Myllykoski (Nurmijärvi) | 19.4.2010 16:30

Kommenttivision10 - 28.05.2010

Löysinpä kuvista tuollaisen taimenen ja ajattelin laittaa tänne perhorasiaan sen. Olikohan tuo taimen nyt 27cm. Normaalisti vapautettu ja pirteä kala

Kommentit

Kommenttikalan elämää - 28.05.2010

Kyllä nuin pienet taimenet voi vapauttaa suoraan vedessä koskematta ollenkaan käsin, eikä nostella kivien päälle.


Kommenttibrezel - 28.05.2010 (Muokattu 28.5, 16:53)

Nyt ihan oikeasti miettikää siellä kalassa mitä teette! Ei tuollaisia taimenen poikasia pidä nostaa vedestä saati asetella kiven päälle! Tuolla tavalla pilaat kalojen limakerroksen ja voit itse päätellä mitä tapahtuu... Tuollaiset pitäisi vapauttaa vedessä kädet märkänä mahdollisimman nopeasti ja vahingoittamatta. IHAN OIKEASTI JÄRKI KÄTEEN


KommenttiAntti_R - 28.05.2010

Ei hemmetti jätkät. jotain rajaa tuohon iänikuiseen valittamiseen. käsitelköön kaloja miten tykkää.


Kommenttivision10 - 28.05.2010

kuha nostin vaa sen kalan kyl niitä välistä voi nostaa. Sorge


Kommenttivision10 - 28.05.2010

oon 13v.


Kommenttibrezel - 28.05.2010 (Muokattu 28.5, 16:56)

Tai voihan sitä ottaa vaikkapa opiksi ja minun mielestäni on hyvä valittaa jos tuon kokoisia taimenia kuvataan kuivalla kivellä! Täällä huomaa ettei iänikuisesta valittamisesta oteta opiksi jos ja kun näin tosiaan on? Ja jos sinun Antti.R mielipide on "käsitelköön kaloja miten tykkää" niin kerrassaan upeaa.


Kommenttinimetön - 28.05.2010

Mitä ikä vaikuttaa? Itse olen 15v.


KommenttiElkhaircaddis - 28.05.2010

Voihan se olla, että kaikki eivät edes tiedä, että kalojen limakerros kärsii tuosta vedestä nostelusta.


Kommenttibrezel - 28.05.2010 (Muokattu 28.5, 17:22)

Niimpä ja sen takia näistä asioista on hyvä jankuttaa jotta nämäkin asiat tulevat kaikille selväksi... Tästä on aivan varmasti aikaisemminkin puhuttu täällä. Minun mielestäni anteeksi pyynnöt tai nuoreen ikään vetoaminen on turhaa kunhan ottaa opiksi ja toimii seuraavilla kerroilla toisin (Kaikki tekee virheitä joskus). Tällä tavalla opitaan kunnioittamaan myös vapautettavia kaloja joka on omasta mielestäni tärkeää.


Kommenttivision10 - 28.05.2010

No nytten ainakib tiedän miten seuraavilla kerroilla asia hoituu


KommenttiElkhaircaddis - 28.05.2010

Kunhan vain ei tee niin kovaa vastaiskua kalan napatessa, että lentää huis vitikkoo :D


Kommenttijpr82 - 28.05.2010

Akka tekee aina sellasen vasta iskun,että kilonenki tonko lentää rannalle ja akka perseelleen ja ikää sillä on kohta 30vee :D


KommenttiVisionFlyFisher - 28.05.2010

Santtu95 puhhuu asijoo.Ikä ei vaikuta.


Kommenttihossanjoki - 28.05.2010

Juu eihän niitä kaloja kannattaisi kiville, hiekalle tai yleensäkkään maalle nostella, jos ei aio ruoaksi kalaa ottaa..Kalan koolla nyt minusta tässä ei niin siirta merkitystä ole, toki pienempi kala voi kärsiä kovasta käsittelystä hiukan enemmän..Mutta siis yleiskäsityksenä, ei c&r kaloja maille.

Ja tosiaan kalaan kyllä voi varovasti käsin koskea, se ei kalaa haittaa, kunhan muistaa vaan kastella kädet hyvin ennen kalaan koskemista. Kuiviin käsiin tosiaan voi tarttua kalanlima, mikä ei kalalle ole sen terveyden kannalta hyväksi.

Ikä ei tosiaan vaikuta, mutta tästä kalojen käsittelystä voi ottaa opetuksesta vaarin, itse kukin. Kokemuksen kautta ja kokeneemmilta kalamiehiltä oppii uusia asioita, en toki itse väitä että olisin ''asiantuntija'' :)


Kommenttisanteri94 - 28.05.2010

"löysinpä kuvista tuollaisen taimenen ja ajattelin laittaa tänne perhorasiaan sen". Elikkä mitä järkeä laittaa päiväkirjamerkintä jos oot sattunu löytämään kuvan 27 senttisestä taimenesta joka vielä makaa kiven päällä vapautusta odottelemassa? Mutta nooh...seuraavalla keralla isompi.


Kommenttipilkking - 29.05.2010 (Muokattu 29.5, 05:44)

No kuinka moni täällä voi rehellisesti sanoa, ettei olisi joskus huonosti kohdellu saalistansa, joko vahingossa tai tietämättään. Ne jotka voivat, nostakaa käsi pystyyn. Itse en ainakaan voi nostaa.

Älkää olko noin tekopyhiä! Jos sulla on perho-onki kädessä niin se ei tee kenestäkään meistä mitään maailman parantajaa, kalakantoihin verrattaen. Ottaen kuitenki huomioon kutusoraikkojen kahlaamiset näin keväisinki. Poikaset on vain joitan millimetrejä pitkiä, ja eivät pysty liikkumaan järin nopeasti tallaavan kahluukengän alta.

Niin ja tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.. Eli kuka käyttää liian ohutta peruketta----> liian hapoilla kala----> kuolee... väkäsetön koukku----> monta kertaa liian varovainen väsytys---> ja ylläri taas, hapoilla---kuolee. Eli kattokaa peiliin. Mun ei tartte koska säikähdän liian paljon---> järkytyn.. Teen myös itsekkin juuri noita samoja, mitä äsken luettelin. ja en ole aikeissani tapojani aivan heti muuttaa, koska olen tälläinen perho-onkija, jota muut kalastajat pitävät jokiemme herrana.

Anteeksi.. Tiedän, että moni täällä ei ymmärrä ironista tekstiä. Saatika sitä, mitä ironia on tai itseironia.


KommenttiAntti_R - 29.05.2010

Kyllä se on mulle yks ****n hailee miten muut kaloja käsittelee. Itse pyrin tottakai käsittelemään alamittaisia kaloja mahd. varovaisesti!


KommenttiAntti_R - 29.05.2010

Taisin ilmaista äsken vähän liian voimakkaasti.. minullehan sillä ei siis ole väliä kuinka muut siellä jossain päin Suomea käsittelevät kalojaan. Ja kyllä sitä nuorena kalastajana tulee paljon virheitä tehtyä. Toivottavasti virheistä otetaan kuitenkin opiksi.


KommenttiSoftaaja - 29.05.2010

Itse en tähän vapautukseen mitenkään puutu, vaan komppaan santeria ja kysyn, että mitä ideaa laittaa seuraavanlainen pk-merkintä? "Löysinpä kuvista tuollaisen taimenen ja ajattelin laittaa tänne perhorasiaan sen. Olikohan tuo taimen nyt 27cm."

Itse ainakin tykkään lukea enemmän todellisia "reissuraportteja" joissa kerrotaan mitä tapahtui ja millaista paikan päällä oli ja millainen sää ja mitä perhoja jne. Sellaista on hauska lukea ja katsella maisemakuvia ja muutenkin toivoa itse olevansa siellä. Tällainen raportti tuo mieleeni vain sen että kyseinen kirjoittaja haluaa sanoa "Jee, sain kalan, katsokaa kaikki!"

Toivottavasti ei ollut liian kriittistä, halusin vain minäkin tuoda oman lusikan soppaan ja kysyä että mitä järkeä.


Kommenttibrezel - 29.05.2010 (Muokattu 29.5, 11:55)

Olen itse sanonut että kaikki tekee virheitä, mutta kun nämä nuoret kalastajat laittavat tällaisia reissuja yleiselle nettisivulle niin kyllä näen järkeväksi sen että asioista huomautetaan, tällä tavalla asia menee toivottavasti perille.

Ja mielestäni on tärkeää että nuoremmat kalastajat oppivat toimimaan oikein kaloja vapattaessaan, koska niitä vapautettavia kaloja tulee vuoden aikana paljon! Ei muuta


KommenttiLampinen' - 29.05.2010

Olen täysin samaa mieltä brezelin kanssa! Tietystihän sitä varmaan perhokalastuksen aloittaessaan innostuu tuonkin kokoluokan taimenista, ja jokainen niistä on pakko kuvata. Mutta järkeä voisi kyllä vähän käyttää? Jokainen tietää että kala kuuluu veteen, niin miksi sitä sillon on pidettävä kuivalla maalla? Saman vahingon tuo kivikolle nostaminen saa aikaan myös isommillekin kaloille. Pahimmassa tapauksessa tuo kivikolle nostaminen tappaa kalan, ennenkuin se ehtii edes kutea ensimmäistä kertaansa.. No, eiköhän tämä saarna ala riittää ainakin omalta osaltani. Ja toivon, että tulevaisuudessa ei kukaan mene omia vapautettavia kalojaan käsittelemään tuolla tavoin. Otetaan siis kaikki tästä opiksi. Kireitä kaikille tulevalle kesälle !

Ja Antti_R:lle. Luulisi sinunkin (kokeneena?) kalastajana tietävän mitä tuo kivikolle nostaminen saa aikaan kalalle? Järki käteen..


KommenttiLärvästelija - 29.05.2010

Täällähän huudetaan kuin jollekin murhaajalle! Kyllä kaveri on jo varmasti oppinut läksynsä niinkuin itsekin sen jo sanoi että ensi kerralla jo tietää miten asia hoituu. Älkää ny tehkö kärpäsestä härkästä! Varmasti kukaan ei ole nassikkana kohdellut kaloja niinkuin niitä pitäisi kohdella. Pilkkingin tekstin kanssa täysin samaa mieltä olen. Ja ymmärrän jos nuorena perhomiehenä katselee näitä sivuja kun toiset pidemmälle ehtineet repii toinen toistaan komeampia kaloja ja haluaa sitten itsekin sen kalansa joskus näyttää vaikka se olisikin pieni taimen.


Kommenttivissy - 29.05.2010 (Muokattu 29.5, 15:11)

Lärvästelija kirjoittaa asiaa......

Kyllä on nyt *****tti, kun joka p.k.merkinnässä pitää ruveta itkemään samasta asiasta.

Itkekää ``herrasmiehet`` bambuvapoinenne lisää. ei auta.

Nuoret(kuin myös me aikuiset)vapauttavat ja tulevat vapauttamaan alamittaisia kaloja kivikon kautta... parempi sekin kuin ottaa sinttejä pannulle ritisemään. Niin, ja itse vapautan alamittaiset vedessä, ajan myötä senkin oppii...

Oli pakko: Mites nämä kalat sitten? eivät kärsi yhtään????

http://perhorasia.fi/Diary/ViewDiaryEntry.thtml?entryID=7811

harjushan se ihan heinikolla makkaapi.

Ja visionflyfisher, ikä ei vai vaikuta?? ei näköjään. Oikein isäpapan kanssa käännellään kutuasuista lohta kallioilla. ihan vain kaksi sekuntia tuossa meni??

http://perhorasia.fi/Diary/ViewDiaryEntry.thtml?entryID=8044


Kommenttibrezel - 29.05.2010 (Muokattu 29.5, 15:26)

Ja olen jo muutaman kerran maininnut että me kaikki teemme virheitä joskus ja en ole missään vaiheessa sanonut etten itse olisi koskaan tehnyt mitään väärin. Ja tuo kerta kun nostin hammonjoella harjuksen heinikolle oli yksi harvoista kerroista kun näin toimin hyvän kalakuvan saadakseni. Muuten olen yrittänyt kuvata kaikki c&r kalat mahdollisimman oikealla tavalla... (Osaakohan kukaan sanoa onko heinällä kuvaaminen parempi vaihtoehto kuin kivellä? Jos ketään edes kiinnostaa, itse en tiedä)

"Itkekää ``herrasmiehet`` bambuvapoinenne lisää. ei auta."

Tämä oli kyllä hauskin kommentti vähään aikaan, nyt en enää halua osallistua tähän keskusteluun. Piste.


Kommenttikemu - 29.05.2010

Tuossa taisi olla piste iin päälle.
Eli pointti on tässäkin: Kukaan ei ole täydellinen;)


Kommenttivissy - 29.05.2010 (Muokattu 29.5, 15:20)

Brezel:

Kiitos, nauroin tuolle itsekin.

Kemu:

Juurikin näin...


Kommenttijanpsa83 - 29.05.2010 (Muokattu 29.5, 16:24)

.


Kommenttistupe10 - 29.05.2010

Mitä te kaikki oikein kiroilette!? Herranenaika sentään.Tiedätte kuitenkin,että täällä on nuoria poikia.Itsekkin olen 15v.Onko tosiaan tämän sivuston kirjoitus mennyt näin aliarvoiseksi,että lähes joka kirjoituksesta löytyy kirosanoja.?!

Mukavahan se on,että olet saanut taimenen.Ja nyt me kaikki sen tiedämme.Mutta tuossa sanotaan mielestäni tuilla raporttia tehdessä lukee selvästi"(Ei alamittaisia saaliita)".Eli lue perhorasian säännöt huolella.


Kommenttivissy - 29.05.2010

Stupe:

Viimeisimmässä lestijoen raportissasi ette kaverisi kanssa tainneet saada yhtäkään mittakalaa?? Vain alamittaisia siis... Eli lue itse perhorasian säännöt huolella!


KommenttiLärvästelija - 29.05.2010

Hyvä vissy, sait wannabe elitistit kerrankin hiljaisiksi :D Ja en tiedä käsitätkö stupe10 kirosanat eri tavalla kuin minä , mut itse en kyllä huomannut kuin pari ja nekin oli hyvin "sensuroitu". Ja eihän teidän kilttien pikkupoikien pitäisi tietää mitä sellaiset sanat tarkoittaa, eihän ;) Ja kyllä mitä oon kuunnellut, 15-vuotiailla pojilla varsinkin on jo joka toinen sana naisten sukukalleksia tarkoittava rumemman puoleinen sana. En siis tietenkään kannata että täällä aletaan siivottomia puhumaan kun ne voi puhua muuallakin, mut äläs nyt turhasta valita.


Kommenttipipsa721 - 29.05.2010

pilkkingin kanssa samoilla linjoilla. Brezelille sen verran, että on eri tapoja ilmaista asia. Mitä luulet et 13v kalastajanalku miettii ko joku suurinpiirtein hyppii silmille siitä et on käsitellyt ehkä tietämättään kalaa väärin? Jotain järkeä vähän kokeneempienkin kalastajien päähän, eikä heti naulita ristille! Ei ainakaan hirmusen hyvää kuvaa anna aloitteleville perhokalastajille. Ei muuta..


KommenttiAntti_R - 29.05.2010

Kyllä minä tasan tarkkaan tiedän mitä tuo kiville nostelu aiheuttaa.. kalan limakerros vahingoittuu, ja se on lähes sama kuin palovammat ihmiselle (?)
Itse en kuitenkaan voi sille mitään jos joku niitä kiville nostelee.

pipsa721: täysin samaa mieltä. Jokainen meistä on varmasti tehnyt kalalle vahinkoa edes jossain vaiheessa kalastusuraansa.. Tietämättäänkin!


Kommenttibrezel - 29.05.2010

Ihan oikeassa pipsa721 olet siitä että varsinkin ensinmäisessä kommentissani olin aika jyrkästi mielipiteeni asiasta ilmaissut, mutta muuten olen mielestäni aivan asiallista kommentia laittanut ja edelleen näistä asioista on parempi puhua täällä kuin jättää kokonaan puhumatta. Olisihan se mukava että kalastajat oppivat toimimaan oikein c&r kalastuksessa kun se on nykypäivänä todella yleistä ja eiköhän jokainen joka haluaa voi itse etsiä lisää tietoa, koska sitä löytyy paljon...


Kommenttivissy - 29.05.2010

Kiitos kaikille! asia on pihvi. The end! Piste(.)

-Parahin Vissy


KommenttiAntti_R - 29.05.2010

Toista se oli ennen... jokainen saatu kala lyötiin puuklapilla tainnoksiin ja juostiin näyttämään kavereille. :D Heh, kireitä (siimoja) kaikille.


Kommenttisanteri94 - 29.05.2010

Joo kyllähän tuo c&r tuntuu menevän joskus vähän turhan niuhotuksen puolelle.


Kommenttistupe10 - 29.05.2010 (Muokattu 29.5, 20:41)

vissy, 4 tuntia, 0 minuuttia sitten.
Stupe:

Viimeisimmässä lestijoen raportissasi ette kaverisi kanssa tainneet saada yhtäkään mittakalaa?? Vain alamittaisia siis... Eli lue itse perhorasian säännöt huolella!

Kiitos ja näin tosiaan olen tehnyt!Lestijoella harjuksen alamitta on 30cm ja saamani harjus oli 32cm eli se ei ole alamittainen!Hauellakaan ei mielestäni ole alamittaa?Ja taimen oli alamittainen,mutta päätin mainita myös siitä,koska saalisraportti olisi jäänyt laihaksi.Ja 30cm taimenet lestijoellakin on harvassa.

Lärvästelijä taisi ýleistää hieman liikaa?Itse en ainakaan kiroile,että joka sana olisi kirosana!Mulle ainakin opetettiin jo 5 luokalla naisten sukupuolielimistä ja se on mielestäni ihan hyvä asia?! Vai onko?

Tuomas


Kommenttivissy - 29.05.2010

Olet sinä stupe näsäviisas... huomaa, että ikää ei ole kertynyt...

Sukupuolijutuista voitkin sitten mennä kirjoittelemaan ihan eri sivuille...

Kauanko muuten kirjoittelit edellistä kirjoitustasi? Varmasti kävit läpi kirjoituksesi ainakin kymmenen kertaa? Aikuistu!

Älä leiki pyhimystä arvon tuomas, kyllä me kaikki tiedämme, että te pojat puhutte rumia.

Ja ne seljeksen pullakalat... eivät ole priimakirrejä, ellet jo toisella sivulla muiden vittuilusta huomannut? Älä leiki viisaampaa ja vanhempaa kuin olet, rakas stupe.

-Eversti vissy


Kommenttistupe10 - 29.05.2010 (Muokattu 29.5, 21:16)

Anteeksi vissy,mutta en mielestäni ole leikkinyt mitään näsäviisasta?Kerro jokin asia missä näsäviisastelin.Ja ikää on nimenomaan kertynyt sen 15v ja olen niin aikuinen kuin 15v voi olla.Ei 15vuotiaalta tarvi vielä kovin aikuismaisia eleitä odottaa?Aikuistu itse Vissy kun tarvii nuoremmille aukoa päätä.Minun mielestä ne seljeksen kirret oli oikein kauniita ja priima kirrejä!Ole sinä sitten mitä mieltä tahdotkin.Sanokaa joku kenen mielestä ne ei ollut priimakirrejä.

Ja tosiaankaan en mitään näsäviisastellut.Tulet vain itse mulle huutamaan alamittaisista.Vaikka siinä ei ollut kuin yksi alamittainen taimen.Ja selitinkin jo miksi siitä halusin mainita.Että tämmöistä näsäviisastelua tälläkertaa?Ja noista sukupuolielimistä en mene muualle puhumaankaan.Vastasin siinäkin vain lärvästelijälle.Ja mitä väliä vaikka olisinkin lukenut edellisen kirjoituksen 10 kertaa läpi?NO jos se nii kiinnostaa niin luin sen tasan kerran läpi.Aivan niinkuin ohjeissa suositellaan,ennen viestin julkaisua.

Tuossa linkkiä saamaani yhteen hyväkuntoiseen kirreen.http://www.perhokalastajat.net/kuvagalleria/displayimage.php?album=lastup&# 38;cat=16404&pos=3 .Mielestäni tuo on tosi komea kirjolohi!

T.15v innokas perhokalastaja Kokkolasta


Kommenttinimetön - 29.05.2010 (Muokattu 29.5, 21:35)

Ei jaksa teille kaikille nauraa;)Ja noi stupen kirret on khyl aika priimoja ku vertaa johnki peruspulla kaloihin;P


Kommenttivision10 - 29.05.2010

Mun mielestä stupen kirret on priimoja.


KommenttiJartza - 29.05.2010

Huh... johan on kommentteja. !
Parhaat kommentit antoi mielestäni pipsa721.... !!!
Mistäpä moinen lupaava kalastajan alku tietää kaikesta kaiken ?? Eiköhän meidän vanhempien konkareiden olisi vaan asiallisesti neuvoa näitä nuorimmaisia eikä meuhkata vallattomasti.!!!

ja mun mielestä santeri94:llä oli kommentoinnissa c&r:stä paljon asiaa lyhyessä lauseessa.

Mut hey, kukin taaplaa tyylillään , mut surettaa tottakai moiset kuvat ja nää iänikuiset c&r tohinat..... :(


Kommenttisanteri94 - 29.05.2010

Kyllähän stupen kirre on istarikirjolohien kauneimmasta päästä. Solakka ja pyrstökin kunnossa!


Kommenttivissy - 30.05.2010

Hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta itse kullekin säädylle!!!

Toivottaa: Vääpeli Vissy perheineen


Kommenttipipsa721 - 30.05.2010 (Muokattu 30.5, 03:26)

Johan tästä Show nousi. Toisaalta aivan asiasta.

Jos nyt kuitenkin me pidemmän aikaa kalastaneet tehtäisiin nyt sellainen sopimus että neuvotaan asiallisesti käyttäen asiallista tekstiä noita nuorempia kalastajia jos jotain neuvottavaa on.
Siten taataan se, että jatkossakin uskaltavat saalismerkintöjään ja kommenttejaan/kysymyksiä palstalle kirjoitella, mikä on ainakin omasta mielestäni pelkästään positiivinen asia :)

Olen itsekin syyllistynyt palstalla suotta kiihkeään keskusteluun ja uhoamiseen (ikuinen kuumakalle), mutta todennut että ketä se auttaa ja palvelee, tuskin ketään?

Nyt rauha maahan ennen ko enemmän pahoitetaan toistemme mieliä ja lähdetään vaikka kalaan :)

Kesän jatkoja kaikille..


Kommenttivision10 - 30.05.2010

Samoin :D


KommenttiVisionFlyFisher - 30.05.2010

vissy,missä sie muka näit,että ois männy vaan 2 sekunttia siinä kalan kuvauksessa+mittauksessa?Ja miun mielestä stupe ei kyllä oo missään vaiheessa viisastellut kenellekkään.Noh,kesän jatkoja+kireitä kaikille.


KommenttiLärvästelija - 30.05.2010

Äly hoi taas...


KommenttiCinnemonMan - 31.05.2010

Nuori jannu sai taimenen ja oli iloinen asiasta ja nosti sen kivelle kuvattavaksi. Okei, ei siittä tartte ruveta raivoon! asiasta voi mainita asiallisesti esim." Noin pientä kalaa ei saisi nostaa kivelle edes kuvaamisen ajaksi koska se vahingoittaa kalan limakerrosta. Muistathan ensi kerralla! : ) " Vissy oletkohan itsekkään kovinkaan montaa kesää nähnyt kun lisäilee oman nimensä eteen Eversti- etuliitteitä!. En itsekkään pidä siittä että pieniä kaloja käsitellään varomattomasti.


Kommenttisuperharri - 31.05.2010

Kyllä mun mielestä CinnemonMan puhuu täyttä asiaa.


Kommenttistupe10 - 31.05.2010

Yhdyn superharrin kommenttiin!


KommenttiTimhoe - 31.05.2010

Hyvä kun keskustelua nousee asiasta. Kun virhe havaitaan, tulee siihen puuttua ihan saman tien, eikä jälkikäteen kuittailla päiväkirjamerkinnöistä. Brezelille pojot asian suorasta nostamisesta esille ilman sen kummempaa hurskastelua.

OT:
Mun nähdäkseni perhokalastuskulttuuria dominoi osittain hyvinkin vahva ulkokultaisuus, mikä voi kuitenkin olla aika läpimätä sisältä. Hehkutetaan C&R hommia henkeen ja vereen, kuitenkin kuvataan kalat rantakivillä. Ajetaan läpi väkäsettömien koukkujen pakkoa, kuitenkin siten et päästään taas perjantaina repimään vanhojen C&R taimenten leukaperiä uudestaan ja uudestaan, että saadaan kuvia netiin. Provokatiivista, kyllä.

Tää keskustelu on nyt kuitenkin sikäli ollut tervehdyttävä, et esille on nostettu joitain raakoja faktoja tästä hommasta. Kalojen kivillä pyörittely ei tee niille hyvää, tarkotusperästä riippumatta. C&R ei tee hommasta sen parempaa, jos metodit ei ole hallussa. Suoraan sanoen ihan kiva havaita, et tällä palstalla on sellasia kirjottajia, jotka kykenee sanomaan suoraan ja asiasta.

Pitkästä aikaa jotain muutakin kun 'tane42cm pinkillä liitsillä cr ofcuz lol.'


KommenttiVisionFlyFisher - 31.05.2010 (Muokattu 31.5, 16:55)

Seljeksen kirret on kylläkin priimoja muiden paikkojen kirreihin verrattuna.Muutaman päevän kuluttua on varmaan muutama sata kommenttia tällä palstalla,jos tätä menoa jatkuupi.Ennää en ota osaa tähän keskusteluun.Piste.


Kommenttivissy - 31.05.2010

Aika pelleä touhua, että käännellään kutuasuista lohta kalliolla ja kuvaillaan monen ihmisen sylissä, vaikka vain yksi mies sai kalan ylös...

http://perhorasia.fi/Diary/ViewDiaryEntry.thtml?entryID=8044

-Everstiluutnantti Vissy


KommenttiVisionFlyFisher - 31.05.2010 (Muokattu 31.5, 22:08)

hohhoijjakkaaa,joku jaksaa...


KommenttiSkate14# - 31.05.2010 (Muokattu 31.5, 22:57)


Kala on kivellä ja se ei ole sille ainakaan hyväksi,joten tulevaisuudessa pienet ja ISOT kalat jotka päästetään takaisin niin mielellään kuvaus/irroitus: VEDESSÄ, MÄRISSÄ KÄSISSÄ, MÄRÄLLÄ RUOHOLLA taikka C&R HAAVISSA.

Eiköhän asia tullut raportin tekijälle selväksi, mutta muilla tuntuu tekevän vaikeaa.


EDIT.

Kiitos ja anteeksi.


KommenttiVisionFlyFisher - 31.05.2010

Admin,voisit siirtää tämän jo keskustelupalstan puolelle,kiitos;)


KommenttiVisionFlyFisher - 31.05.2010

Muokkasin kyllä,laitoin sen alkuperäisen ihan hieman vidduillakseni.No,kesän jatkoja nyt kuitennii.


KommenttiVisionFlyFisher - 31.05.2010

Ainiin,eikös perhorasian säännöissä lue että;''ethän merkitse päiväkirjamerkintöihin alamittaisia saaliita joita et mainitse laskeneesi takaisin''


KommenttiSkate14# - 31.05.2010

VisionFlyFisher, eikö sun pitäis pitää huoli vain ja ainoastaan omista viesteistäsi tällä palstalla, kun et näköjään itsekään laadukasta keskustelua saa aikaan. viimeisestä 7 viestistä 5 on sinun laittamia 1-3 rivin mittaisia lauseita. Ei millään pahalla!

http://perhorasia.fi/Forum/Thread.thtml?forumID=1&threadID=33518&th readStart=0

Jatketaan vaikka täällä C&R keskustelua paremmissa merkeissä :)


KommenttiMik@z - 31.05.2010

Nyt menee niin kivasti yli, että on pakko kirjottaa jotain.

VisionFlyFisher viitatessasi sääntöihin osaat näemmä lukea, mutta ymmärrätkö lukemaasi? Merkinnän kuvauksessa lukee selvästi vapautettu, mikä minusta tarkoittaa samaa kuin takaisin laskeminen.


KommenttiSkate14# - 31.05.2010

Nyt tuli luettua ketju läpi kokonaan,ja huhhuh minkälaisia viestejä. Uskoisin että käyttäjien keski-ikä on lähellä 10v.

Eikö kommenttien pitäisi olla rakentavia kuten Brezelin ja lärvästelijan ja muutaman muun jotka opastavat miten kaloja pitäisi käsitellä päästättäessä takaisin, mutta aina on näitä uhmakkaita murrosikäisiä poikia jotka haluavat olla kaikkea vastaan. Vastaisivatkohan kosken tai joen rannalla samalla tavoin päin naamaa ?


Kommenttivissy - 01.06.2010 (Muokattu 1.6, 00:46)

http://perhorasia.fi/images/full_size_images/31518.jpg

Onneksi olkoon hienosta kalasta! Ja hyvää kesää kaikille!

Toivottaa: Talonmies Vissy


KommenttiLärvästelija - 01.06.2010

Kuules nyt VisionFlyFisher, arvaas kuinka naurettavalta kuullostaa ja näyttää, kun aluksi lukee tuon teidän päiväkirjamerkinnän tarinan joka päättyy sanoihin "Sitten otimme pikaisesti kuvat ja mittasimme kalan ja laitoimme sen varovasti takaisin veteen."

Siis todella hienoa että olette laskeneet sen kalan varovaisesti takaisin veteen, mutta sitä ennen olette ottaneet kaksi kuvaa kalasta isäsi kanssa, sitten kopitelleet kalan kanssa ja ottaneet kuvan siitä sinun roikotettavana. Sitten saitte kuningasidean että heitetäänpäs se kala vielä kalliolle ja otetaan nyt vielä pari kuvaa. Ja olette varmaan tässä vaiheessa vasta tajunneet ettei teidän pakastimeen mahdukkaan näin isoa kalaa, niin olette "varovaisesti" laskeneet sen takaisin.

Ja joo, ei se kuvien ottojärjestys välttämättä ollut tuo, mutta väliäkö sillä?


Kommenttibrezel - 01.06.2010

Tämä on mennyt jo niin överiksi etten jaksaisi kirjoittaa tänne tuosta VisionFlyFisherin c&r lohesta, mutta kuitenkin jotain on laitettava. Tuota ei kyllä ihan pikaisesti ole kuvien perusteella takaisin laskettu? Vähän kyllä mietityttää miksi piti kuvata molempien sylissä ja viellä kalliolla, mutta kaipa ihmisiä on joka lähtöön. Laittakaa viellä kommentia... ei ole varmaan väliä mistä kirjoittaa enää.


Kommenttibrezel - 01.06.2010

Onko myllykoskella näkynyt paljon salakalastajia tai kalastuksen valvojia :D


KommenttiVisionFlyFisher - 01.06.2010 (Muokattu 1.6, 13:09)

Mik@z:ille:Sitä mie vaan että ite asiassa ei vision10 mitään perhorasian sääntöjen vastaista oo tehnyt.ja Lärvästelijälle kuvien ottojärjestys ei tosiaankaan ollut tuo.Ja kerroppa Lärvästelijä, kerroppa mitä tuollaisella mustalla murjaanilla tekkee jos sen laittaa pakastimeen.Ei yhtään mitään.Ja lueppa nuo Langinkosken kalastussäännöt tuolta:http://lohikeskuskotka.fi/fi/kalastuskohteet/langinkoski/saannot tajuaisit vieläkin paremmin miksi yleensä Langinkoskella ei siihen aikaan oteta niitä ''sammakoita''.eikä niitä kukaan ota muulloinkaan.Kiitos.Ja anteeksi.


KommenttiVisionFlyFisher - 01.06.2010

''Itkekää ``herrasmiehet`` bambuvapoinenne lisää. ei auta. '' paras kommentti tällä palstalla.:D


KommenttiLärvästelija - 01.06.2010

Arrghh...*facepalm* Ei sulle jaksa edes kettuilla mistään kun et näköjään tajua yhtään minkään asteen sarkasmia tai huumoria.

Kuten jo edellisen viestin loppuun sanoin, kun varmasti alkaisit siitä kitisemään ja niinkuin aloitkin, niin onko sillä kuvien ottojärjestyksellä mitään väliä? Kala oli joka tapauksessa niin pitkään maalla että ihminenkin olisi hukkunut siinä ajassa jos olisi ollut veden alla! Ja kun noin kesähessulta kerran teidän toiminta näytti, niin ei olisi todellakaan ollut ihme että kala olisi nuijaa niskaan saanut.


Kommenttikemu - 01.06.2010

Huh! Kyllä tähän vielä ne sata kommenttia saadaan kun VisionFlyFisher vastaan muu-maailma tappelee. varmaan yksi jos kukanenkin alkaa huomaamaan että tämä on aikalailla turhaa pilkunviilausta.
moro.


Kommenttinimetön - 01.06.2010

Päätekijähän tässä on Visionflyfisher.Visionflyfisher sanoo että hyviä kesänjatkoja ja aloittaa heti uuden keskustelun hmmmmm...
Mielestäni ei ole hienoa kuvata kuteneita tummia lohia. Miksette kommentoi sitä merkintää, vaan jatkatte tätä?! Kuvatkaa ja kehukaa kun saatte kirkkaita. Uskon itse että tämän merkinnän tehnyt on jo oppinut läksynsä.


KommenttiLärvästelija - 01.06.2010

Juu ei tässä kyse ole varmaan viimeiseen 20-30 kommenttiin ole ollutkaan merkinnän tekijästä. Mut miksei tummia kaloja saisi kuvata? Onhan se kirkas hienompi kala mutta LOHI se tummakin on?! Kunhan vaan muistaa käsitellä kalaa oikein niin kuvatkaa ihmeessä. Itse en ole kuin pieniä lohenpoikasia saanut ja tänä syksynä olisi tarkoitus aloittaa lohen perhokalastus, ja voitte olla varmoja että jos jonkin hiukankin isomman lohen/taimenen saan, niin olkoon se vaikka sinisen värinen niin kuvia siitä otan:)Ei aina käy järkeen teidän junioreiden lausahdukset.


Kommenttikemu - 01.06.2010 (Muokattu 1.6, 14:43)

Mutta tässä ei enään kyllä käsitellä tätä merkintää, vaan koko c&r tapaa kokonaisuudessaan.
Tästä materiaalista saisi varmaan kohta kirjan nimellä: Catch and Release.

Edit: Hups tuli viestit päälekkäin lärvästelijän kanssa


KommenttiAntti_R - 01.06.2010

Kyllähän se on ihan helvetin hienoa kuvata kutulohia. Ja vieläpä suuria! En minä ainakaan ilman kuvaa selviäisi tuollaisesta tilanteesta!

HUOM! Tämä on vain minun mielipiteeni! Ja tottakai vapautan kaikki saamani kutukalat!


Kommenttiapprox - 01.06.2010

VisionFlyFisher kirjoitti: "Ja lueppa nuo Langinkosken kalastussäännöt tuolta:http://lohikeskuskotka.fi/fi/kalastuskohteet/langinkoski/saannot tajuaisit vieläkin paremmin miksi yleensä Langinkoskella ei siihen aikaan oteta niitä ''sammakoita''.eikä niitä kukaan ota muulloinkaan.Kiitos.Ja anteeksi."

Niin, Langinkosken kalastus säännöissä mainitaan: Kaikki lohet ja talvikkotaimenet tulee vapauttaa välittömästi ja vahingoittumatta takaisin jokeen 16.11. – 31.5. välisenä aikana.

Siis tulee VAPAUTTAA VÄLITTÖMÄSTI.

Tiedoksesi seuraavaa Langinkosken reissua silmälläpitäen; jos kala kuvataan ensin saajan sylissä, vaihdetaan vielä kerran toisen hemmon syliin kuvattavaksi ja laitetaan kala lopuksi maahan kuvattavaksi kyseessä EI OLE VÄLITÖN VAPAUTUS.

Jos jollain on epäselvyyttä mitä se välitön vapauttaminen tarkoittaa niin soittaa ja kysyy tuolta:
METSÄHALLITUS
Hannu Hupli
puh. 0400-272906


Kommenttinimetön - 01.06.2010 (Muokattu 1.6, 17:29)

No tarkoitin siis, että kutulohet päästettäisiin nopealla kuvaamisella takaisin,eikä ihmeteltäisi kauempaa. Ilmaisin sen vain väärin. Sorry:D


KommenttiSkate14# - 01.06.2010 (Muokattu 1.6, 23:21)

VisionFlyFisher:ille suosittelen että menee jatkamaan keskusteluaan vaikka IRC-gallerian,taikka kalastus.com sivustolle joilla on samanhenkistä porukkaa pilvin pimein.

Ymmärrän kommenttisi osittain koska olet nuori,mutta turha jakaa neuvoja koska et näköjään ymmärrä tai halua ymmärtää tekstiä ainakaan suomeksi.

HIENO TAIMEN, VÄÄRÄSSÄ PAIKASSA THAT`S IT!
ONNEA KALASTA!(ensi kerralla kuva vedessä ;) )


KommenttiSkate14# - 02.06.2010

VIIMEISIN VIESTI TÄHÄN KETJUUN VisionFlyFishermanin OIKEASTI.

- Aluksi itse VisionFlyFisher:ille. Eikö tää tarkoita että lopetat keskustelun tässä raportissa???

VisionFlyFisher, eilen. [Muokattu 31.5, 16:55] Ennää en ota osaa tähän keskusteluun.Piste.


VisionFlyFisher, eilen. [Muokattu 31.5, 22:08]
hohhoijjakkaaa,joku jaksaa...


VisionFlyFisher, eilen.
Muokkasin kyllä,laitoin sen alkuperäisen ihan hieman vidduillakseni.No,kesän jatkoja nyt kuitennii.


VisionFlyFisher, eilen.
Ainiin,eikös perhorasian säännöissä lue että;''ethän merkitse päiväkirjamerkintöihin alamittaisia saaliita joita et mainitse laskeneesi takaisin''


VisionFlyFisher, 12 tuntia, 14 minuuttia sitten.
''Itkekää ``herrasmiehet`` bambuvapoinenne lisää. ei auta. '' paras kommentti tällä palstalla.
NO TULIPAHAN AVAUDUTTUA SITTEN :( Toivottavasti voit edes tulevaisuudessa alkaa kuuntelemaan vanhempien/kokeneempien vinkkejä ilman että otat itseesi jokaisen kommentin.


KommenttiJokke_ - 11.06.2010

Hienon pikkutaimenen oot vision10 napannu :) itte oon samallaisia napsinu useemman ja jokasesta on kuva tullu otettua kännykällä keskellä koskea, mutta se touhu loppui siihen ku kännykkä putosi erään pikku taimenen kuvauksessa koskeen ja meni menojaan :D nyt niistä taimenista ei jää nykyisin ku lämmin muisto mieleen.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti