Herraskoski (Virrat) | 2.6.2011 14:00

KommenttiSivaltaja - 06.06.2011

Viimein sain kalastuskauden avattua muuton, kosteusvaurion ja siitä seuranneen evakon ja remontin jälkeen. Paikkana oli herraskoski joka oli tammikuussa yhteistuumin varattu.

Luvat käytiin vähän 14 jälkeen teboililta noutaa samoin mökin avain. Mökin pihaan saapumisen jälkeen kamat ulos autoista ja vähän paikkoja katteleen, ku ekaa kertaa mestoilla oltiin.

Kamat niskaan ja vuoroja arpoon, päätettiin jakaa koski sillan ylä- ja alapuolisiin alueisiin, jota aina kolmenvartin jälkeen vaihdettiin vartin tauon merkeissä.

Eka vuoro meni jallun kanssa niskalla, aika hiljasta oli, ainoo havainto kalasta oli jallulla ku tane kävi vähän tönää pinturia.

Tauon aikana saatiin infoa että alapuolella olis ollu vähän enempi äksöniä, Larvaa perukkeenpäähän ja kokeileen. Noin 5min. ehti sessio kulua ku siima kiristy ja vapa oli mutkalla, kala jäi kiven taakse jurottaan josta sen liikkeelle saaminen kesti hetken, sit mentii hetken aikaa pikku-uomaa ylös kunnes sillan alla U-käännös ja siitä suorinta reittiä isoonuomaan. Tässä vaiheessa kala oli jo aika finaalissa koska sain sen melkein heti virrasta kivien luokse josta sen haaviin nappasin 44cm istaria. Kala pääsi nuotion ääreen lämmitteleen.

Kauden ekan tanen jälkeen jatkoin pikku-uoman kalastelua ja n.10min edellisestä vapa jälleen nytkähti ja samantien oli n.20cm tane ilmassa. hetken aikaa se esitti komeita voltteja ennen kuin suostui irrotetavaksi.

Päivä alkoi vaihtua iltaan ilman mitään tapahtumia. Ei näkyny oikein edes muita hyönteisiä ku hyttysiä ja niitä olikin sit paljon. Seuraavan kerran kaloista saatiin havaintoa ku erä-nestorin kans bongattiin vähän vauraampi taimen vähän niskalta alaspäin ja tietenkin vastaranna tuntumassa, mutta sitä ei uistimet eikä perhot kiinnostanu.

Puolenyön aikaan sain viimesen kontaktin kalaan n.20cm harjus nappasi klinkin. Kala oli muutaman kerran näyttäytyny ja ekalla heitolla se jo nousi perhoon mutta ei jäänyt kii, kolmas kerta toden sano ja harri hetken pyristeli kunnes irtosi ennen ihokontaktia itsekseen.

Muutaman tunnin unet laavussa ku sankarit oli hönössä lämmittäny mökkiä ruotsalaiseks saunaks. 4:n aikaan kömmin pussista ulos ja vermeet niskaa, nestori oli jo valmiina odottelemassa. Aamun kalastus jatkui siitä mihin se yöllä loppu, eli tyhjää tyhjää tyhjää. 9:n aikaan loppu puhti ja ruvettii tekeen lähtöö.

Näin saatiin kausi auki ja ihan hyvä reissu ainakin omasta mielestä. Herrakselle pitää mennä toistekki!


Kommentit

KommenttiMrJanusca - 06.06.2011

Onnea upeasta Taimenesta ilmeiseti ollut ihan mukava reissu?!? hieno paikka on,jos vaikak itekki sattuis kesän mittaan tuolla tupsahtamaan:)


Kommenttiferox - 14.06.2011

Tuli käytyä joo viime viikolla helteessä. hyvä mesta ja kalojakin löytyi mukavasti. vesi ei ollu mitään lämmintä.


KommenttiSivaltaja - 14.06.2011

Tuliko harreja?


Kommenttiferox - 15.06.2011

Ei tullu harreja. striimereillä raavin koko ajan kun tuntu taimenille kelpaavan, mutta larvoila olisi voinut ehkä saada harreja

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti