Tainionvirta (Hartola) | 26.8.2010 18:30

Kommenttijvirtane - 27.08.2010

Pitää laittaa aloittelevan perhokalastajan lausuntoa tänne. Torstai iltapäivä kun saavuttiin kaverin kanssa tainionvirralle. Perhokalastukseni sai alkunsa tältä kyseiseltä joelta kun huhtikuussa kävimme ja harrastus alkoi mielestäni kiitettävästi kun heti sain kirjolohen ensimmäisellä perhostus reissulla. Kesän kuluessa onkin sitten tullut käytyä kymmenkunta kertaa ympäri keski-suomea kahlaamassa koskia mutta saaliit on ollut laihoja. Nyt kuitenkin oli pientä toivoa siitä ensimmäisestä mitallisesta taimenestani, kun ilma ja vesi on jäähtynyt parin viikon aikana ja täynnä tarmoa siis suuntana tainionvirta. Aloiteltiin klo 15 aikoihin 4 paikalta ja noin tunnin kalastuksen jälkeen pinturiin nappasi alamittainen harri.
Taas yksi kalalaji omaan saaliskategoriaan. Hymyn se sai aikaan. Hiljasta oli seuraavat pari tuntia ja vaihdettiinkin 3 paikalle makkaran puraisun jälkeen. Saapuessamme 3 paikalle nähtiin kun eräs kalastaja irrotti juuri saamaansa mitallista taimenta perhostaan ja tämähän lämmitti mieltäni, sekä nosti toiveita ensimmäisestä mitta taimenesta. Lähdimme myllykosken sillalta uittamaan alaspäin ja noin puolen tunnin päästä vapa heilahti voimakkaasti, pelon ja ilon sekainen fiilis nousi pintaan kun tajusin että nyt on "iso" taimen kiinni ja se pitäisi vielä väsytellä ja suostutella haaviin. Tovin taistelun kuluttua se oli totta, haavissani lojui kaunis 47cm luonnon taimen, nopeat kuvaukset ja kala sai vapautensa. Kyllä jäi hyvä mieli tästä reissusta. Kiitokset eräälle kalastajalle joka suositteli perhoa jolla taimen nousi. Hares ear kuulapää.

Kommentit

Kommenttispider - 27.08.2010

Onnittelut! Siitä tulee "tuhti" olo kun onnistuu ja antaa intoa lisää. Todella kauniit värit taimenessa.Tääläkin odotellaan vesien kylmemistä.


Kommenttijvirtane - 27.08.2010

Kiitos! Kyllä se täydentää kummasti mieltä. :)


Kommenttisalkku - 27.08.2010

''Luonnontaimen''


Kommenttijvirtane - 27.08.2010

Noniinno, mistä niistä tietää. Keski-Suomessa saattaa olla 400kpl oikeasti luonnontaimenta elossa.
Todennäköisesti lähes kaikki kutevistakin on istareita.


Kommenttijvirtane - 27.08.2010

Onneks se on mulle vielä ihan sama onko luonnon kala vai istari :)


Kommentti^^Perhostelija^^ - 27.08.2010

Onnea vaan komeasta kalasta ja reissusta=) Oliko paljonkin ihmisiä paikan päällä? Oliko kiinni kaloja muitakin kun tuo harri ja taimen?


Kommenttijvirtane - 27.08.2010

Kiitosta vaan. Oisko joku 7 kalastajaa ollu parhaimmillaan mut ei tietenkään samassa paikassa.
Siit 3 paikalta saatiin vajaa tunnin sisään 3 mitallista taimenta, siis itse yhden. Joitakin kaloja näky mut ei ainkaa karkuutuksia ollu itellä.


Kommenttil@itela - 30.08.2010

Kato tainiollaki taas alkanu vedet vissii viilenemää ku kala alkanu syömää :) Pitäs vissii lähtee käymään.


Kommentti^^Perhostelija^^ - 30.08.2010

Itse kävin lauantaina alotettiin kalastamaan 3 koskea naapuri karkuutti ihan komean mittakalan mutta kukaan ei sieltä mitään saanut.. Siirryttiin 4 koskelle niin niskalla oli yks ukko vispaamassa oli yhen 43cm taimenen saanut itse rupesin kans vispaamaan ja kahlasin vähän ylemmäs niin pamahti kans aika komea mittakala kiinni mutta en saanut annettua kunnon vastaiskua niin se jäi arvoitukseksi taimen tai lohi se oli=) Muuten reissu oli aika hiljasta yhden hauen sain 4 koskelta ja pari ahventa tuli kanssa! Porukkaa oli jumalattomasti mutta kaikilla sama tulos 0!:D


Kommenttikanpo91 - 30.08.2010

Onnea vaan kalasta:)mutta miten ihmiset sanoo että tainiolta ei tuu kalaa kuumalla ite aina saan sieltä vähintään sen yhden kalan päivää kohti kun oon kesällä mökillä siinä sysmässä. Mutta hartolan puolella yleensä kalassa.


Kommenttijvirtane - 31.08.2010

Joo en tiiä miten ei oo tullu yleensäkkää mistään heinäkuun ja elokuun alun aikaan. Ollu kuitenki varmaa lämpimimmät veet pitkään aikaan ni vois kuvitella et se on pikkusen vaikuttanu. Luin tänää just lehtijutun tuosta asiasta et veet on ollu taimenelle sama ku ihmiselle sauna. :D Mut kyllä taas virkisti kalastamista kun sai tuon tanen, on koko kesä on ollu niin hiljasta, alko tuntua jo epätoivoselta.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti