Vantaankoski (Vantaa) | 19.6.2010 18:00

KommenttiHelsinki FlyFisher - 24.06.2010

Vettä tuli tasaseen tahtiin, mutta oli pakko lähtee vantikselle käymää, koska luultavammin sielä ei olisi hirveästi porukkaa niinkuin yleensä..

Vantikselle saavuttuani arveluni piti paikkansa.Minun lisäksi koskella oli vaan yks virppajätkä.

Lähdin koluamaan kehä 3 sillan alusta tuloksetta.
Siitä siirryin muurille ja lähdin koluamaan puusillalta katsottuna vasenta haaraa.Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun tuli todella kova tärppi, luulin että hieman pitempään joessa asunut kirre iski, mutta ilokseni se olikin meritaimen, joka pisti todella mukavasti vastaan.
Nopea kuva ja kala takaisin jokeen.Kala nappasi profiilistani löytyvään HOT Putkeen (kelta oranssi).

Alkoi jo tulla hiukan hämärä, mutta ajattelin käydä vielä yrittämässä mustakosken niskaa.Sinne päästyäni näky oli melko surullinen. Niskan kohdalla oli vedetty verkot joen poikki!Lähdin heti viereiseen kuninkaan lohi ravintolaan että mitä pitäisi tehdä?He sanoivat, että pitäisi ilmoittaa poliisille.No soitin poliiseille ja he lähettivät partion paikalle. Partion saavuttua näytin missä verkot olivat ja he vetivät ne rantaan. Verkoissa ei onneksi ollut yhtään lohikalaa.Yksi särki tosin oli jäänyt kiinni.
Poliisit tekivät rikosilmoituksen ja toinen poliiseista oli itsekkin perhokalastaja joten asia oli hänellekkin lähellä sydäntä;)
Kuninkaan lohessa sanottiin että he eivät vielä ikinä ole nähneet verkkoja, mutta kuulemma turkkilaisista matoonkijoista on ollut riesaa lähiaikoina.
Paljon on kyllä tekemistä vantaanjoen valvonnassa:/

Kommentit

KommenttiJuustoLa - 24.06.2010

On se kyllä harmi ku ei näitä jokia valvota ei sitten yhtään :( Mutta enivei onnee kalasta. :)


Kommenttihauen koukkaaja - 24.06.2010

Vantaanjoen valvonta saisi olla parempi, ettei ne kalat mene jollekki salakalastaja höynälle. Siitähän alkaa luvista maksaa ihan tyhjään.

Mutta sanon nyt ihan luvallisesti että onnea komiasta kalasta! :)


KommenttiElkhaircaddis - 24.06.2010

Onnee kalasta oikein nätti taimen. :D


KommenttiTazza - 24.06.2010

Hieno taimen ! Itse kävin tänään ja saaliina 2x 1,5kg kirre :) olivat molemmat erittäin innokkaita polskimaan haavista pois päin:) Tänäänkin oli jokin helvetillinen lauma niitä turkkilaisii tai muita maahamuuttajii mato-ongilla ympäri koskea :(


Kommenttibrezel - 25.06.2010

Hienoa toimintaa poliiseilta ja onnea taimenesta.


Kommenttijanne93 - 25.06.2010

Hieno kala, mutta suureksi suruksesi ei tuo kyllä meritaimenta ole nähnykään (:
Ahaa,Poliisitkin kutsuttu paikalle.
Toivottavasti eivät taas heti mato onkijat tulisi takaisin.


KommenttiTaimenpummi - 25.06.2010

Isot respectit nousukalan vapauttamisesta. Hienoa esimerkkiä muillekin.
Nämä ovat myös kaikkein tärkeimpiä vapautettavia.


Kommenttibrezel - 25.06.2010

Itsekin tuon "meritaimen" nimikeen jättäisin käyttämättä tuon kuvan perusteella... Onko ne taas laittanu vantskille isompaa taimenta...


KommenttiSoftaaja - 25.06.2010

On, 40-55 senttistä taimenta oli ainakin viime viikonloppuna siten, että jokainen perhostelija näytti saavan jotain ;) Itsekkin sain muutaman ja iso kasa oli kiinni.

Joudun siis yhtymään siihen että valitettavasti tämä kala ei ole meritaimenta nähnytkään. (Oma taimen oli yli 50cm joten otin messiin ja kotona katoin syönnöksen, odotin salakoita ja hoitain pikkuhöttiäisiä kalan koon perusteella, mutta kala oli viimeaikoina syönyt yhden kävyn eikä mitään muuta...)


Kommenttibrezel - 25.06.2010

Tuota osasi taas epäillä.
Ei omaan kaaliin mene millään miksi näitä pitää tunkea vantaanjokeen kun siellä se kirjolohi toimii hyvin eikä tarvitse arvuutella "onkohan luonnokala vai istarilötkö" koska monet eivät sitä tiedä... Nuo syyt istutuksiin olisi kiva kuulla sieltä missä päätöksiä tehdään.


KommenttiM_a_k_e - 27.06.2010

Niin tai sitten leikkaisivat istaritaimenilta evät poies.. keskiviikkona olis lähtö vantaankoskelle taas monien vuosien jälkeen :)


KommenttiHelsinki FlyFisher - 27.06.2010

Joo kiitos kaikille onnitteluista! Asiallista toimintaa oli kyllä poliiseilta, siitä suuret kiitokset.

Joo en ole aivan sata varma, että onko tuo meritaimen vai järvitaimen, mutta iha sama, anto kivan taistelun ja piristi sateista päivää! :)


Kommenttibrezel - 28.06.2010

Järvistä koskiin kudulle vaeltava taimenmuoto eli järvitaimen. Tuskin vantaanjoesta tuota taimenmuotoa saat ja eiköhän tuo ole istari kala jos softaajan viestinkin lukaisee. Kyllä tuollaisen saaminen silti on mukavaa, mutta mainitsinpa tuon.


Kommentti^^Perhostelija^^ - 29.06.2010

Mites muuten vantaanjoessa kalaa tullut? Minkähintaset luvat koskelle on, onko majotusta missään kosken luona, Entä onko laavua kosken vieressä? Onnea komeasta kalasta;)


KommenttiHelsinki FlyFisher - 01.07.2010

Kalaa on tullu hyvin niinku aina runsaiden istutusten ansiosta. Majoituksesta en tiedä, eikä laavua kyllä löydy kosken varrelta:/lastenlupa on n.6e ja aikuisten 8e en oo kyl ihan varma noista, koska itse ostan luvan kännykällä jolloin lastenlupa maksaa 3.50e ja aikuisten 6.50e.


Kommenttikoski hc_fly - 07.08.2010

Noniin aikoisin tehä kalareissun tonne vantaankoskelle oisko vinkkejä tän vuoden perhoja mitä voisi uitellaa toimiiko pinkit liitsit vai valkonen käyneiltä vähän vinkkejä jos meinaan kirbejä ottaa ? (kiitos)


KommenttiJazzimus - 27.03.2011

Täytyypi kommentoida, todellakin kalastuksen valvontaa ei ole ollenkaan... en ole nähnyt koskaan missään päin Vantaanjokea yhtään valvojaa.

Kalaluvista vielä; jotain hieman alle 10 € on kalalupa kännykällä, vuosilupa jotain 82 €.

Lupien ostosta on infoplakaatit kosken läheisyydessä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti