Hammonjoki (Hollola) | 14.6.2011 17:04

KommenttiLiukkoRa - 14.06.2011

Omana syntymäpäivänäni lähdimme kaverin kanssa jatkamaan siitä mihin viimeksi jäätiin. Luvat mukaan ja joelle!

Tulimme jälleen ylä-alueelle. Ensimmäisenä mieleen tuli, että on varmaan täyttä. Mutta heti joelle päästyäni, huomasin onneksemme, että muita kalastajia ei ollutkaan niin hirveästi. Vain me ja kaksi muuta.

Siinä vaiheessa tuli mieleen että nyt on joku pielessä, kun normaalisti täynnä oleva joki oli nyt tyhjillään. Samalla saimme kuulla syyn tähän karuun tyhjyyteen. Viereisellä tontilla oli menossa oikein kunnon puunkaato talkoot. Ääni oli aivan valtavan kova. Toivoimme vain, että kalat olisivat vielä tallella.

Musta klinkki siiman päähän ja pinturigeelit perhoon. Aloittelimme kalastuksen järvelle päin virtaavasta kohdasta. Muutamien pintakäyntien lisäksi ei mitään kummoisempia tapahtumia.

Kaveri lähti jo ylöspäin paremman saaliin toivossa. Minä seurasin noin 15minuuttia jälkeenpäin. Kaverini oli kalastellut sillan toisella puolen koko viisitoista minuuttisen, ilman tärpin tärppiä. Hän ehdotti jo että lähdettäisiin takaisin.

Samassa näin ison harjuksen pyrähtävän pinnassa. Sanoin kaverilleni että ton mä otan. Toinen heitto, suoraan kalan yläpuolelle. Harri oikein hyppäsi klinkkiini. Nopea vastaisku, ja kala kiinni. Komian taistelun jälkeen haavissa potki noin 35senttiä pitkä harjus. Nopeat kuvaukset ja kala kasvamaan. Jess! Kauden avauskala!

Nopea soitto äidille ja kehuskelu saaliilla. Puhelun aikana kaveri oli karkuuttanut yhden puronieriän. Välittömästi puhelun loputtua, kaveri nosti pinnalle soman pikku puronieriän. Tämänkin yksilön päästimme kasvamaan kuvauksien jälkeen.

Kalastelimme vielä noin kaksi tuntia. Tämän ajan sisään mahtui useita karkuutuksia, puissa kiinni olevia perhoja, ja upeita kokemuksia!

Kaikkia saatuja kaloja käsiteltiin asiallisesti. Toinen kerta sanoi toden tälläkin reissulla. Suosittelen tätä paikkaa jokaiselle perhokalastusta harrastavalle henkilölle!

Kommentit

KommenttiURSUS - 14.06.2011 (Muokattu 14.6, 23:29)

Mistä tonne saa lupia ??


KommenttiLiukkoRa - 14.06.2011

Harjuksen kuvaan on heijastunut auringon valoa, että jos sitä ihmettelette!


KommenttiLiukkoRa - 14.06.2011 (Muokattu 14.6, 23:35)

Lupia saa Launeen Erä-Lindroosilta, Kärkkäiseltä, Ravintola Katinhännästä ja Hollolan Kirkonkylän kioskilta. Alle 18vuotias, 5e/vrk.
Yli 18vuotias, 10e/vrk
Kausilupa alle 18vuotias, 35euroa.
Kausilupa yli 18vuotias, 70euroa.


KommenttiURSUS - 15.06.2011 (Muokattu 15.6, 16:22)

Kiitos tiedosta, ja onnea kaloista
:D


KommenttiLiukkoRa - 15.06.2011

Rupesko puro kiinnostaa?


Kommentti^^Perhostelija^^ - 18.06.2011

Todella mielenkiintoinen paikka näyttäisi olevan ;) Eikä luvan hinnatkaan ole paha:) Onko tuolla muuta kalaa kun harjusta ja puronieriää? Onko laavua ja tulipaikkaa joella missä pystyisi yöpymään? Kiitos jo etukäteen vastauksesta:)


KommenttiLiukkoRa - 18.06.2011

Puroon on jonkun verran istutettu kirjoa, ja taimenta siellä on ihan luonnonkantaisesti. Puro on jaettu kahteen osaan. Noin 500metriä pitkään yläosaan, jossa minä olen aina, ja noin 1500metriä pitkään alaosaan. Yläosa on helpompi paikka, sillä alaosa on lähes pelkkää rämeikköä. Yläosan alkupäässä on suuri laavu, jossa on yöpymismahdollisuus, kunnon nuotiopaikka ja WC.
PS: tämä on pikemminkin puro...

Tossa vähän lisää: perhorasia.fi/Place/Place.thtml?placeID=556


Kommentti--TePa-- - 29.07.2011

Liukko sie tuossa kuvassa?


KommenttiLiukkoRa - 29.07.2011

Eip. Maxhan se siinä kalastelee. Samaa ikäluokkaa minäkin.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti