Kuusaankoski (Laukaa) | 25.4.2010 07:00

Kommenttijanne93 - 27.04.2010

Aloitimme kalastuksen niskalta,johon tulimme noin puoli kahdeksan aikaan aamulla.Saapuessamme Joku aamuvirkku oli juuri lähtemässä niskalta pois ihan hyvän kokoisen taimenen kanssa(virpalla veti).

Siispä perhoa veteen, ensimmäisen parinkymmenen minuutin sisään meillä oli varovaisia tärppejä ja puraisuja ehkä puolentusinaa,jolloin sitten päivän avauskalakin nousi,mutta hieman alempanta,sillan alapuolelta.
Alamittainenhan se oli,takaisin kasvamaan...alkoi selvästi hiljentyä.

Aurinko jatkoi porottamistaan täydeltä taivaalta ja varmasti teki osansa aamusyönnin loppumisen kylkiäisenä.
Jonkin aikaa tästä mentyä pieni kolmen hengen porukkamme hajaantui eripuolille keskelle loppuliu-un kiivaiden kuohuvien rantojen tuntumiin.
Tunti likimain siinä kevyesti vierähti,kun tyhjää pyysi loppuliukuun mentäessä.

Päätin siirtyä ylöspäin ja tapasin kaverit hieman sillan alapuolella,Toisella heistä oli päässyt äskeittäin karkuun ihan komea taimen,painoa veikaten ainakin pari kiloa.Katkaisi myös 0,30 siimat alavirtaan rynnätessä.
Perhostettiin sitten monta tuntia saaliitta,kunnes toisella tovereista tärähti niskan toisella puolella Nätti taimen,perus-mustalla liitsillä aika miedosta virrasta.
Katselin väsyttelyä jonkinmatkan päästä ja luulin kalaa selvästi pienemmäksi,mutta ylös oli tullut kuitenkin reilusti yli puolitoista kiloinen mörkö,pituutta 55 cm.
Kala oli muuten ensimmäinen perhotaimen hänelle,onnistunut avaus,todellakin!

Jatkoimme perhostusta pienen mittaus-kuvaus session jälkeen vailla tapahtumia,joka jatkui pitkälle iltamaan.
Jossain vaiheessa onnistuin itsekin jallittamaan taimenen,alamittainenhan se oli mutta kaunis kuin mikä ja suoraan tuikkiin "saaren" niskalta heitin, jolloin otti, pituutta oli 35cm.

Käväisimme kebulla koski-kahvilassa tässä välissä noin kahden aikaan ja sen voin sanoa että paikan kebab puoli suorastaan huutaa ulkomaalaista ammattitaitoa,ihan hyvät annokset saatiin kuitenkin.Ei kylläkään mitkään järkyttävän isot,mutta menevät.

Talsimme syötyämme ensimmäisen sillan yli niskan laiturille,jossa toinen kaveri kerkisi heittelemään ehkä parikymmentä minuuttia kunnes tärähti,kala teki yhden reippaan syöksyn ja näytti uupumisen merkkejä,vaan eipä tuo ollut välttämättä ihme.

Rantauttamisen jälkeen kävi aika nopeasti selväksi,että toinen kaveri oli juuri saanut saman 55 senttisen kalan, joka nostettiin eri henkilön toimesta jo paria tuntia aikaisemmin ylös joesta,äkkiäkös tuon sama kala tajuttiin olevan,molemmille taimenenkat ja vieläpä samasta kalasta!
Jossain välissä tuli vielä ainakin yksi alamittainen taneli saaren keskikohdilta niskalle päin heitettynä,tällä kalalla oli muuten erittäin syvä puremahaava selässä,jonka alkuperää jäimme mietiskelemään..minkkiä vaikkaisin.

Kokonaisuudessaan mukava reissu,sää suosi ja kalaakin tuli.

Kommentit

Kommenttikemu - 27.04.2010

Saitko tuon raadellun kalan perholla vai löytyikö lepikosta:D(tyhmä kysymys)
Laskisi nyt omankin joen vedet jo niin pääsisi kunnolla koskille


Kommenttikemu - 27.04.2010

Saitko tuon raadellun kalan perholla vai löytyikö lepikosta:D(tyhmä kysymys)
Laskisi nyt omankin joen vedet jo niin pääsisi kunnolla koskille


KommenttiMik@z - 27.04.2010

Kemu tuohon tyhmään kysymykseen saattaa löytyä vastaus tekstistä...

Ihan komeita kaloja olette saaneet. Tuo 55cm näyttää toisessa kuvassa heinikossa pyörineeltä. Olettaen että laskitte sen uudelleen takaisin, niin käsittely voisi olla sen mukaista. Onnea kuitenkin onnistuneesta reissusta.


Kommenttijustus84 - 27.04.2010

Mik@zille luuletko että heinät tappavat tuon kalan?
Heinät voivat tarttua kalaan muummuassa koukkua irroittaessa jos se lasketaan rantapenkalle vaikka kala olisi haavissa. Ärsyttää kun ihmisten pitää arvostella täällä miten kukakin on kalaa käsitellyt pelkän kuvan perusteella.


Kommenttilasse.h - 27.04.2010

Kemun "tyhmään" kysymykseen:Sain tosiaan tuon raadellun 41 senttisen 8 minuuttia ennen luvan päättymistä.Mik@zille en pyöritellyt kalaa heinikossa,vaan laskin sen hetkeksi maahan,jotta saisin koukun irti.Ei se sille tietenkään hyvää tee,mutta kala teutaroi huomattavasti,ja se lähti kyllä takaisin sinne mistä se tulikin. :D


KommenttiMik@z - 27.04.2010 (Muokattu 27.4, 19:27)

Hieno homma ettei saamamies vetäny herneitä sieraimiin tuosta minun kommentista. Lasselle vielä henkilökohtaisesti onnittelut taimenenkasta.

justuksen viestiin en ota kantaa millään tavalla. Eiköhän täällä ole vääntöjä ollu aiheesta ja aiheen vierestä ihan tarpeeks.


Kommenttihossanjoki - 27.04.2010

Onnea kaloista! :)


Kommenttis.h - 27.04.2010

No teillähän oli vallan hyvä reissu ja onnee enkoista! Mihkäs pörhöön lasse täräytti?


Kommenttilasse.h - 28.04.2010

Ihan perus uppis jossa tippet pyrstö,tummanpunainen runko ja reiluhko peltopyy häkilä.Onnittelut kiitoksista....eiku kiitokset onnitteluista :D


KommenttiTaimenpummi - 30.04.2010

Hyvä pojat! Hyvin tullu kalaa, ja ihan järkevää mielestäni päästellä nuo talven rasittamat kalat takaisin. Pinnat siitä.
Kalojen vapauttamiseen löytyy hyvä video: http://www.youtube.com/watch?v=Fke7Mqw7R2w&feature=channel
Kannattaa opetella päästelemään kalat tuolla lailla vedessä. Jos ei sillä nyt muuta vaikutusta ole, mutta ainakin kuittailut perhorasiassa vähenee:)


Kommenttijanne93 - 01.05.2010

Jeps,omat kalani vapautan ihan tilanteen mukaan nätimmin tai rumemmin riippuen tietysti monesta asiasta,kuten veden lämpötilasta,väsytyksen kestosta,tai onko kala kenties kutuun valmistautumassa oleva jne,pääsääntöisesti kuitenkin pyrin aiheuttamaan mahdollisimman vähän tuskaa ja mahdollisesti ennemmin tai myöhemmin kostautuvia vaurioita kaloille.
Oikeastaan tiesinkin että jonkinlaista,tässä tapauksissa ihan asiallista valitusta tulee kuvista mutta "heinättömämpiä" räpsyjä ei ollut joten oli pakko tyytyä tuohon yhteen...:)


Kommenttikemu - 01.05.2010

Kiitos vastauksesta ''tyhmään'' kysymykseeni oli tuo viimonen lause mennyt ohi silmien.
HYvää vappua=)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti