Palsankoski (Multia) | 1.6.2010 15:30

KommenttiM_a_k_e - 03.06.2010

Tonin kanssa kalaan, lähtö päivällä. Saavuimme kello 15.00 koskelle ja luvat käynnistyi 15.30. Kaloja näytti koskessa olevan varsin mukavasti. Kummatki otettii 2 taimenta ja 7 taimenta yhteensä päästettii vapaaksi. 3kpl kirjolohiakin kävi näytillä mutta ei onneksi enempää :) Hieno koski, pakko päästä toistekin tuonne!

Kommentit

KommenttiLärvästelija - 03.06.2010

No jo oottekin kauniit taimenet koukuttaneet:) Melkein kateus iski kun täällä päin ei ole tietoakaan kun joskus harvoin tuon kokoisista jokitaimenista:/ 20cm-35cm taimenia kyllä riittää ja meritaimenia tietysti:) Mihinkäs perhoon kalat otti?:)


Kommenttierkkijorma69 - 03.06.2010

Mukavan näköisiä kaloja! itsekkin suunnitelin että lähden tuolla palsalla käymään tässä kesän aikana =)


KommenttiSoftaaja - 03.06.2010

Ja kaikkien nuiden kalojen lisäksi vielä upean näköiset paikat, varmasti oli hienoa kalastaa tuolla. Onnittelut.


KommenttiM_a_k_e - 03.06.2010

istari taimenia :/ otti valkosta liitsii ja tinselii hanakasti.. kirret sain pienellä vihreällä pupalla :D eli meni vähän nurinkurisesti


KommenttiM_a_k_e - 03.06.2010

Tossa vielä yksi taimen kuva.


Kommenttihossanjoki - 03.06.2010 (Muokattu 3.6, 17:25)

No eipä sillä väliä, onko ne kalat istareita vai ei. Pääasia on että oli mukava ja onnistunut reissu!:) Ainakin hyvällä mielellä voi kalan tai kaksi kotiinkin kantaa..;)

Syvät onnitteluthienoista kaloista!


KommenttiM_a_k_e - 03.06.2010

Kyllä sanoisin että luonnontaimen kyllä pistää paljon paremmin hanttii.. Melkein tuntui että noista kirreistä oli enemmän vastusta ku taimenista. Kiitokset vaan =)


KommenttiM_a_k_e - 03.06.2010

Mutta täytyy sanoa että erittäin upea paikka ja laavulta löytyy hyvät puu varastot kirves ja saha ja kaikkein tärkein savustuspönttö.. kyllä maistui savustettu taimen hyvältä illalla ennen nukkumaan käymistä =)


Kommenttipipsa721 - 03.06.2010

Oli kyllä tosi hieno reissu, ilmat todellakin suosi ja tapahtumia mukavasti :)
Olet muuten hiton komeen ukon löytäny kuvaan Cheri-lippis päässä :D :D


Kommenttimotulli - 04.06.2010

Mistäs päin jokea Tanelit napsu kiinni,oliko yks hottipaikka vai tuliko vähän sielt sun täält??
Huomenna mestoille;)
Niin ja onnea komeista Taneleista...


Kommenttipipsa721 - 04.06.2010 (Muokattu 4.6, 12:39)

Tuo niska oli yks hotspot, hiekkaranta toinen ja alemmilta koskilta oli pari tapahtumaa.. Pinturillaki tuli napattuu 1 taimen tuosta niskalta vastarannalla näkyvän kiven edestä :)


Kommenttimotulli - 04.06.2010

Ok,kiitti inffosta,täytyy varmaan itekkin kokeilla pinturia,oon joskus aikaisemminkin kokeillut tuolla pinturia mut tärpit on vain jäänyt puuttumaan :(,ja onneksi olkoon pinturikalasta ;)


KommenttiLärvästelija - 04.06.2010

Juu ei sillä niin väliä vaikka istareita olisikin:) Eipä meinaan todellakaan monesta paikasta saa tuon kokoisia luonnonkudusta syntyneitä jokitaimenia:) Taitavat lähteä järveen tai mereen kasvamaan kun saavuttavat sen 35cm- 40cm pituuden ja tulevat sitten useampi kiloisina mörköinä takaisin;) Itse istuttaisin taimenia paljon mielummin kirjolohien sijaan, koska vaikka ne taimenet olisikin pyyntikokoisia ja aluksi tyhmiä kuin vasemman jalan vuotavat kumisaappaat, niin kyllä ne siitä fiksuuntuu ja oppivat luonnonkalojen tavoille ja elvyttävät kantaa, toisin kuin maahanmuuttaja kirret, mitkä ei tänne kuulu ja ovat vain kalastajien iloksi täällä että on edes jotain mitä pyytää:)


KommenttiM_a_k_e - 05.06.2010

Siinähän on vain se pulma että taimen kustantaa 3kertaa enemmän ku kirjolohen istutus...


Kommenttibrezel - 05.06.2010

Taisi olla hyvä reissu kun saalistakin tuli noin hyvin ja kuvien perusteella näyttää hienolta paikalta kalastaa.

Enpä tiedä onko pyyntikokoinen taimen istutettavana parempi kuin kirjolohi, varsinkaan jos joessa on alkuperäinen taimenkanta olemassa. Kirjolohi oppii luonnossa syömään hyönteisiä yllättävän usein/nopeasti eli kyllä ne usein pärjäävät. Tuntuu että monilla on vain se halu saada TAIMENTA.


KommenttiLärvästelija - 05.06.2010

No pyytää emokalat joesta niin tadaa, istutuskalat on samaa kantaa kuin joessa. No tottakai on halu saada taimenta. No se on kyllä totta että tyyriimpää se taimenten istuttaminen kuulemma on. Kasvavat ilmeisesti jonkin verran kirjolohta hitaammin jos en väärin muista? Oma pointti nyt oli lyhyesti vaan kun monet puhuu niin kovasti taimenten suojelusta, niin miksi istutetaan kirjolohia, mitkä ei suomen luontoon kuulu, vievät taimenten reviiriä ja muutenkin kilpailevat ravinnosta ja yms.


Kommenttibrezel - 05.06.2010

Hohhoijjaa eivät pyyntikokoiset istaritaimenetkaan kuulu vesiin joista löytyy alkuperäinen taimenkanta, sotkevat kutuaikana omia geenejään luonnon kalojen kanssa joita pitäisi suojella ja http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?f=7&t=13180& ;hilit=geenit lötyy enemmän keskustelua missä voi aiheesta jatkaa ettei taas tule pvkirjamerkintään lähemmäs sataa kommenttia...


KommenttiLärvästelija - 05.06.2010

Millä tavalla ne sotkevat yhtään mitään geeneillään, jos tehdään niinkuin edellisen kommentin ekassa lauseessa sanoin?


Kommenttibrezel - 05.06.2010 (Muokattu 5.6, 19:27)

Eli poistettaisiin alkuperäinen kanta (jota pitäisi kaiken järjen mukaan suojella) ja tehtäisiin uusi taimenkanta joka pysyisi siis kunnossa pyyntikokoisten taimenistutuksin? Asiasta kannattaisi keskustella paikka kohtaisesti...
Ok, en sano enää mitään jostain tietämättömästä syystä.


KommenttiLärvästelija - 05.06.2010

Voi nyt kirosana. Joutuu oikeen rautalangasta vääntämään. Siis, jos emokalat, joiden mädistä istukkaat ovat lähtöisin, olisi pyydetty samaisesta joesta, mihin istukkaat meinataan istuttaa, niin eihän silloin tapahdu mitään alkuperäisen kannan poistumista, kun istukkaat kerran on samaa kantaa kuin joessa oleva. Ja enkä tässä nyt tarkoita että pelkästään pitäisi pyyntikokoisia istuttaa, sillä eihän niillä pelkästään todellakaan hoideta ja vahvisteta kantaa. Vaan istutetaan myös poikasia, kuten nytkin tehdään, mitkä sitten jossain vaiheessa vaeltavat kasvamaan ja palaavat toivottavasti jokeen kutemaan mihin ne on istutettu. Ja mikä ettei, ei mua haittaa kirjolohta istutetaankin, mutta vois sitä vähentää, ja pistää enemmän taimenta, senkin kustannuksella ettei saada niin paljoa istukkaita kalliimman hinnan takia.


KommenttiElkhaircaddis - 05.06.2010

Lärvästelija yrittänee yksinkertaistettuna sanoa, että pyydetään muutama luonnontilainen emokala jotka sitten lypsetään kalanviljelylaitoksella, ellen väärin ymmärtänyt. :D


Kommenttibrezel - 05.06.2010

Aaa eli ymmärsin aikaisemman viestisi nopeasti lukiessani väärin. Hehe kuullosti omassa päässäni jo sen verran typerältä tuo idea. Tuolla tavalla homma voisi varmaankin toimia, mutta silloin tehtäisiin luultavasti niitä poikasistutuksia ja ei noissa pyyntikokoisten taimenien istutuksissakaan ole mielestäni suurta haittaa jos ne kalat eväleikataan kunnolla, koska ne pyydetään suht tehokkaasti ylös jolloin ne olisi helppo tunnistaa istutetuiksi...


KommenttiLärvästelija - 05.06.2010

No niin nyt kuullostaa paremmalta:) Ei kai vain brezelillä ole näin lauantaina jotain mallasjuomaa kädessä viemässä keskittymistä muualle;) Miten muuten mahtaa olla, tajuaakohan sanotaan vaikka 1,5kg painoisena istutettu taimen lähteä jossain vaiheessa mereen/järveen vaellukselle ja palata vielä takaisin kudulle?


Kommentti^^Perhostelija^^ - 06.06.2010

Onnea hienosta ja onnistuneesta reissusta=) Komeita kaloja olette saaneet=) Onkos kalliit luvat? missä päin koski sijaitsee?


Kommenttibrezel - 06.06.2010

Ei tietenkään Lärvästelijä hehe.
Miksei tuollainen 1.5kg istarikin voisi lähteä vaeltamaan ja löytää tietääkseni turhankin hyvin samoille kutupaikoille muiden taimenien kanssa.


KommenttiLärvästelija - 07.06.2010

Eikun ajattelin vaan että mahtaako sellaisella jo aikaa sitten poikasvaiheen ohittaneella istarilla olla rytmit hiukan sekaisin kun on kasvanut rehupapanoilla muiden lajikumppaneiden lähtiessä vaeltamaan, kunnes sitten yhtäkkiä joutuukin putken suusta ympäristöön mistä ei tajua mitään? Kyllä ne istaritkin varmasti silti ennen pitkää lähtee johonkin suuntaan jokea vaeltamaan, ja päätyvät mereen/järveen, ja kun kutuvietti käynnistyy niin samalla tavalla ne kai osaa suunnistaa takaisin samaan jokeen kun muutkin taimenet:) Taidan tässä silti jo vastata itsekin omiin kysymyksiini:D


Kommenttipipsa721 - 07.06.2010

No tuolla Palsalla ei ole kuitenkaan kuuleman mukaan toivoakaan tällä hetkellä että kutu onnistuisi vaikka kutemaan jokeen tulisivat, kuulemma "liian hapokasta" vettä..


KommenttiM_a_k_e - 07.06.2010

Luvat 15e päivä mökinvuokraus 10e mökinpuolikas sinnem mahtuu kaks hyvin.. lahdesta perhorasian mukaa 175km oikea matka oli kylläkin 225km

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti