Porvoonjoki (orimattila) (Orimattila) | 5.7.2010 16:24

Kommenttivillela - 05.07.2010

Aamukahvien jälkeen matka kävi kohti Orimattilaan.
Klo 10.30 saavuttiin kala-apajille.
Muutaman vispauksen jälkeen ensinmäinen kirre nappasi kiinni ja sitä väsyttelin tovin.Ei ollut kyllä mikään vonkale, silmämääräisesti olisiko ollut alle 40 cm (Takasin kasvamaan.).Tupakka tauon jälkeen taas muutaman vispauksen jälkeen taas kirre kiinni, oli kyllä hieman isompi kuin edellinen, mutta seki sai luvan mennä kasvamaan. Laskettuani hieman koskea, niin siinä puolisen tuntia kalastelin niin siinä sitte nappasi kirre taas kiinni, "kuvan vasen kala." pituutta oli 48cm ja painoa vajaat 1.5 kg. Sitten jatkoin perhostusta jokusen aikaa ja eipä enään tullut tärppiä joten ajattelin pitää tupakkatauon ja kokeilla samalla virpalla. Ensinmäinen heitto ja kirre kiinni, "kuvan oikea kala 45cm 1,35 kg"(kalaa en olisi ottanut mukaan enään,mutta koukku oli mennyt silmää asti ja kala vuosi verta pahasti, ja kuvan vasemmalla kirrellä oli matoongen koukku suussa ja vatsalaukussa.) Tupakan poltettua jatkoin taas perhostusta, n. 15 min päästä kirre taas. Saman kokoisia kuin ensinmäinen kirre. Siinä ennen kotio lähtöä puolen tunnin sisään tuli muutaman kirre vielä.Kaikkiaan taisi tulla 9 kirree.lisäksi oli muutamia KUNNON tärppejä, 4 oli kiinni ja ne pääsi karkuun :P Kaikki pääsi takas kasvaaan paitsi tuon kuvan kirret.Sää oli mitä mahtavin kesäsää. Lämmin oli ja mukavaa.Muita kalastajia ei ollut meidän lisäksi, olin erään vanahn tutun kanssa kaksistaa muutaman tunnin siellä, kaveri sai n 15cm Hauen :) ja siihen sitten sen saalit jäikin :D

Kommentit

KommenttiM_a_k_e - 06.07.2010

Noi matoonget on kyllä riesa mut ei voi minkää ku se ei ole kiellettyä..


KommenttiImamar - 06.07.2010

EN haluaisi taas olla valittavana mummona, mutta tekstin jäsentely... Näin itse paljon kirjoittavana ja lukevana on harmittavan tuskallista, kun menee hyvä tarina ihan hukkaan kun ärsyttää tekstin muotoilu liikaa.. Kauniita kaloja kyllä. Ja taas tuli nälkä.. :)


KommenttiKanta-asiakas - 06.07.2010

Tuntuu noi venäläiset koukuttavan kaikki kirret koukkuihinsa.. :(


KommenttiM_a_k_e - 06.07.2010

kyllähän ne kirret nii matoihin nappaa. muutaman kerran katellu ku itäheput matoongel väsyttää kirree :D suoraa rantaa vetää kaikil voimil. en yhtää ihmettele et niil katkee siimat välil..


Kommenttivillela - 06.07.2010

Noista onkioista sen verran että ainaku kattoo että niillä on joku kiiinni niin toivoo vaan että siimat tai vapa katkeis tai sitten että pääsis vaan irti :D ja ku eilen olin siellä, niin siinä rannassa oli n 40cm kirre mätääntyneenä :( jos kerran kalstaa niin vois joko päästää takasin ne tai sitten vaan ottaa ja syö, mutta se on niin säälittävää että ottaa ylös ne ja jättää siihen lokeille ne. Luvan tarkastajia vois kyllä käydä siellä päivittäin, kun epäilen pahasti että puolillakaan idän ihmisillä ei ole lupaakaan.


KommenttiM_a_k_e - 06.07.2010

Niil tuskin on kenelläkää


Kommenttivillela - 06.07.2010

Näinhän se on..


KommenttiJ. Mannertie - 06.07.2010

Yllättävän hyvin on ollut luvat kunnosa ja olen aika ahkeraan lupia kysellyt.


KommenttiM_a_k_e - 06.07.2010

ootko luvan tarkastaja?
Multa ei ole kukaa kysyny kertaakaa lupia käydessäni ja käyn siellä aika usein


KommenttiM_a_k_e - 06.07.2010

Vai onks se sitte pärstäkertoimen mukaa keneltä kysytää ja keneltä ei?
no voi olla aika epätodennäköistä että perhokalastaja millä useiden satojen eurojen kalastusvehkeet nii tuskin on luvatta kalassa...


KommenttiJ. Mannertie - 06.07.2010

Olen kyllä. Ei olla samaan aikaan satuttu. Eilenäkin sain soiton että on perhorasian "kokoontumis-ajot" myllyllä. En vaan ehtinyt käymään.


KommenttiJ. Mannertie - 06.07.2010

On se vähän niinkin. En minä ainakaan ketään keskeltä koskea ala huutamaan rannalle ja sitten lupia kattomaan.


KommenttiM_a_k_e - 06.07.2010 (Muokattu 6.7, 17:23)

:DD siellähän myö rillailtii kirjolohta ja makkaraa ja turistii joutavii. mut ei siel mun mielestä ollu ku minä plus pipsa..

ja me ollaa nytte käyty melkein aina ilman kahluuhousuja ihan rannalta kalastettu :) pitääki ottaa lupapaperitki mukaa sitte. oston jälkee ne on ollu auton tuhkakupissa koko ajan :D


KommenttiMik@z - 06.07.2010

Tuo "hienot ja kalliit vehkeet" on kyllä niin huono tekosyy olla kysymättä lupaa. Tiedän muutaman kaverin, jotka pelaavat tuota peliä kalastajan roolissa. Olettaavat että heiltä ei kysytä kun on varustus kohdallaan. Noh ei heillä kyllä lupiakaan ole.

Ps. Porvoonjoki ei liity tähän mitenkään.


KommenttiM_a_k_e - 06.07.2010

Niin on. kerran kouvolassa ollessani kalassa olisko olly jyräänvirta tai joku nii kalastusvalvoja tokas mulle et sul on varmaa luvat kunnos ku sul on nii kalliit vehkeet ja käveli pois...


KommenttiJ. Mannertie - 06.07.2010

On nyt ensimmäinen kesä vuosiin kun on valvontaa joten ei olla ryhdytty esim. talteenottoon vaan käsketty vaan lopettaa kalastus, jos luvat ei ole kunnossa ollut. Onko keltään muuten hävinnyt mitään Virenojalla?


KommenttiM_a_k_e - 06.07.2010

siis varastettu? ei ole mitää varastettu enkä kyllä ole hävittänytkää tietääkseni mitää :D


KommenttiJ. Mannertie - 06.07.2010

Ei vaan oikeesti hävinnyt.


KommenttiM_a_k_e - 06.07.2010

Puukon meinasin unohtaa kerran mut en o huomannu ainakaa vielä että mitää puuttuis..yhtä perhorasiaa en ole kuollaksenikaa löytäny autosta mut kyl se kait siellä on ;)


Kommenttipipsa721 - 06.07.2010

Mult on yks taittopuukko unohtunu sinne. en mäkään muuta ole ainakaa huomannu hävittäneeni.. TOsiaan oli tosi mukava reissu eilen koskelle. Ihan rauhassa kalasteltiin ja turistiin paikallisen nuorison kassa. Ja paikallisten vähän vanhempienki kanssa.. Muutama olut ja silleen.. Mikäs tuolla ollessa ko on hienot puitteet :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti