Porvoonjoki (orimattila) (Orimattila) | 15.6.2010 19:00

KommenttiigUz - 15.06.2010

Päätinpä lähteä koittaa miten Porvoonjoelta tulee alempaa tärppejä. Ensin kävin koittaa Tönnössä ison sillan alta "Luukoski?" ,jonka kahlasin läpi alas asti. Alhaalta juuri ennen suvantokohtaa (kuva1) tarrasi 51cm kirpeli (kuva2) mustaan miniliitsiin. Se kaveri sai jäädä toistaiseksi vielä pulikoimaan ( ennen ku joku EI suomalainen ja EI perhokalastaja, tulee ja ottaa sen pussiinsa!)

Ollaan kaverin kanssa koitettu löytää hevoskoski, joka pitäisi olla suht lähellä Luukoskea, mutta ei koskaan olla sitä löydetty. Tänään kuitenkin päätin, että nyt se etitään ja läksin jokea alas päin kahlaten, kunnes upean näköistä maisemaa ja mielyttävää virtaa alkoi löytymään :)
Kahlasin hiljaa alas päin koko ajan heitellen ja uittaen mustaa miniliitsiä ja johan nasahti! 40cm kirre otettiin haaviin ja laskettii sekin takas.

Jonkin aikaa virtoja katsellen ja "koitin" jotenki lukea sitä ja päätin laskeutua vielä vähän alemmas niskalle ja laitoin pinkin larvan siiman päähän..

!! Aivan uskomaton ja mahtava tälli kiven takaa!! Hetken sain 3# luokkasella setillä kalaa väsytellä kunnes sain sen ekan kerran pintaan. Oli iso verrattuna aiempiin Porvoonjoen kirjoihin ja pakkohan se oli saada ylös asti.
monta kertaa kala vei siimaa monta metriä ja tekemistä riitti pitkäksi aikaa :) Lopulta kuitenkin sain sen nätisti haaviin. Teki mieli sekin päästää mulimaan, koska en lähtenyt ruokakalaa tänään hakemaan, mutta huomasin jo valmiiksi veriset kidukset, ennen kuin ehin edes perhoa irroittaa, joten selvähän se oli sit.

58cm kirjo (kuva3)

Hienoa maisemaa löytyy kyllä Orimattilastakin kun vähän etsii :)

Kommentit

KommenttiM_a_k_e - 21.06.2010

Prkl janne saat näyttää mulle joku kerta nää mestat.


KommenttiNikkeK - 21.06.2010

Hienot kirbelit!! Tuol ei kauheesti oo Etelän/Idän pojat käyny tänä vuonna, tai en oo ainakaa nähny kauheemmin sielä kettään.


Kommenttipipsa721 - 21.06.2010

Perskules Janne, hieno kala :) Tuolla taitaa veden värikin kuvista päätellen olevan ei niin kaurapuuroa? Pitänee lähtee joku päivä kattelee tuonne tönnön suuntaan :D


KommenttiM_a_k_e - 22.06.2010

Taisin tänää käydä koppaamas ton sun 51 senttisen :P


Kommenttihammo_95 - 23.06.2010

Tarviiko kahluuhousuja vai meneekö saappailla tuolla alempana, kun sanoit että kahlasin alaspäin läpi... Mitä itse käytät..?


KommenttiM_a_k_e - 23.06.2010

En kyllä viittis lähtee kokeilee ilman kahlureit tuolla :D


KommenttiKanta-asiakas - 25.06.2010

Komeita.. Onko tuolla vielä hyvä vesitilanne? Jos satuttaisiin poikkeamaan ensi viikolla tuolla.


Kommenttijugou - 25.06.2010

Perhana ku ite yritin eile mennä tonne hevoskoskelle? niin en aluks ees huomannu että siinä on jonkun mökki niin sieltä joku tantta tuli rannalle valittaa että tää on niitten aluetta, joten jouduin lähtee takaisin päin -__- mutta sain aika hyvän kokoisen toutaimen siinä matkalla niin ei vituttanu niin pahasti :D


KommenttiigUz - 01.07.2010

Juu, kyllä kahluukamat on hyvä olla. Joo itekki huomasin sen mökin ja joku silloinkin sieltä just saunasta kömpi ulos. Ei sielä mulle kukaan tullu mitää sanomaan :D Ei sen vesialueen kyllä pitäisi olla kenenkään yksityisessä omistuksessa??

Vesitilanne on tällähetkellä: alhainen, mutta kyllä sitä riittää :)


KommenttiM_a_k_e - 07.07.2010

Siinäku loppuu koski ja mökki oikeella puolella rinteessä nii onko se se viimeinen koski eli hevoskoski?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti