta yhtikäs mitään.Sitten huomasin että hänellä oli kala kiinni.Heitin vavan pusikkoon ja lähdin juoksemaan Laattakalliolle päin .Ensin meinasin vahingossa kahlata syvän puolelta kalliolle.Luulin että hänellä oli kirkas meritaimen kiinni.Kun pääsin kalliolle otin jo haavin valmiiksi.Turhaan.Kalan väsytys kesti n.20 min.Kun näin kalan pyrstön ensimmäistä kertaa,tiesin heti että se on tumma lohi.Kun kala oli väsynyt ja tuli suosiolla matalaan veteen, niin nostin sen rannalle pyrstön tyvestä.Sitten otimme pikaisesti kuvat ja mittasimme kalan ja laitoimme sen varovasti takaisin veteen.

Kommentit

Kommenttibaldie - 09.12.2009

Komee kala, mutta tais saada happea vähän liikaa.


KommenttiPerhoEpeli - 09.12.2009

On kyllä pirun komea. Vaikka happea on saanut liikaa niin ei se tuosta kalliollakaan makoilusta ole nauttinut :D.

Parempi olisi vaan ollut pistää se pataan näillä kuvausmäärillä.


KommenttiVisionFlyFisher - 09.12.2009 (Muokattu 9.12, 16:35)

No ei varmasti tuosta kalliolla makoilusta nauttinut,mutta ei tuossa kuvauksessa ja mittauksessa kestänyt hirmu kauan,alle 1 min.Eikä näillä tummilla kutu kaloilla ole juuri mitään merkitytystä ruokapöydässä.:D


Kommenttityhjänpyytäjä - 09.12.2009

Aika nopeeta tomintaa, sama lohi kahden kalastajan käsissä, välillä kameran vaihto ja sitten vielä poseerauskuva vermeiden kanssa kalliolla ja kaikki alle minuutissa. Aika on suhteellinen käsite


Kommenttispider - 09.12.2009

Iso kala-hieno saada.Mites tuota kun katsoo tuota suoraa pyrstölinjaa-meritaimen? Hyvä kun päästitte takaisin "kutuhommiin".Ei kovin tummasta kalasta enää ravinnoksi ole.En ole koskaan tuollaista karjua siiman päässä pidellyt,joten varmaankin kokemus sinänsä. Onnittelut!!


KommenttiJ_P - 09.12.2009

Tosi hieno kala:D!
En oo mikään asiantuntija, mutta jäin miettimään samaa kuin spider. Eikös lohella pyrstö ole hieman v-mallinen ja taimenella melkein viivasuora? Tai ainakin sen olen luullut olevan melko varma tunnistuskeino. Valaiskaahan joku viisaampi minua.


KommenttiSoftaaja - 09.12.2009

Nii'in, mutta monia kojamoita luullaankin juuri siitä syystä meritaimeniksi, vaikkeivat ne niitä olekkaan. Huomatkaa varsinkin kaikki pilkut selkeästi kylkiviivan yläpuolella, kun taimenella niitä on kaikkialla eviä ja pyrstöjä myöten.


Kommenttimullomään - 09.12.2009

Meritaimen? Kas kun ei kuha.

Aivan selvä perus-lohikolli. Kutuasuiset lohikojamot (niin meri- kuin järvilohet) sotketaan usein taimeniin. Syynä on usein tuo pyrstön tasaisuus, tukeva rakenne ja väritys jopa punaisine täplineen.

Määrittelen näitä osin työnikin puolesta, joten voitte luottaa arviooni. :)

Komea kala muuten kyllä. Onnittelut!


Kommenttiotzou - 10.12.2009 (Muokattu 10.12, 12:38)

Osaisiko joku kertoa, minkälainen kala tilanne tuolla lankkarilla oikeen on?!Ja muutes onnea kalasta!! :D


KommenttiJeppe15 - 10.12.2009

Komea särkikaloihin luokiteltava mutuhan se siinä, onneksi olkoon joka tapauksessa.


KommenttiVisionFlyFisher - 10.12.2009 (Muokattu 10.12, 13:52)

''mullomään, 15 tuntia, 8 minuuttia sitten.
Meritaimen? Kas kun ei kuha.''

Kannattaa ehkä lukea hieman tarkemmin tuo teksti,mullomään:D


KommenttiVisionFlyFisher - 10.12.2009

''Luulin(huom.LUULIN!) että hänellä oli kirkas meritaimen kiinni.'':D


Kommenttistupe10 - 10.12.2009

VisionFlyFisher, 42 minuuttia sitten. [Muokattu 10.12, 13:52]
''mullomään, 15 tuntia, 8 minuuttia sitten.
Meritaimen? Kas kun ei kuha.''

Kannattaa ehkä lukea hieman tarkemmin tuo teksti,mullomään

VisionFlyFisher kannattaa varmaan lukea nuo kommentit myös tarkemmin,siellä nimittäin jotkut tuumii olisiko kala meritaimen,joten mullomään vastasi varmaanki niihin.:) komia on lohi!


Kommenttimullomään - 10.12.2009

Juu, kommentoin (ihan hyvässä hengessä ja huumorilla) spiderin ja J_P:n epäilyksiä kalan lajista. Softaajahan jo itse asiassa asiaan vastasikin, mutta ajattelin vielä antaa lisävahvistusta.

Varsinkin kutuasuisia järvilohia ilmoitetaan kalarekistereihin ja -kilpailuihin koko ajan taimenina. Viimeksi katselin tällaista ilmoitusta toissapäivänä. Onpa jokunen päässyt aikoinaan alan kirjojen kuvitukseen taimenena... :)


Kommenttipyhälahti flyfisher - 11.12.2009

On se kyllä kauhia lötkö! :) Onnittelen! :D Saatto vapa vähän taipua:)


KommenttiHilipati - 11.12.2009

Ja taashan se meni tähän tyhjänpäiväiseen inttämiseen...hohhoijjaa...
Olisitte vaan kateuden sijaan iloisia onnistumisista. Tokkopa tuokaan kala ollut moksiskaan, vaikka pääsikin internettiin. Hyvää joulua saamamiehille !!!


Kommentti][_äski - 13.12.2009

Kyllä osaa kateellista porukkaa olla täällä Suomen maalla!!!! perkele jos joku saa kunnon kalan niin heti pitää alkaa kitisee ja itkee kaikesta! kasvattakaa munat je menkää kalaan niin ei tarvii itkee! Kiitos .


Kommenttibrezel - 13.12.2009

Eihän täällä kukaan ole itkenyt vaan asiallisesti kertonut mielipiteensä tuosta kalan kuvaamisesta kalliolla ja kahden kalastajan sylissä mikä on kalan kannalta huonompi juttu? Onnittelut komeasta lohesta näitä ei ihan joka jannu saa :D


KommenttiZorbas - 13.12.2009

Tuollaiselta konnalta ei saa henkeä pois kovin helposti, vaikka oikein yrittäisi. Eli eiköhän se elossa porskuta edelleen.

Tietysti, jos kaloja syystä tai toisesta vapauttelee, niin ei niitä kannata sillon kalliolla kuvata. Tai ylipäätään missään, vaan laskea viipymättä takas.

-Z


Kommentti^^Perhostelija^^ - 14.12.2009

Onneks olkoon vaan kalasta:) On kyllä komea ei voi muuta sanoa.. Tuo on tainnut koskessa jotkut vuodet olla;) Mitäs kalalle teit? Minkälaiset perhovapa/ kela sulla on? On vapa luultavasti ollut kovilla jos on vähänkin pienemmän luokan vapa ollut!


KommenttiMik@z - 14.12.2009

Tekstistä ja kuvista taidat saada kaikkiin kysymyksiisi vastaukset...


KommenttiVisionFlyFisher - 15.12.2009

Miun isä tuon sai,en minä, mutta nuo vehkeet ovat seuraavanlaiset:vapa, Harrison 10/11# ja kela,System2.


Kommenttikalaton - 29.12.2009

Tosiaan miks kaikki ei voi vain onnitella hienon kalan saajia ilman mitään negatiivista palautetta!! Aina pitää jotain narinaa keksiä!!!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?