Poltinkoski (Ikaalinen) | 12.6.2010 10:19

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 13.06.2010

Herätyskello soitti klo 7.00 aamulla,hieman vielä väsytti mutta ylös oli noustava.Aamukahvit kera aamupalan,kahvia termospulloon ja pari voileipää evääksi ja sitten kohti Poltinkoskea...
Perillä parkkipaikalla oli vain yksi auto,sateinen keli karsii väistämättä osan kalastajista pois.Kupillinen kuumaa kahvia termarista ja sitten kahluukamppeet päälle ja ongelle.Aloitin parkkipaikan viereisestä suvannosta,josta ajattelin kirjolohien ehkä liitsiin iskevän.Haravoin suvannon sekä mustalla että oranssilla liitsillä ilman minkäänlaista merkkiä kaloista.Eipä ollut kirjoja suvannossa tällä kertaa,ainakaan liitseistä kiinnostuneita.
Päätin siis lähteä kuohujen puolelle koskiin kalastelemaan,ja perhoksi vaihdoin Super-Tinselin.Valinta osui oikeaan ja tapahtumia alkoi tulla.Kaikenkaikkiaan neljä taimenta tälläsi Super-Tinseliin,näistä kaksi osui koukkuun niin hyvin että pääsin niitä väsyttelemään.Toisen taimenen otin ruokakalaksi,ja toisen päästin takaisin jatkamaan uimistaan.Yksi taimenista yritti kolme kertaa osua perhoon kuitenkaan siinä onnistumatta ennenkuin luovutti.Jännittäviä hetkiä kun tietää missä kuohussa taimen oleilee ja melkein tietää sen syöksyvän perhon perään.
Kaksi taimenta ylös asti jäi sitten päivän saldoksi,ihan mukavasti kuitenkin oli tapahtumia.
Kalastelun lopetettuani kävin vielä ajelemassa Kalliokoskella jonka saa onkia samalla luvalla,en ollut aikaisemmin paikalla käynyt joten oli jo aikakin käydä tutustumassa.
Kaikenkaikkiaan tuli vietettyä mukava lauantaipäivä perhokalastuksen merkeissä. :)

Kommentit

KommenttiJokke_ - 21.06.2010

Hemettin hienon taimenen oot repiny :) ja onnea muutenki komeesta reissusta! Sit tämmöne erittäin erikoinen kysymys tähän väliin eli millon sä lisäsit tän merkinnän päiväkirjaan?:D


KommenttiJ.Juntunen - 21.06.2010

Ihan asiallinen reissu! olikohan minkä kokonen tuo tinseli mitä käytit?


KommenttiLärvästelija - 21.06.2010

Onpas muuten siisti paikka tuo poltinkoski, ja on vielä lähempänä kotipaikkaani kuin uskoinkaan! Voipi olla että sielläkin tarvitsee tänä kesänä käydä perhoa uittamassa:) Ja varsinkin jos noin kauniita taimenia joessa elelee:)


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 21.06.2010

Jokke: Lisäsin sunnuntaina 13.6 ja nyt vasta tuli tänne.Siitä olikin kirjoittelua tuolla keskustelun puolella kun muillakin nää päiväkirjamerkinnät ei ilmestyneet sivustoille.

Juntuselle: Käytän tinseleitä 10cm-20cm koossa,tämä tinseli oli sieltä pienemmästä päästä... ;)

Ja vielä Lärvästelijalle,käyppä pikimmiten Poltinkoskella,siellä on nyt ihanteellinen vesitilanne,kesän edetessä vesi laskee ja taimenetkin tuntuvat katoavan jonnekin...Alkukesän paikka ;) Toki Istutuksiahan tehdään pitkin kesää että kirjoja ainakin saa silloin tällöin....


KommenttiLärvästelija - 22.06.2010

Kyllä tuonne taimenen perässä tulee mentyä, kirjolohia voi kalastaa merikarvianjoella ihan tarpeeksi:)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti