Vaajavirta (Jyväskylän mlk) | 15.11.2010 00:00

Kommentti-op- - 17.11.2010

Rauhoitus loppui ja kalaan oli päästävä. Lähdin siis mukaan seurani kisaan (Vaajakosken kuningaskalastaja), jossa olen ollut myös kaksi muuta osakilpailua, mutta huonolla tuloksella. Kisa aloitettiin siis 15. päivä, kello 12 yöllä. Aloittelimme kalastuksen muiden perhomiesten kanssa laiturilta. Eipä kauaa kestänyt kunnes ensimmäinen kala oli kaverillani kiinni, ekalla heitolla, mutta karkasi. Kalastelimme muutaman tunnin ilman tapahtumia, jolloin menin vetämään muutaman tunnin unet.

Jatkoin kalastusta aamuseitsemältä laiturin nokasta. Siiman jatkeeksi sitaisin suurehkon ruskean zonkkerin ja heitin perhon pyytämään. Perho jäi pinnalle kellumaan ennen kuin siima ehti upota ja silloinhan taimen mulautti siihen kiinni. 42 senttinen kirkas istari väsyi suht nopeasti haavittavaksi. Eipä ole minulle ennen noin ole käynyt,että kala nousisi isoon kelluvaan zonkkeriin...

Ehkäpä kymmenen minuutin kuluttua kelpuutti toinen kala mustan zonkkerin, mutta tällä kertaa pinnan alta. Tämä jaksoi hiukan vääntääkin ennen kuin tuli haaviin asti. Kala oli 46 senttinen nätin värinen istari, vaikka kuvassa ei niin nätiltä näytäkkään ja sai vapautensa pian kuvauksen jälkeen.

Näiden jälkeen alkoi sitä kalaa tulla enempikin, kun eräs seuralainen pussitti useita noin 40 senttisiä kirkkaita eväleikkaamattomia taimenia noin tunnin sisällä!

Näitä kahta kalaa enempää en sitten päivän aikana saanutkaan, mutta eipä haitannut yhtään. Kisan isoin taimen oli muistaaksen 61 senttinen, mutta kisan voittajille oli kertynyt saaliiksi 2 yli 50 sentin taimenta, kolme siikaa ja harjus! Olipas oikein mukava päivä, vaikken niitä taimenia hirveästi koukuttanutkaan.

Kommentit

KommenttiLTK - 17.11.2010

On teillä mukava ollut kun on plussan puolella ollut. Oma aloitus meni reippaasti pakkasekelissä ja olipahan muddlereiden uittaminen turhauttavaa jäätymisen vuoksi..


Kommentti-op- - 17.11.2010

Oli kyllä aika miellyttävää heitellä kun ei vaparenkaat jäätyny koko ajan...aamusella oli vissiin hiukan pakkasta,kun vaparenkaat alko välillä tukkeutuman.missäs olit ja millaisella menestyksellä:)


Kommenttinimetön - 18.11.2010

Mut hei silti onnea kaloista vaikka kameran kuva onkin hiukan sumeahko, muttei ei se todiste aineistoa vähentele. Komia kala kuiteski. Onnea!


Kommentti-op- - 18.11.2010

Kiitoskiitos:)nyt ois viikonloppuna revanssi jos sieltä sattus nousemaan viimein se yli 50 senttinen=)


KommenttiPerhokalastaja99 - 19.11.2010

Hatunnosto niille jotka jaksaa! Itse 11- vuotiaana en ihan niin himokalastaja oo että viittis... Kerran tuossa pari päivää takaperin käytiin Kajaaninjoella ja sitten muutaman voimasanan saattelemana ns. "Jäädyttiin pystyyn"... Niin että kevättä odotellessa! :)
PS. Komeita fisuja, ja varmaan ihan mukava kisa!

Perhokalastaja99


Kommentti-op- - 19.11.2010

Kannattaa sitä talvellakin koskilla käyä:)kun on lämpösästi päällä,niin on oikein mukavaa.no huomenna selviää,tuleeko niitä "pinturi"taimenia lisää=)


Kommentti-op- - 28.11.2010

No eipä tullut:(

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti